2017. január 11. szerda 18:07

Hétgólos hátrányból fordított az Eger Gyöngyösön

Az Eger elleni Ligakupa-mérkőzés jelentette az első erőpróbát a B. Braun Gyöngyös számára a 2017-es esztendőben. A hazai publikum megújult csapatot láthatott a pályán, Milan Rasic helyére ugyanis a klub visszahívta a keretbe Miralem Becirovicot, a Dániából visszautasíthatatlan ajánlatott kapott Ivanisevics Tibor helyett pedig Holló Márk bizonyíthatott a kapuban. A franciaországi világbajnokságon a magyar válogatott mellett dolgozó Debre Viktor távollétében Nigrinyi Tibor és Bíró Imre irányította a gyöngyösi együttest, amely 4-0-ás sorozattal kezdte a mérkőzést, majd az első félidőben végig a kezében tartotta az irányítást, és hétgólos előnyt dolgozott ki. A vendégek a második félidő első tíz percében ledolgozták hátrányukat, és ismét nyílttá tették a mérkőzést. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok, a lépés azonban a vendégeknek jött ki jobban, akik két góllal megnyerték az év első meccsét.

01 bbgy eger 0111 05

Fotó: Cseh Balázs

B. BRAUN GYÖNGYÖS - EGER SBS ESZTERHÁZY 23-25 (16-9)
Gyöngyös, 400 néző
V.: Kiu G., Kiu T.

GYÖNGYÖS: Hudák, Holló M. - Országh 2, Urbán 2, Németh T. 1, Kovacsics P. 1, Sipeki, Reznicek 4, Duris 3, Hegedűs 4, Mester, Lele 4 (1), Juhász K. 1, Mikita M. 1, Jóga, Becirovic. Edző: Bíró Imre.

EGER: Repóth, Stochl - Kiss G., Szabó P. 6, Dutra 2, Lezák, Bajorhegyi 1, Vancsics, Kocsis Cs., Dobó 7, Menyhárt 1, Mátrai, Antl 5 (2), Petro 3. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

Értékelés:
Nigrinyi Tibor: - Jól kezdtük a mérkőzést, fel tudtunk pörögni, és az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, amit azonban sajnos nem tudtunk átmenteni a második félidőre. Az első tíz percben nagyon rossz felfogásban játszottuk. Lehetett érezni a háromhetes szünetet, fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk, nem bírtunk hatvan percig azonos fordulatszámon teljesíteni. Csak most kezdtük a felkészülést, bízom benne, hogy ahogy haladunk előre a munkában, folyamatosan javul majd a teljesítményünk, és egyre tovább tudunk koncentráltan játszani.


 

Reznicek találatával indult a mérkőzés, majd az első öt percben Juhász Károly, Hegedűs Márk és Országh Ádám is gólt szerzett, miközben valamennyi egri támadást sikerült kivédekeznünk, így 4-0-ás előnyre tettünk szert. A hetedik percben Petro szerezte az első vendégtalálatot, amire büntetőből válaszolt Lele Ákos, 5-1-re módosítva az ereményt a nyolcadik perc végén. Két percre emberelőnybe kerültünk, amit Lele akciógóljával 1-1-re hoztunk, majd a 11. perc elején Hegedűs indításgóljával lett 7-2 az állás. Egri időkérés után Duris lőtte nyolcadik gólunkat, miközben a megyeszékhelyiek 12 perc alatt mindössze kétszer tudták bevenni a mieink kapuját. Ekkor azonban harmadszor is sikerült, de a válasz sem maradt el, Reznicek találatával a 15. percben 9-3-ra vezettünk. Kovacsics góljával lett 10-3, majd Hudák kapott vastapsot a közönségtől, miuán nem csak büntetőt, hanem az ismétlő lövést is hárította. Tíz perccel a félidő vége előtt 11-5 volt az állás, amikor egy egri időkérés után pályára lépett Becirovic, s Jóga Norbert is játéklehetőséghez jutott. Lelét Mikita váltotta, a széleken pedig Németh Tamás és Urbán Egon kapott helyet. A játékot továbbra is Duris irányította, jobblövőben pedig Reznicek volt a pályán. Gólt Urbán szerzett, ezzel volt 12-6. Három perccel a játékrész vége előtt 15-8-ra vezettünk, és a vendégek hiába szépítettek, a második félidőt hétgólos előnnyel kezdhettük (16-9).

01 bbgy eger 0111 08

Fotó: Cseh Balázs

A második félidőben Hudákot Holló váltotta a kapuban, irányítóban pedig Mester Savo vezette a támadásainkat. A játékrészt a vendégek kezdték jobban, akik öt perc alatt három gólt lőttek, így 16-12-re zárkóztak. A 38. percben már 16-13 volt az állás, amikor időt kértünk. Ezután sem sikerült gólt lőnünk, a 40. perc végére pedig egy gólra zárkóztak fel az egriek (16-15). Antl révén az egyenlítő találat is megszületett, így ismét nyílttá vált a találkozó. A 42. percben Petro talált be, vezettek a vendégek (16-17), a mieink pedig 12 perce voltak gólképtelenek. Kétgólosra nőtt a hátrányunk, amikor Reznicek közel 14 perc elteltével megszerezte első gólunkat a félidőben (17-18). Lele egyenlített, majd ugyancsak ő szerzte vissza a vezetést a 48. percben (19-18). A következő percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, így tíz perccel a mérkőzés vége előtt 20-20-as állást mutatott az eredményjelző. Már csak öt perc volt hátra, mikor egy góllal ismét az egriek vezettek, az egyenlítés pedig csak nem akart összejönni, még hétméteresből sem sikerült egalizálnunk. A vendégek ezzel szemben két perccel a vége előtt egy szerencsés találattal kétgólosra növelték az előnyüket, majd egy perccel a lefújás előtt már hárommal vezettek (22-25). Egy gólt még sikerült szereznünk, de a győzelemre nem maradt esélyünk, az egriek kiénekelték a sajtot a szánkból, és végül 23-25-re megnyerték a találkozót. Januárban még öt Ligakupa-meccs vár a mieinkre, akik az Egernek is visszavághatnak, előbb azonban pénteken Balmazújvárosban törleszthetnek a hazai vereségért.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 26
  2. MOL-Pick Szeged 24
  3. Balatonfüredi KSE 22
  4. Grundfos Tatabánya KC 20
  5. Dabas KC VSE 14
  6. Eger SBS Eszterházy 13
  7. Csurgói KK 12
  8. Sport36-Komló 12
  9. CYEB Budakalász 11
  10. Ceglédi KKSE 9
  11. B. Braun Gyöngyös 8
  12. Orosházi FKSE-LINAMAR 6
  13. Váci KSE 4
  14. FTC 3

banner
banner