2017. január 11. szerda 18:07

Hétgólos hátrányból fordított az Eger Gyöngyösön

Az Eger elleni Ligakupa-mérkőzés jelentette az első erőpróbát a B. Braun Gyöngyös számára a 2017-es esztendőben. A hazai publikum megújult csapatot láthatott a pályán, Milan Rasic helyére ugyanis a klub visszahívta a keretbe Miralem Becirovicot, a Dániából visszautasíthatatlan ajánlatott kapott Ivanisevics Tibor helyett pedig Holló Márk bizonyíthatott a kapuban. A franciaországi világbajnokságon a magyar válogatott mellett dolgozó Debre Viktor távollétében Nigrinyi Tibor és Bíró Imre irányította a gyöngyösi együttest, amely 4-0-ás sorozattal kezdte a mérkőzést, majd az első félidőben végig a kezében tartotta az irányítást, és hétgólos előnyt dolgozott ki. A vendégek a második félidő első tíz percében ledolgozták hátrányukat, és ismét nyílttá tették a mérkőzést. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok, a lépés azonban a vendégeknek jött ki jobban, akik két góllal megnyerték az év első meccsét.

01 bbgy eger 0111 05

Fotó: Cseh Balázs

B. BRAUN GYÖNGYÖS - EGER SBS ESZTERHÁZY 23-25 (16-9)
Gyöngyös, 400 néző
V.: Kiu G., Kiu T.

GYÖNGYÖS: Hudák, Holló M. - Országh 2, Urbán 2, Németh T. 1, Kovacsics P. 1, Sipeki, Reznicek 4, Duris 3, Hegedűs 4, Mester, Lele 4 (1), Juhász K. 1, Mikita M. 1, Jóga, Becirovic. Edző: Bíró Imre.

EGER: Repóth, Stochl - Kiss G., Szabó P. 6, Dutra 2, Lezák, Bajorhegyi 1, Vancsics, Kocsis Cs., Dobó 7, Menyhárt 1, Mátrai, Antl 5 (2), Petro 3. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

Értékelés:
Nigrinyi Tibor: - Jól kezdtük a mérkőzést, fel tudtunk pörögni, és az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, amit azonban sajnos nem tudtunk átmenteni a második félidőre. Az első tíz percben nagyon rossz felfogásban játszottuk. Lehetett érezni a háromhetes szünetet, fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk, nem bírtunk hatvan percig azonos fordulatszámon teljesíteni. Csak most kezdtük a felkészülést, bízom benne, hogy ahogy haladunk előre a munkában, folyamatosan javul majd a teljesítményünk, és egyre tovább tudunk koncentráltan játszani.


 

Reznicek találatával indult a mérkőzés, majd az első öt percben Juhász Károly, Hegedűs Márk és Országh Ádám is gólt szerzett, miközben valamennyi egri támadást sikerült kivédekeznünk, így 4-0-ás előnyre tettünk szert. A hetedik percben Petro szerezte az első vendégtalálatot, amire büntetőből válaszolt Lele Ákos, 5-1-re módosítva az ereményt a nyolcadik perc végén. Két percre emberelőnybe kerültünk, amit Lele akciógóljával 1-1-re hoztunk, majd a 11. perc elején Hegedűs indításgóljával lett 7-2 az állás. Egri időkérés után Duris lőtte nyolcadik gólunkat, miközben a megyeszékhelyiek 12 perc alatt mindössze kétszer tudták bevenni a mieink kapuját. Ekkor azonban harmadszor is sikerült, de a válasz sem maradt el, Reznicek találatával a 15. percben 9-3-ra vezettünk. Kovacsics góljával lett 10-3, majd Hudák kapott vastapsot a közönségtől, miuán nem csak büntetőt, hanem az ismétlő lövést is hárította. Tíz perccel a félidő vége előtt 11-5 volt az állás, amikor egy egri időkérés után pályára lépett Becirovic, s Jóga Norbert is játéklehetőséghez jutott. Lelét Mikita váltotta, a széleken pedig Németh Tamás és Urbán Egon kapott helyet. A játékot továbbra is Duris irányította, jobblövőben pedig Reznicek volt a pályán. Gólt Urbán szerzett, ezzel volt 12-6. Három perccel a játékrész vége előtt 15-8-ra vezettünk, és a vendégek hiába szépítettek, a második félidőt hétgólos előnnyel kezdhettük (16-9).

01 bbgy eger 0111 08

Fotó: Cseh Balázs

A második félidőben Hudákot Holló váltotta a kapuban, irányítóban pedig Mester Savo vezette a támadásainkat. A játékrészt a vendégek kezdték jobban, akik öt perc alatt három gólt lőttek, így 16-12-re zárkóztak. A 38. percben már 16-13 volt az állás, amikor időt kértünk. Ezután sem sikerült gólt lőnünk, a 40. perc végére pedig egy gólra zárkóztak fel az egriek (16-15). Antl révén az egyenlítő találat is megszületett, így ismét nyílttá vált a találkozó. A 42. percben Petro talált be, vezettek a vendégek (16-17), a mieink pedig 12 perce voltak gólképtelenek. Kétgólosra nőtt a hátrányunk, amikor Reznicek közel 14 perc elteltével megszerezte első gólunkat a félidőben (17-18). Lele egyenlített, majd ugyancsak ő szerzte vissza a vezetést a 48. percben (19-18). A következő percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, így tíz perccel a mérkőzés vége előtt 20-20-as állást mutatott az eredményjelző. Már csak öt perc volt hátra, mikor egy góllal ismét az egriek vezettek, az egyenlítés pedig csak nem akart összejönni, még hétméteresből sem sikerült egalizálnunk. A vendégek ezzel szemben két perccel a vége előtt egy szerencsés találattal kétgólosra növelték az előnyüket, majd egy perccel a lefújás előtt már hárommal vezettek (22-25). Egy gólt még sikerült szereznünk, de a győzelemre nem maradt esélyünk, az egriek kiénekelték a sajtot a szánkból, és végül 23-25-re megnyerték a találkozót. Januárban még öt Ligakupa-meccs vár a mieinkre, akik az Egernek is visszavághatnak, előbb azonban pénteken Balmazújvárosban törleszthetnek a hazai vereségért.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner