Pontvesztés az utolsó másodpercben
| Kategória: Híreink

Feszült hangulatú, kiegyenlített mérkőzést játszott egymással a B. Braun Gyöngyös és a Mezőkövesd a férfi kézilabda NB I. 5. fordulójában a Városi Sportcsarnokban. A két szurkolótábor lelkes biztatása közepette játszó csapatok végig kiélezett meccset vívtak, az első félidőben komolyabb előnyre egyik csapat sem tett szert, de a játékrész nagyobbik részében a mieink vezettek. A második félidőben aztán ötgólos előnyt is sikerült kidolgoznunk, de ez is kevésnek bizonyult, az utolsó másodpercben a vendégek egyenlíteni tudtak és így pontot raboltak.

01 bbgy mkc net

Férfi kézilabda NB I., 4. forduló

B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 21-21 (12-9)

2015. 09. 12. Városi Sportcsarnok

V.: Bacs J., Bóna Sz.

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási (kapusok), Sándor Á., Kovacsics P., Varsandán M. 3, Catalina, Nagy B. 2 (2), Debreczeni, Marczinkó 3, Semikov 1, Mester 4, Bali 2, Szalafai 2, Koller 1, Juhász K. 3.
Vezetőedző: Debre Viktor

Mezőkövesd: Holló B., Liszkai Volarevic (kapusok), Kovács B., Szepesi 4 (1), Füstös 1, Kiss R., Grünfelder 1, Hajdu 7, Radnic 2, Antal Sz. 1, Molnár F., Benis 5 (1), Trivkovic, Ciric, Fábián
Vezetőedző: Skaliczki László

Kiállítások: 14 perc, ill. 8 perc.

Büntetőből: 3/2, ill. 3/2.

Értékelés:

Debre Viktor: – Magabiztosan, jól játszottunk, remek kapusteljesítményünk volt, és jól működött a védekezésünk is. A második félidő 15. percében két sérülés miatt megálltunk, és fegyelmezetlenné váltunk, ennek volt az eredménye, hogy ránk jöttek, és egy szerencsétlen góllal kiegyenlítettek. Sajnos ebben a döntő szituációban is hibáztunk.

01 mkc 11

Mi kezdtük a találkozót a nyitottat védekező vendégekkel szemben, és ki is tudtuk játszani a védelmet: Debreczeni fordult be egy jó labdával, de szabálytalankodtak vele szemben, így a lövés a kapufán csattant. Büntetőt kaptunk, amit Semikov lőtt, de Liszkai Szilveszter kivédett. Az ellentámadásból Hajdu Gábor volt eredményes, így a találkozó első gólját a kövesdiek szerezték. Bali Richárd szinte azonnal egyenlített, a hangulat már ekkor fergeteges volt a gyöngyösi csarnokban. A pályán a feszültséget lehett érezni az első öt percben, a csapatok keresték a fogást egymáson, végül Tamási remek védésének és Marczinkó gáljának köszönhetően az első öt perc után mi vezettünk 2-1-re. Hétméteresből egyenlítettek a vendégek, Marczinkónak pedig sérülés miatt kellett elhagynia a pályát. Juhász Károly kiállításával emberhátrányba kerültünk, de átvészeltük kapott gól nélkül. Lepergett az első tíz perc, az állás még mindig 2-2 volt, a meccs addigi képére pedig leginkább a küzdelmes jelző illett. Először a 15. perc végére alakult ki egy gólnál nagyobb különbség a csapatok között, méghozzá a mieink javára, akik Bali és Juhász góljainak köszönhetően 5-3-ra léptek el, időkérésre kényszerítve a vendégek mesterét, Skaliczki Lászlót. A 17. percben Semikov kiállításával ismét emberhátrányba kerültünk, ám a játékba visszatérő Marczinkó Máté góljának köszönhetően nem engedtük kiegyenlíteni a vandégeket (6-5). Tíz perccel a félidő vége előtt a háromgólos Juhász Károlynak köszönhetően tartottuk az előnyünket, majd Mester Savo két góljával és Tamási remek védéseivel öt perccel a félidő vége előtt is megvolt még a kétgólos vezetés (9-7). Egyetlen perc volt hátra a játékrészből, amikor Mester harmadik találatával először sikerült háromgólos előnyt kialakítanunk (11-8), ráadásul emberelőnybe is kerültünk, vagyis eggyel többen leszünk a második félidő kezdetén is. Mester negyedik gólja után hangorkán robbant a csarnokban, néggyel mentünk (12-8), de a vendégek még egyszer betaláltak, így 12-9-cel fordultak a csapatok.

01 mkc 22

A vendégek kezdték a második félidőt, és annak ellenére, hogy emberhátrányban voltak, sikerült gól szerezniük. Varsandán azonban válaszolt, így maradt a háromgólos különbség. Tamási Zsolt védése után ismét Varsandán volt eredményes, a 35. perc végén 14-11 volt az állás. Kollert állították ki a játékvezetők, de a vendégek nem tudták gólra váltani az emberelőnyt, sőt Szalafai révén mi szereztünk újabb találatot, így az addigi legnagyobb különbségnek örülhettek a hazai szurkolók (15-11). Ráadásul az ellenféltől is kiállítottak egy játékost, így majd egy percen át emberelőnyben kézilabdázhattunk. Folyamatosan növeltük az előnyünket, a 40. percben Varsandán újabb találatával 17-12-re vezettünk. A vendégek lehozták a kapusukat, így alakítottak ki emberelőnyt a mezőnyben, és bár sikerült is gólt szerezniük, a középkezdést gyorsan elvégző Koller Tamás az üres kapuba lőtt (19-15). Bali kiállításával emberhátrányba kerültünk, de Tamási remek védéssel tett róla, hogy az eredményjelzőn ne változzon az állás. A másik oldalon Antal Szabolcsot küldték ki két percre, Nagy Bence pedig hétméteresből szerezte meg a huszadik gólunkat (20-15). A büntetőre beálló Hudák Henrik paprikázta tovább a hangulatot egy nagy bravúrral, a mérkőzés háromnegyedénél továbbra is megvolt az ötgólos előnyünk. Az ötödik kétperces büntetésünket kaptuk, Semikovnak másodszor kellett leülnie a padra. Tíz perc volt hátra a találkozóból, négy góllal vezettünk (20-16). Még eggyel közelebb zárkózott a Kövesd, amikor Debre Viktor időt kért, hogy rendezze a sorokat. Hat perc volt hátra a mérkőzésből, amikor 20-17-es állásnál Skaliczki László kért időt, majd Debreczenit kiküldték a játékvezetők, és hétméterest is ítéltek. A kapuban Tamásit váltó Hudák ezúttal nem tudta védeni Benis lövését, így a vendégek visszajöttek a meccsbe, és mínusz két gólra zárkóztak. Ráadásul Varsandánt is kiállították, így bő egy percig négy emberrel kellett küzdenünk. A kövesdiek egy gólra zárkóztak (20-19), mi pedig négy emberrel nem tudtunk eredményesek lenni. Hiába egészültünk ki, két perccel a vége előtt Hajdu labdaszerzésből talált be (20-20). Semikov állította vissza a vezetést, Koller pedig labdát lopott, így negyven másodpreccel a vége előtt 21-20-as állásnál vezethettünk támadást. Debre Viktor időt kért, de a támadásunk végén Nagy Bence lövése fölé szállt. Kilenc másodpercük maradt a vendégeknek az egyenlítésre, az idegek harcát tovább fokozta Skaliczki László időkérése. A vészkapussal támadó mezőkövesdiek végül egy pontot megmentettek, Hajdu góljával 21-21 a végeredmény. A szurkolók Tamási Zsoltot választották a meccs legjobbjának. Jövő héten várhatóan hasonló hangulatban az Eger csapatát fogadjuk.