2016. december 22. csütörtök 10:03

Évvégi értékelés Debre Viktorral

Kemény munkát végeztek a B. Braun Gyöngyös játékosai, ezért megérdemlik a pihenőt – mondja Debre Viktor vezetőedző, akiben maradt ugyan hiányérzet az őszi teljesítmény nyomán, de alapvetően nem elégedetlen a tizenegy szerzett ponttal. Debre Viktort a tavaszi célokról is kérdeztük.

bbgy balmaz 1210 56

– Tizenegy ponttal a tizedik helyen tölti a téli szünetet a csapat. Elégedettek lehetünk ezzel?

– Az év elején tizenkét ponttal számoltam, amit majdnem sikerült elérnünk. Az Eger ellen elveszített pontot sajnálhatjuk, és bár lett volna esélyünk visszaszerezni például Komlón, ezekkel a lehetőségekkel nem tudtunk élni. A helyezést tekintve sem vagyok nagyon elégedetlen, végezhettünk volna előrébb is, de ebben a minden eddiginél szorosabb mezőnyben egy zsebkendőnyi területen van négy-öt csapat, így tavasszal még bőven lesz esélyünk előre lépni.

– Az őszi fordulók során hazai pályán sokkal jobban teljesített a csapat, mint idegenben. Ennek mi lehet az oka?

– Valószínűleg az, hogy minden ellenfelünk hozzánk hasonlóan gondolkodik, és a hazai mérkőzésekre mozgósítja ereje legnagyobb részét. Nagyon egyforma erősségűek a középmezőny csapatai, nehéz idegenben nyerni, már-már az extra kategóriába esik. A mezőkövesdi győzelem így különösen étékes, és ahogy mondtam, lett volna esélyünk a pontszerzésre Komlón is.

– Milyen célokért küzd majd tavasszal a csapat?

– Továbbra is a hazai mérkőzésekre kell elsősorban koncentrálnunk, de persze szeretnénk idegenben is pontokat szerezni. Úgy számolunk, hogy ha 12-13 pontot sikerült összegyűjtenünk, akkor nagyszerű eredményt érhetnénk el, és megfelelhetünk az elvárásoknak.

– Januárban több Ligakupa-meccs is vár a fiúkra. Mikor kezdődik a munka?

– A srácok már pihenőn vannak, amit meg is érdemelnek, hiszen nagyon keményen dolgoztak az elmúlt hónapokban. Január 9-én találkozunk és kezdjük a felkészülést, az edzésterv már készen van, most is nagy hangsúlyt fektetünk a fizikai felkészülésre, de közben a Ligakupára is figyelnünk kell. Éppen ezért edzőmérkőzéseket nem kötöttünk le a télre, a kupameccseket próbáljuk meg felhasználni a taktikai felkészülésre. Most az edzőmeccseket is tétre játsszuk.

– A Ligakupában milyen reményeink lehetnek a Balmazújvárostól elszenvedett vereség után?

– Nem ezen az egy mérkőzésen fog múlni a szereplésünk, de kétségtelen, hogy a többi meccsre jobban oda kell figyelnünk. Szeretnénk a négyes döntőbe bekerülni, amire azt gondolom, megvan az esélyünk.

– Mondhatjuk, hogy jókor jött a szünet, hiszen többek is sérüléssel bajlódnak. Az ő regenerációjuk hogy halad?

– Most úgy tűnik, hogy Rodolfo január elején elkezdheti a munkát, és a tavaszi rajtra már teljesen felépül. Savónak még nem az igazi a lába, őt meg kell vizsgáltatnunk a szünetben. Reznicek Balatonfüreden összeszedett sérülése szerencsére nem komoly, keletkezett egy vérömleny a bokáján, ha az felszívódik, ő is elkezdheti a munkát. Bízom benne, hogy a megérdemelt pihenő után jól kezdjük majd a szezont, és tavasszal is ki tudjuk szolgálni szurkolóinkat. Addig is mindenkinek boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok.

01 bfured int

Az őszi szezon számokban

A B. Braun Gyöngyös csapatának őszi mérlege a K&H férfi kézilabda ligában: 13 mérkőzés, 5 győzelem, 1 döntetlen és 7 vereség. Az öt győzelemből négyet hazai pályán aratott az együttes a Balatonfüred, a Budakalász, a Vác és a Balmazújváros ellen, míg az Eger ellenében egy pontot sikerült itthon tartanunk. Idegenben a Mezőkövesd ellen sikerült két pontot szereznünk. A 13 mérkőzésen összesen 309 gólt lőttünk és 343-et kaptunk, így -34-es gólkülönbséggel zárjuk az őszt. A házi góllövőlistát Lele Ákos vezeti, aki 13 mérkőzésen 76 találatot szerzett.

A Magyar Kupában a B. Braun Gyöngyös a második fordulóban Nyíregyházán aratott győzelemmel szállt be a sorozatba, de a következő, harmadik fordulóban a Vácott elszenvedett vereséggel véget ért a sorozat együttesünk számára, amely így a Ligakupa-szereplésre koncentrál a folytatásban. A Ligakupában a Dabason aratott győzelemmel kezdtünk, majd hazai pályán a Balmazújvárossal szemben maradtunk alul, így két pontunkkal a 3. helyen állunk. Januárban összesen hat mérkőzést játszik a B. Braun Gyöngyös a sorozatban.

Házó góllövőlista, K&H liga

Helyezés Játékos Gól Meccs
1. Lele Ákos 76 13
2. Juhász Károly 36 13
3. Tomas Reznicek 31 11
4. Rodolfo Oliveira 30 9
5. Hegedűs Márk 28 13
6. Lubomir Duris 27 13
7. Országh Ádám 22 13
8. Németh Tamás 16 13
9. Kovacsics Péter 15 13
10. Milan Rasic 11 13
11. Mikita Matej 7 13
12. Urbán Egon 5 13
13. Mester Savo 2 11
14. Sipeki Levente 2 11
15. Keresztes Péter 1 1

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner