Megkezdőik a rájátszás a férfi kézilabda NB I-ben. A B. Braun Gyöngyös csapata a hetedik helyért zajló versenyben érdekelt, és az első helyről várja az alsóházi küzdelmeket. Első ellenfelünk a Balmazújváros csapata lesz, a találkozót pénteken hazai környezetben játsszuk.

Legutóbb múlt vasárnap találkozott szurkolótáborával a B. Braun Gyöngyös csapata, a Csurgó elleni Magyar Kupa-mérkőzést pedig sokáig nem fogjuk elfelejteni. Csapatunk úgy jutott tovább a legjobb hat közé, hogy ledolgozta négygólos hátrányát, és hét góllal megnyerte a párharc második találkozóját. Van tehát miből erőt meríteni, de nagyon fontos, hogy ne engedjünk ki a győzelem után – mondja Gulyás István vezetőedző.

– Fenn kell tartanunk a feszültséget és a motivációt, ennek megfelelően végezzük a héten a dolgunkat. Szép állomás volt a Csurgó elleni siker, de a következő állomás, a Balmazújváros elleni bajnoki is ugyanilyen fontos állomás lesz. Hétfőn pihentek a fiúk, a hét többi napján pedig napi két edzéssel készülünk, pénteken megpróbálunk frissen, erősen nekik esni.

0225 balmaz

Az alapszakaszban szorosan alakultak a Balmazújváros elleni meccsek. Fotó: Magyari Máté

Sajnos Bakos György egyelőre még nem tudott bekapcsolódni az edzésmunkába, átlövőnk még a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, Nagyatádon szenvedett sérülést, amelynek rehabilitációja néhány napot még biztosan igénybe vesz. Pozitív fejlemény ugyanakkor, hogy Szalafai Gábor a napokban újra felvehette a munkát, és már a társakkal együtt készülhet. Addig azonban, amíg műtétje után ismét pályára léphet, biztosan eltelik még néhány hét.

Ami pedig a rájátszást illeti: a B. Braun Gyöngyös csapata 18 pontjával vezeti a tabellát az alsóházban, egy pont az előnyünk a második helyezett Mezőkövesd előtt. A hetedik helyért zajló csata várhatóan szoros lesz, miközben mindenki az életéért küzd majd, így kiélezett csatákra lehet számítani. A rájátszás első mérkőzését pénteken, a Kőnig-Trade Balmazújváros csapata ellen játsszuk. Az alapszakaszban az idegenbeli találkozót két góllal elveszítettük Balmazújvárosban, a hazai mérkőzésen azonban háromgólos győzelmet arattunk. Reméljük, pénteken is hazai siker születik majd.

Férfi kézilabda NB I., rájátszás 7-12.
B. Braun Gyöngyös – Kőnig-Trade Balmazújváros
2015. 02. 27. 18:00
Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, Gyöngyös
V.: Herczeg p., Südi P.