2016. november 18. péntek 16:57

Döntetlen született a megyei rangadón

Háromhetes szünet után lépett újra pályára a B. Braun Gyöngyös csapata a K&H férfi kézilabda ligában. Október végén a Mezőkövesd elleni idegenbeli győzelemmel hagytuk abba, most a másik szomszédvári rivális, az Eger elleni hazai találkozóval folytattuk. A mérkőzést a mieink kezdték jobban, de az első félidő végére az egriek mínusz hatról mínusz kettőre zárkóztak, a második félidő elején pedig fordítani tudtak. Innentől kiélezetté vált a küzdelem, és végül egy utolsó pillanatban esett góllal döntetlen született.

01 bbgy eger 1

 

Fotó: Cseh Balázs

Zsúfolásig telt a gyöngyösi sportcsarnok a megyei derbire, a velőtrázó hangorkánban a mieink kezdtek jobban: Juhász Károly, Lele Ákos és Hegedűs Márk góljaival az első öt perben 3-0-ra elhúztunk. A vendégek szépítettek ugyan, de Rodolfo Oliveira góljával még a hetedik perc végén is tartottuk a háromgólos különbséget (4-1). Hudák Henrik remek védésének köszönhetően Hegedűs indulhatott, és 5-1-re módosította az állást, majd a 10. perc derekán Lele büntetőből talált be. Egri időkérés után vendégtalálattal folytatódott a játék, majd Hudák ziccert hárított, Lele pedig Stochl után Repóthnak is bevágott egy hetest (7-2). Szabó Péter szépített, majd Radojevic talált be, így alakult ki a 8-4-es gyöngyösi vezetés az első negyedóra végére. Lele gólját Antl két találata követte, majd Reznicek volt eredményes, a 24. perc elején 10-6-ra vezettünk. Rasicot állították ki a játékvezetők a 25. percben, Antl pedig büntetőt lőhetett, 10-7-re módosítva az állást. Radojevic góljával mínusz kettőre zárkóztak a megyeszékhelyiek (10-8), Debre Viktor pedig időt kért. Bajorhegyit is kiküldték a bírók, így mi kerültünk emberelőnybe, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, Vancsics gólja után pedig már csak egy gól volt a távolság a csapatok között (10-9). Reznicek második találatával visszaállt a kétgólos különbség, de ekkor meg Hegedűsnek kellett elhagynia a pályát két percre, így a vendégek újabb gólt lőhettek (11-10). Milan Rasic lőtte a 12. gólunkat, ezzel be is állította a félidő végeredményét: 12-10.

01 bbgy eger 3

Fotó: Cseh Balázs

Oliveira góljával indult a második félidő, de jött az egri válasz, így maradt a különbség (13-11). A 35. perc derekán Mikitát állították ki a játékvezetők, emberhátrányban kapus nélkül támadtunk, egy elveszített labdát pedig Petro az üres kapuba juttatott, ezzel egyenlítettek az egriek (13-13). A 39. perc elején Antl lopott labdát, amivel végiment, és be is lőtte, az Eger pedig először vezetett (13-14). Debre Viktor időkérését követően Németh Tamás büntetőből volt eredményes, majd Lele pörgette el a labdát Stochl lába mellett, de a csata továbbra is kiélezett volt, az állás pedig egyenlő (15-15). Most mi voltunk lépéshátrányban, Hegedűs harmadik gólja is csak egyenlítést ért (16-16), és Oliveira is csak ikszre tudta hozni az állást (17-17). Országh kiállítása miatt fogyatkoztunk meg, de Hegedűsnek így is sikerült kiharcolnia egy büntetőt, amit Németh Tamás értékesített, ezzel visszavettük a vezetést (18-17). Tizenegy perccel a vége előtt Lele talpról szerzett gólt, ezzel kettőre nőtt a különbség a javunkra. A kapuban Ivanisevic váltotta Hudákot, a túloldalon pedig Repóth állt be Stochl helyére. Reznicek szerezte a huszadik gólunkat (20-18), majd az egriek időt kértek kilenc perccel a meccs vége előtt. Ivanisevic védése után Duris hizlalta háromra az előnyünket (21-18), de még mindig nem nyugodhattunk meg, mert hátra volt hét perc a találkozóból. Antl büntetőből szépített, majd hosszú gólcsend következett, amit másfél perccel a vége előtt Vancsics tört meg, 21-20-ra módosítva az állást. Egy perc volt hátra, amikor Debre Viktor időt kért. Sajnos elveszítettük a labdát, de meg tudtuk akadályozni, hogy a vendégek gyorsan induljanak. Fél perc volt hátra, ők támadhattak, és újabb időkérés következett. Az egriek hét emberrel támadtak, a játékvezetők pedig úgy ítélték meg, hogy Sipeki szándékosan nem engedett elvégezni egy szabaddobást, ezért egyből piros lappal és hetessel büntettek, amit Antl belőtt, ezzel döntetlenre mentette a meccset a vendégeknek. Sipekinek a kék lapot is felmutatták a játékvezetők, így a szituációt kivizsgálják majd a szövetségben.

B. BRAUN GYÖNGYÖS - EGER SBS ESZTERHÁZY 21-21 (12-10)

01 tiszta eger 1

Gyöngyös, 1100 néző
V.: Dobrovits Cs., Tájok P.

Gyöngyös: Hudák, Ivanisevic - Országh 1, Urbán, Németh T. 2 (2), Kovacsics P. 1, Sipeki, Reznicek 3, Duris 1, Rasic 1, Hegedűs 3, Mester, Lele 5 (2), Oliveira 3, Juhász K. 1, Mikita M. Edző: Debre Viktor

Eger: Repóth, Stochl - Szűcs B., Kiss G., Szabó P. 1, Dutra 2, Lezák, Bajorhegyi, Vancsics 2, Padla, Radojevic 3, Dobó 2, Menyhárt, Mátrai, Antl 8 (4), Petro 3. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4.

01 eger st 2

Értékelések:

Tóth Edmond: - Az történt, amire készültünk, csúcsrangadót játszottunk, amiből mi más jöhetett volna ki, mint egy nagyon szoros, küzdelmes végjáték? Volt egy kis problémánk az elején, a túlzott akarásnak görcsösség lett a vége. Nagy nehezen vissza tudtunk jönni, és egy kiegyenlített második félidőt játszottunk. Úgy érzem, a végén egy kicsit szerencsénk is volt, két nagyon fontos labdát szereztünk, amiből gólt lőttünk, és hétméterest kaptunk. Igazságosnak érzem a döntetlent, de gratulálok az ellenfélnek is, ez egy nagyon értékes pont a számunkra, mert úgy gondolom, nem sokan fognak itt nyerni.

Repóth Dániel: - Az elején sajnos belealudtunk, de utána óriási küzdelem árán visszajöttünk a meccsbe, és egy erős csapattól sikerült pontot rabolnunk. Számunkra ez győzelemmel ér fel.

Debre Viktor: - Azt kaptam, amire számítottam, igazi rangadót játszottunk. Az elején hiába léptünk el, cserélnünk kellett, belefáradtunk, az ellenfelünk pedig ezt kihasználva visszajött a meccsbe. Nagyon küzdelmes, ki-ki mérkőzés volt, amin úgy érzem, egy kicsit túlzottan tiszteltük az ellenfél kapusát, keveset lőttünk kapura, pedig ezúttal nem nyújtott olyan kimasgaló teljesítményt, ami miatt tartanunk kellett volna tőle. A végén megvolt az esélyünk a győzelemre, de két egyéni, buta hibával visszahoztunk az ellenfelet a mérkőzésbe. Ilyen hibákat nem szabadna elkövetni, de mindenki ember, erre is számítani kell sajnos. Gratulálok az ellenfélnek, mindent megtettek a győzelemért.

Kovacsics Péter: - Jól kezdtük a mérkőzést, mindenki koncentrált, odafigyelt a helyzeteire, és védekezésben is jól teljesítettünk. A második félidőben ezt szerettük volna folytatni, küzdöttünk, hajtottunk, de sajnos egy pontot elveszítettünk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy ilyen sokan kilátogattak, és buzdítottak minket.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 26
  2. MOL-Pick Szeged 24
  3. Balatonfüredi KSE 22
  4. Grundfos Tatabánya KC 20
  5. Sport36-Komló 14
  6. Dabas KC VSE 14
  7. CYEB Budakalász 13
  8. Eger SBS Eszterházy 13
  9. Csurgói KK 12
  10. Ceglédi KKSE 9
  11. B. Braun Gyöngyös 8
  12. Orosházi FKSE-LINAMAR 6
  13. Váci KSE 6
  14. FTC 5

banner
banner