2017. március 24. péntek 09:03

Bátor játékot, több vagányságot vár a csapattól Nigrínyi Tibor

Fájó szívvel vette tudomásul Debre Viktor lemondását Nigrínyi Tibor, aki eddig másodedzőként segítette a távozó vezetőedző munkáját, a szezon hátralévő mérkőzésein azonban rá vár a feladat, hogy új lendületet adjon a csapat játékának, és megtörje a kilenc mérkőzés óta tartó vereségsorozatot. A B. Braun Gyöngyös egykori játékosát a szombati, Mezőkövesd elleni rangadó előtt kérdeztük.

bbgy eger 0111 05

– Hogyan viselte a csapat az elmúlt hetek kudarcait?

 Borzasztóan nehezen, a legutóbbi négy mérkőzésen elszenvedett egygólos vereség mindenkinek a lelkét megviselte, és nagyon nehezen dolgozzuk fel. Ez igaz a játékosokra, edzőkre és a szakvezetésre is. Ha egy góllal kikapsz egy meccsen, még tovább tudsz lépni, talán a második ilyen vereséget is fel lehet dolgozni, de a harmadik-negyedik mérkőzés végjátékában már óriási teher nyomasztja a játékosokat, ami sajnos meg is látszott a koncentrációs képességünkön. Számomra azért különösen bosszantó a dolog, mert egyébként nem játszottunk rosszul, és fizikálisan is bírták a játékosok a tempót. A mentális terhelést nem bírták el, ezen kell változtatnunk.

– Hogyan lehet túllépni ezen a sorozaton?

– Bízom benne, hogy magunk mögött tudjuk hagyni az elmúlt mérkőzések emlékét, és tudunk változtatni a szemléletünkön. Az elmúlt hetekben ennek már voltak jelei, azt gondolom, jó úton járunk. Bátrabban kell játszanunk, több vagányságra van szükségünk, és minden mérkőzésen meg kell találnunk azt a vezéregyéniséget, aki magához tudja ragadni a kezdeményezést, és a csapat élére tud állni.

– Debre Viktorral hosszú ideig együtt vezetted a csapat munkáját. Hogy élted meg a vezetőedző távozását?

 Nagyon rosszul élem meg a történteket. Debre Viktort nem csak mentoromnak, barátomnak is tekintem, így fájó szívvel vettem tudomásul a döntését. Nagyon sajnálom, hogy nem dolgozhatunk tovább együtt, de mindent megteszek, hogy a kínálkozó lehetőséggel élni tudjak. Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert nagyon fontos feladatot kaptam, amit legjobb tudásom szerint fogok teljesíteni.

– Nem tűnik könnyűnek a feladat, a csapat ugyanis veszélyesen közel van a kieső helyekhez. A hátralévő fordulókban hány pontot remélsz, hogy biztos legyen a bennmaradásunk?

 Természetesen számolgatunk, de nem szabad ennyire előre tekintenünk. Mindig a soron következő mérkőzésre koncentrálunk, ami most a Mezőkövesd elleni csatát jelenti. Nem számítok rá, hogy könnyű dolgunk lesz, a Mezőkövesd nem rossz csapat, ráadásul biztos kiesőként veszíteni való nélkül, felszabadultan játszhatnak, ami különösen veszélyessé teheti őket. Nem szeretnénk az utolsó percre hagyni a döntést, nem akarjuk, hogy a szerencsének akár csak minimális szerepe is legyen a győzelemben. A csapat minden tagja azon van, hogy nyerjünk, és bebiztosítsuk NB I-es tagságunkat.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner