2017. január 09. hétfő 12:09

Becirovic visszatért

Erősíteni szeretné keretét a B. Braun Gyöngyös csapata, ezért Milan Rasic helyére a Gyöngyösi Kézilabda Klub visszahívta az együttesbe Miralem Becirovicot. Ugyancsak távozik a csapattól Ivanisevics Tibor, aki Dániából kapott visszautasíthatatlan ajánlatot. Helyét Holló Márk veszi át a kapuban. A közeljövőben egy jobbkezes átlövő is érkezhet Gyöngyösre, a tárgyalások napokon belül lezárulhatnak.

01 becirovic

Megváltozott kerettel kezdi hétfőn a téli felkészülést a B. Braun Gyöngyös csapata. A munkákba már az első napon bekapcsolódik Miralem Becirovic, akit Milan Rasic helyére igazolt le a klub.

– Szeretnénk erősíteni a keretünket, ezért közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy szerződést bontunk Milan Rasiccsal, akinek a helyét a szurkolók által tavalyról már ismert Miralem Becirovic veszi át. Elsősorban védekezésben számítunk rá, tavaly láthattuk, milyen jó szellemű kézilabdázóról van szó, aki képes megszervezni a csapat védekezését. Egy másik poszton is szeretnénk erősíteni, egy jobbkezes átlövővel folytatunk tárgyalásokat, amik napokon belül lezárulhatnak – osztotta meg a klub hivatalos oldalával Nagy Attila, a GYKK elnöke, aki hozzátette: kapusposzton is változásra kell számítani. – Ivanisevics Tibor visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Dániából, ezért a kérésére úgy döntöttünk, nem állunk az igazolása útjába. Mindkét játékosnak köszönjük, amit a gyöngyösi kézilabdáért tett, és további sok sikert kívánunk további pályafutásukhoz.

A szerb kapus helyét hazai nevelésű játékossal kívánja pótolni a klub, amely lehetőséget ad Holló Márk számára, hogy az NB I-es csapat állandó kapusaként bizonyítson. A mindössze huszonkét éves hálóőr az utánpótlásban többször megmutatta már tehetségét, jó párja lehet Hudák Henriknek.

01 hollomark

A B. Braun Gyöngyös kerete hétfőn találkozott először a téli szünet után, szerdán pedig már Ligakupa-mérkőzésen lép pályára az Eger SBS Eszterházy együttese ellen. Az első edzésre a játékosok jó fizikai állapotban érkeztek, tudtuk meg Nigrinyi Tibortól, aki Bíró Imrével közösen vezeti a csapat munkáját, amíg Debre Viktor vezetőedző a válogatottal a franciaországi világbajnokságon vesz részt.

 Mindenki jó állapotban érkezett az edzésre, játékosaink hadra foghatók, és az erőnlétfejlesztési feladatokkal már meg is kezdtük a munkát. Rodolfo Oliveira lába egyelőre még gipszben van, ő gyógytornával, speciális rehabilitációs feladatokkal kezdte a felkészülést, de bízunk benne, hogy két hét múlva már a pályán is számíthatunk rá.

Nigrinyi Tibor szerint Becirovic beépítése a keretbe nem okoz különösebb nehézséget, hiszen a szerb védekezőspecialista jól ismeri a csapat játékát, ezért hamar összeszokik majd a társakkal. A felkészülés során nagy hangsúlyt kap a fizikai munka, de a Ligakupa-meccsek miatt a taktikai gyakorlás is beépül az edzéstervbe.

– A legfontosabb, hogy a bajnokságban a lehető legjobbat tudja nyújtani a csapat, ehhez elengedhetetlen az erőnlét fejlesztése. Ugyanakkor a Ligakupa-meccseket is meg akarjuk nyerni, ezért a fizikai és a taktikai gyakorlás párhuzamosan fut majd. Ezek a mérkőzések jól szolgálják a felkészülésünket, az pedig, hogy az edzőmeccseket tétre játszhatjuk, külön jól jön, hiszen így játékosaink hamarabb felvehetik a versenyszezon ritmusát, hiszen végig maximális koncentrációra lesz szükségük.

Az új évben először szerdán lép pályára a B. Braun Gyöngyös csapata, amely 18 órától hazai pályán, a Dr. Fejes András Sportcsarnokban fogadja az Eger SBS Eszterházy együttesét. A február 11-én esedékes bajnoki rajtig a B. Braun Gyöngyös a következő Ligakupa-mérkőzéseket játssza:

2017. 01. 11. szerda 18:00 B. Braun Gyöngyös - Eger SBS Eszterházy

2017. 01. 13. péntek 16:00 Balmazújvárosi KK - B. Braun Gyöngyös

2017. 01. 17. kedd 18:00 Sport36-Komló - B. Braun Gyöngyös

2017. 01. 18. szerda 11:00 B. Braun Gyöngyös - Sport36-Komló

2017. 01. 20. péntek 17:00 Eger SBS Eszterházy - B. Braun Gyöngyös

2017. 01. 25. szerda 18:00 B. Braun Gyöngyös - Dabas KC VSE

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner