2016. december 07. szerda 11:13

Kiemelkedő utánpótlás-sikerek

A serdülők debreceni győzelme, illetve az ificsapat Balmazújváros elleni diadala jelentette a két legnagyobb bravúrt az elmúlt hétvége utánpótlás-programjában. A juniorok a Hajdúböszörmény legyőzésével zárták az évet.

01 labda 12

A B. Braun Gyöngyös U23-as csapata győzelemmel zárta az évet, miután a felnőtt NB II-es mezőnyben 32-26-ra legyőzte a Hajdúböszörmény csapatát. Juniorjaink korábban Füzesabonyban szenvedtek vereséget, a múlt heti találkozón nem csak ezt sikerül kijavítaniuk, hanem hazai veretlenségüket is sikerült megőrizni. Az edző, Mátyási-Kőrösi Fruzsina így értékelte a találkozót: - Nagyon jó iramban játszottunk, amivel ellenfelünk nem igazán tudta tartani a lépést. Sok egyéni jó teljesítmény láttam védekezésben és támadásban is. Nagyon örülünk, hogy győzelemmel zártuk az őszi szezont, és a hazai veretlenségünk is megmaradt.

Ifjúsági csapatunk mindkét legutóbbi mérkőzését megnyerte az NB I-ben, Cegléden 28-25-re, a Balmazújváros elleni hazai találkozón pedig 28-22-re diadalmaskodtak Nigrinyi Tibor tanítványai, akik tizennégy pontjukkal a hetedik helyről várják a Csurgó elleni folytatást.
A kiemelt bajnokságban szereplő serdülő fiúk egy vereséget és egy győzelmet tudhatnak magukénak a legutóbbi beszámoló óta: a Békéscsabán elszenvedett 23-20-as vereség után a Debrecen bravúros, 22-21-es legyőzésével javítottak. Rosta István fiai a kilencedik helyen állnak, eddigi tizenegy mérkőzésükön tíz pontot gyűjtöttek, csütörtökön pedig az Orosházát fogadják 16 órától a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

A GYKK serdülő lányai az FTC-től elszenvedett, fővárosi vereség után a Mikolik Sportiskola ellen elért döntetlennel folytatták szereplésüket, Bahrim Liliána tanítványai így tizenegy pontjukkal a hatodik helyen állnak.

A Gyermekbajnokságban az U14-es fiúk között az első osztályban szereplő csapatunk Gyöngyösön játszotta a legutóbbi forduló mérkőzéseit, s az Eger SBS (18-9), valamint a Gyömrő (19-16) legyőzésével gyarapította pontjainak számát. Pápa János csapata tizennégy pontjával a harmadik helyen áll a bajnokságban, amelyből ebben az évben még egy fordulót rendeznek: a mieink december 11-én, Egerben lépnek pályára.

Második számú U14-es csapatunk is kettős győzelemnek örülhetett Hatvanban, ahol 39-9-re győzte le a Pásztó csapatát, és 27-11-re diadalmaskodott a Palóc Pumák II. ellen. Temesvári Martin csapata tizennyolc pontjával a második a tabellán, lemaradásuk mindössze két pont a Palóc Pumák első csapata mögött, idén pedig már nem játszanak.

Az első számú gyöngyösi U12-es csapat Tiszaföldváron lépett pályára, ahol a házigazdák első csapatától egyetlen góllal kikapott (18-17), ezzel elszenvedte első vereségét, a második Tiszaföldvári alakulatot azonban roppant magabiztosan, 33-3-ra legyőzte. Kismárton Ádám és Danyi Bence tanítványai az első helyen töltik a téli szünetet, miután tíz mérkőzésükből kilencet megnyertek.

Második számú U12-es együttesünk a legutóbbi fordulóban élvezhette a hazai pálya előnyét, Köves Péter és Kovács Tibor csapata azonban így sem bírt a listavezető Salgótarjánnal, amelytől 25-15-ös vereséget kellett elkönyvelnie. A Pásztót azonban magabiztosan, 27-10-re győzték le a gyöngyösi fiatalok, így megőrizték második helyüket a tabellán.

Ugyancsak a második helyen áll U13-as lánycsapatunk, amely a Székács KE II. (35-3) és a Mezőtúr (23-18) legyőzésével erősítette pozícióit a legutóbbi fordulóban. Majzik Heni tanítványai egyetlen ponttal vannak lemaradva a Jászberény mögött, ahol december 11-én lépnek pályára.

Az U11-es lányok a legutóbbi fordulóban első vereségüket szenvedték el a Besztercétől egy rendkívül szoros mérkőzésen, ahol mindössze egy gól döntött a pontok sorsáról. A Majzik Heni irányítása mellett készülő lányok 8-7 arányban maradtak alul, azonban az Egri VSI-t 15-13-ra verték, ezzel pedig megőrizték első helyüket.

Jól teljesítettek az U9-es lánycsapatok is, amelyek egymás között játszottak az elmúlt fordulóban. A Solymos, a Rákóczi és az Arany csapatai küzdöttek egymással. Ebben a korosztályban nem az eredményeken van a hangsúly, sokkal fontosabb, hogy a fiatalok megtanulják a kézilabda alapjait, és a tudásukat mérkőzéskörülmények között is próbára is tegyék. Ezt a feladatot valamennyi csapatunk kiválóan teljesítette.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner