2017. február 17. péntek 17:51

Sikerült egy félidőt nyernünk a Veszprém ellen

Jól kezdett a Telekom Veszprém elleni bajnokin a B. Braun Gyöngyös csapata, amely az első negyedórában partnere volt a világ élvonalába tartozó veszprémieknek. A vendégek az első félidő második felében beindították a hengert, és tizenkét gólos előnyt dolgoztak ki, ezzel eldöntve a mérkőzést. A második félidőt mindenesetre eggyel megnyertük, így tizenegyre csökkentettük a különbséget. Panaszkodni tehát nem volt okunk, a telt ház előtt játszott találkozón jócskán akadtak szép pillanataink, és a közönség is végig kitartott csapatunk mellett, így valóban a kézilabda ünnepe volt ez a nap Gyöngyösön.

01 bbgy veszprem 0217 12

Fotó: Cseh Balázs

A Gyöngyösi Kézilabda Klub által második alkalommal megrendezett támogatói nappal indult a délután a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. A szponzorok számára rendezett eseményen Nagy Attila, a GYKK elnöke és Rosta István utánpótlás-igazgató beszélt a klub munkájáról és célkitűzéseiről. A találkozó előtt egy órával már félház volt a csarnokban, fél órával a kezdés előtt pedig már szinte telt ház előtt kezdtek melegíteni a csapatok. Mire a kezdősípszó elhangzott, egy tűt sem lehetett leejteni a nézőtéren, így remek hangulatban kezdődött a Veszprém elleni mérkőzés, a Tatabánya és a Szeged elleni után a harmadik találkozó, amelyet a tabella első három helyezett csapatával szemben játszottunk. A Veszprém erős kerettel érkezett Gyöngyösre, de például Nagy László, Mikler Roland, Ilic és Chema nem volt itt. A mi sorainkból Hudák Henrik, Sipeki Levente és Rodolfo Oliveira sérülés miatt továbbra is hiányzott, ellenben első NB I-es mérkőzésén kapott lehetőséget Veres Balázs, serdülő- és juniorcsapatunk kiválósága.

01 bbgy veszprem 0217 15

Fotó: Cseh Balázs

Mikita góljával indult a találkozó, majd Ligetvári vette be Holló Márk kapuját, de ötpercnyi játék után még szoros volt az állás: Mikita második góljával lett 2-3. A 9. percre kezdett szétnyílni az olló, de Németh Tamás góljával 3-5-re zárkóztunk, majd Lele büntetőből módosított 4-6-ra a 11. perc végén. A 14. percben, 4-7-es állásnál Ugalde ziccerét hárította Holló, majd Országh Ádám és Hegedűs góljával egy gólra zárkóztunk (6-7). Két vendégtalálat után Lele büntetőjével lett 7-9 a 17. percben, majd a 20. percben Rózsavölgyi hárította Ugalde hetesét. Emberhátrányban védekeztünk a 21. percben, amikor Holló bravúrosan védte Lékai ziccerét, de Gulyás javítani tudott, így 7-11-re módosult az eredmény, kialakítva az addigi legnagyobb különbséget a csapatok között. Beindult a veszprémi henger, Ancsin góljával öt volt közte (7-12), amikor Debre Viktor időt kért. Lele talpról lőtt szép gólt, de a vendégek szinte azonnal válaszoltak. Hat perccel a félidő vége előtt hatra, nőtt a különbség (8-14), és hét volt közte, amikor Hegedűs második gólját megszerezte (9-15). Négy perccel a félidő végét jelző sípszó előtt Becirovicot állították ki a játékvezetők, Javier Sabaté pedig időt kért. A taktikai szünet után tovább nőtt a különbség a csapatok között, és a 29. percre tízgólos hátrányba kerültünk (9-19), ami a sípszóig tovább nőtt, így 9-21-es állásnál kezdődött a szünet.

01 bbgy veszprem 0217 06

Fotó: Cseh Balázs

Reznicek lőtte a második játékrész első, csapatunk tizedik gólját, majd a 33. percben emberhátrányba kerültünk Hegedűs kiállításával. A 37. percben emberelőnyben játszva Reznicek talált be (12-24), majd Lele góljával lett 13-25 a 38. percben. Kellemes pillanatokat élhettünk át, amikor gyors egymás utánban Lele és Juhász Károly is betalált, felhozva mínusz tízre a mieinket. A 42. percben Duris gólja is tízgólos különbséget jelentett (16-26), ezzel a félidőt addig 6-5-re nyertük. Hegedűs talált be, majd Reznicek büntetőből növelte góljaink számát (19-29), amikor emberelőnybe kerültünk a 45. perc végén. Urbán Egon, majd Juhász Károly talált be Borbély kapujába, majd Hegedűs hozta vissza tíz alá a mieinket (22-31), ráadásul emberlőnybe is kerültünk. Veres Balázs is pályára léphetett, majd egy Kovacsics-dupla következett, aminek köszönhetően ismét tíz alá csökkent a különbség (24-33), és bár a játékvezetők 24-35-nél fújták le a meccset, így is büszkék lehetünk a mieinkre, akik a második félidőt egy góllal megnyerték a világsztárok ellen.


B. BRAUN GYÖNGYÖS - TELEKOM VESZPRÉM 24-35 (9-21)

01 bbgy veszprem 0217 05

Gyöngyös, 1200 néző
V.: Bócz L., Wiedemann V.

GYÖNGYÖS: Holló M., Rózsavölgyi - Országh 1, Urbán 1, Németh T. 1, Kovacsics 3, Reznicek 4 (1), Duris 1, Hegedűs 4, Loncar, Lele 5 (2), Juhász K. 2, Jóga, Mikita 2, Becirovic, Veres B. Edző: Debre Viktor.

VESZPRÉM: Alilovic, Borbély - Gulyás 3, Schuch, Nilsson 3, Kopljar, Ugalde 3, Marguc 15 (2), Ancsin 3, Terzic 3, Blagotinsek, Milasevic 2 (2), Ubornyák 1, Lékai 5, Ligetvári 1, Tóth A. Edző: Javier Sabaté

Hétméteresek: 5/3, ill. 5/4.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Értékelések:

01 bbgy veszprem st 2

Javier Sabate: - Nagyon jó meccset játszottunk Gyöngyösön, remek közönség előtt, kiváló hangulatban, jó csapat ellen. Nagyon tisztelem a Gyöngyöst, ezért erős kerettel érkeztünk. Az első félidőben tökéletesen játszottunk, Marguc és Ugalde kiemelkedőt nyújtott, és sikerült könnyű gólokkal nagy előnyt kiharcolni. A második félidőben a nagy különbség ellenére a Gyöngyös nagyon jól játszott, sokszor okozott problémát például Hegedűs befutása. Örülök, hogy jó meccset játszottunk, és, hogy olyan fiataloknak is lehetőséget adhattam, mint Ubornyák, aki szerintem soha nem felejti el az első meccsét a Veszprém színeiben.

Ubornyák Dávid: - Köszönöm a lehetőséget, hogy bemutatkozhattam a felnőtt csapatban, nagyon jó érzés volt Gyöngyösön játszani, jó hangulat volt a csarnokban, és örülök, hogy sikerült megszerezni az első gólomat is.

Debre Viktor: - Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez, és különösen a szerdai, Kiel elleni sikerhez. Az első félidő elején jól tartottuk magunkat, de aztán leblokkoltunk, és sokat hibáztunk, amit egy ilyen csapat azonnal kihasznál, így óriási különbség alakult ki a két csapat között. A második félidővel inkább elégedettek lehetünk, a Veszprém talán vissza is vett egy kicsit, mi pedig mindent megtettünk, hogy csökkentsük a különbséget. Remek volt a hangulat, ez a meccs is bizonyítja, hogy ahol a Veszprém pályára lép, ott a kézilabda ünnepe lesz. Sokkal több pozitívum volt az elmúlt három meccsben, mint negatívum, így bizakodva várhatjuk a jövő heti, Budakalász elleni meccset, számunkra akkor kezdődik igazán az idény.

Hegedűs Márk: - A két csapat más célokért küzd, de újfajta védekezési szisztémát gyakorolunk, többet futunk, jobban megy a labda, gyorsabban játszunk, amit remek volt egy ilyen kiváló csapat ellen gyakorolni. A jövő héten ennek meg kell, hogy legyen az eredménye. Gratulálok a Veszprémnek, nagyon jó tempóban, jól kézilabdáztak.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner