2017. március 24. péntek 09:03

Bátor játékot, több vagányságot vár a csapattól Nigrínyi Tibor

Fájó szívvel vette tudomásul Debre Viktor lemondását Nigrínyi Tibor, aki eddig másodedzőként segítette a távozó vezetőedző munkáját, a szezon hátralévő mérkőzésein azonban rá vár a feladat, hogy új lendületet adjon a csapat játékának, és megtörje a kilenc mérkőzés óta tartó vereségsorozatot. A B. Braun Gyöngyös egykori játékosát a szombati, Mezőkövesd elleni rangadó előtt kérdeztük.

bbgy eger 0111 05

– Hogyan viselte a csapat az elmúlt hetek kudarcait?

 Borzasztóan nehezen, a legutóbbi négy mérkőzésen elszenvedett egygólos vereség mindenkinek a lelkét megviselte, és nagyon nehezen dolgozzuk fel. Ez igaz a játékosokra, edzőkre és a szakvezetésre is. Ha egy góllal kikapsz egy meccsen, még tovább tudsz lépni, talán a második ilyen vereséget is fel lehet dolgozni, de a harmadik-negyedik mérkőzés végjátékában már óriási teher nyomasztja a játékosokat, ami sajnos meg is látszott a koncentrációs képességünkön. Számomra azért különösen bosszantó a dolog, mert egyébként nem játszottunk rosszul, és fizikálisan is bírták a játékosok a tempót. A mentális terhelést nem bírták el, ezen kell változtatnunk.

– Hogyan lehet túllépni ezen a sorozaton?

– Bízom benne, hogy magunk mögött tudjuk hagyni az elmúlt mérkőzések emlékét, és tudunk változtatni a szemléletünkön. Az elmúlt hetekben ennek már voltak jelei, azt gondolom, jó úton járunk. Bátrabban kell játszanunk, több vagányságra van szükségünk, és minden mérkőzésen meg kell találnunk azt a vezéregyéniséget, aki magához tudja ragadni a kezdeményezést, és a csapat élére tud állni.

– Debre Viktorral hosszú ideig együtt vezetted a csapat munkáját. Hogy élted meg a vezetőedző távozását?

 Nagyon rosszul élem meg a történteket. Debre Viktort nem csak mentoromnak, barátomnak is tekintem, így fájó szívvel vettem tudomásul a döntését. Nagyon sajnálom, hogy nem dolgozhatunk tovább együtt, de mindent megteszek, hogy a kínálkozó lehetőséggel élni tudjak. Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert nagyon fontos feladatot kaptam, amit legjobb tudásom szerint fogok teljesíteni.

– Nem tűnik könnyűnek a feladat, a csapat ugyanis veszélyesen közel van a kieső helyekhez. A hátralévő fordulókban hány pontot remélsz, hogy biztos legyen a bennmaradásunk?

 Természetesen számolgatunk, de nem szabad ennyire előre tekintenünk. Mindig a soron következő mérkőzésre koncentrálunk, ami most a Mezőkövesd elleni csatát jelenti. Nem számítok rá, hogy könnyű dolgunk lesz, a Mezőkövesd nem rossz csapat, ráadásul biztos kiesőként veszíteni való nélkül, felszabadultan játszhatnak, ami különösen veszélyessé teheti őket. Nem szeretnénk az utolsó percre hagyni a döntést, nem akarjuk, hogy a szerencsének akár csak minimális szerepe is legyen a győzelemben. A csapat minden tagja azon van, hogy nyerjünk, és bebiztosítsuk NB I-es tagságunkat.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 26
  2. MOL-Pick Szeged 24
  3. Balatonfüredi KSE 22
  4. Grundfos Tatabánya KC 20
  5. Dabas KC VSE 14
  6. Eger SBS Eszterházy 13
  7. Csurgói KK 12
  8. Sport36-Komló 12
  9. CYEB Budakalász 11
  10. Ceglédi KKSE 9
  11. B. Braun Gyöngyös 8
  12. Orosházi FKSE-LINAMAR 6
  13. Váci KSE 4
  14. FTC 3

banner
banner