2016. december 07. szerda 11:13

Kiemelkedő utánpótlás-sikerek

A serdülők debreceni győzelme, illetve az ificsapat Balmazújváros elleni diadala jelentette a két legnagyobb bravúrt az elmúlt hétvége utánpótlás-programjában. A juniorok a Hajdúböszörmény legyőzésével zárták az évet.

01 labda 12

A B. Braun Gyöngyös U23-as csapata győzelemmel zárta az évet, miután a felnőtt NB II-es mezőnyben 32-26-ra legyőzte a Hajdúböszörmény csapatát. Juniorjaink korábban Füzesabonyban szenvedtek vereséget, a múlt heti találkozón nem csak ezt sikerül kijavítaniuk, hanem hazai veretlenségüket is sikerült megőrizni. Az edző, Mátyási-Kőrösi Fruzsina így értékelte a találkozót: - Nagyon jó iramban játszottunk, amivel ellenfelünk nem igazán tudta tartani a lépést. Sok egyéni jó teljesítmény láttam védekezésben és támadásban is. Nagyon örülünk, hogy győzelemmel zártuk az őszi szezont, és a hazai veretlenségünk is megmaradt.

Ifjúsági csapatunk mindkét legutóbbi mérkőzését megnyerte az NB I-ben, Cegléden 28-25-re, a Balmazújváros elleni hazai találkozón pedig 28-22-re diadalmaskodtak Nigrinyi Tibor tanítványai, akik tizennégy pontjukkal a hetedik helyről várják a Csurgó elleni folytatást.
A kiemelt bajnokságban szereplő serdülő fiúk egy vereséget és egy győzelmet tudhatnak magukénak a legutóbbi beszámoló óta: a Békéscsabán elszenvedett 23-20-as vereség után a Debrecen bravúros, 22-21-es legyőzésével javítottak. Rosta István fiai a kilencedik helyen állnak, eddigi tizenegy mérkőzésükön tíz pontot gyűjtöttek, csütörtökön pedig az Orosházát fogadják 16 órától a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

A GYKK serdülő lányai az FTC-től elszenvedett, fővárosi vereség után a Mikolik Sportiskola ellen elért döntetlennel folytatták szereplésüket, Bahrim Liliána tanítványai így tizenegy pontjukkal a hatodik helyen állnak.

A Gyermekbajnokságban az U14-es fiúk között az első osztályban szereplő csapatunk Gyöngyösön játszotta a legutóbbi forduló mérkőzéseit, s az Eger SBS (18-9), valamint a Gyömrő (19-16) legyőzésével gyarapította pontjainak számát. Pápa János csapata tizennégy pontjával a harmadik helyen áll a bajnokságban, amelyből ebben az évben még egy fordulót rendeznek: a mieink december 11-én, Egerben lépnek pályára.

Második számú U14-es csapatunk is kettős győzelemnek örülhetett Hatvanban, ahol 39-9-re győzte le a Pásztó csapatát, és 27-11-re diadalmaskodott a Palóc Pumák II. ellen. Temesvári Martin csapata tizennyolc pontjával a második a tabellán, lemaradásuk mindössze két pont a Palóc Pumák első csapata mögött, idén pedig már nem játszanak.

Az első számú gyöngyösi U12-es csapat Tiszaföldváron lépett pályára, ahol a házigazdák első csapatától egyetlen góllal kikapott (18-17), ezzel elszenvedte első vereségét, a második Tiszaföldvári alakulatot azonban roppant magabiztosan, 33-3-ra legyőzte. Kismárton Ádám és Danyi Bence tanítványai az első helyen töltik a téli szünetet, miután tíz mérkőzésükből kilencet megnyertek.

Második számú U12-es együttesünk a legutóbbi fordulóban élvezhette a hazai pálya előnyét, Köves Péter és Kovács Tibor csapata azonban így sem bírt a listavezető Salgótarjánnal, amelytől 25-15-ös vereséget kellett elkönyvelnie. A Pásztót azonban magabiztosan, 27-10-re győzték le a gyöngyösi fiatalok, így megőrizték második helyüket a tabellán.

Ugyancsak a második helyen áll U13-as lánycsapatunk, amely a Székács KE II. (35-3) és a Mezőtúr (23-18) legyőzésével erősítette pozícióit a legutóbbi fordulóban. Majzik Heni tanítványai egyetlen ponttal vannak lemaradva a Jászberény mögött, ahol december 11-én lépnek pályára.

Az U11-es lányok a legutóbbi fordulóban első vereségüket szenvedték el a Besztercétől egy rendkívül szoros mérkőzésen, ahol mindössze egy gól döntött a pontok sorsáról. A Majzik Heni irányítása mellett készülő lányok 8-7 arányban maradtak alul, azonban az Egri VSI-t 15-13-ra verték, ezzel pedig megőrizték első helyüket.

Jól teljesítettek az U9-es lánycsapatok is, amelyek egymás között játszottak az elmúlt fordulóban. A Solymos, a Rákóczi és az Arany csapatai küzdöttek egymással. Ebben a korosztályban nem az eredményeken van a hangsúly, sokkal fontosabb, hogy a fiatalok megtanulják a kézilabda alapjait, és a tudásukat mérkőzéskörülmények között is próbára is tegyék. Ezt a feladatot valamennyi csapatunk kiválóan teljesítette.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 26
  2. MOL-Pick Szeged 24
  3. Balatonfüredi KSE 22
  4. Grundfos Tatabánya KC 20
  5. Dabas KC VSE 14
  6. Eger SBS Eszterházy 13
  7. Csurgói KK 12
  8. Sport36-Komló 12
  9. CYEB Budakalász 11
  10. Ceglédi KKSE 9
  11. B. Braun Gyöngyös 8
  12. Orosházi FKSE-LINAMAR 6
  13. Váci KSE 4
  14. FTC 3

banner
banner