2016. november 18. péntek 16:57

Döntetlen született a megyei rangadón

Háromhetes szünet után lépett újra pályára a B. Braun Gyöngyös csapata a K&H férfi kézilabda ligában. Október végén a Mezőkövesd elleni idegenbeli győzelemmel hagytuk abba, most a másik szomszédvári rivális, az Eger elleni hazai találkozóval folytattuk. A mérkőzést a mieink kezdték jobban, de az első félidő végére az egriek mínusz hatról mínusz kettőre zárkóztak, a második félidő elején pedig fordítani tudtak. Innentől kiélezetté vált a küzdelem, és végül egy utolsó pillanatban esett góllal döntetlen született.

01 bbgy eger 1

 

Fotó: Cseh Balázs

Zsúfolásig telt a gyöngyösi sportcsarnok a megyei derbire, a velőtrázó hangorkánban a mieink kezdtek jobban: Juhász Károly, Lele Ákos és Hegedűs Márk góljaival az első öt perben 3-0-ra elhúztunk. A vendégek szépítettek ugyan, de Rodolfo Oliveira góljával még a hetedik perc végén is tartottuk a háromgólos különbséget (4-1). Hudák Henrik remek védésének köszönhetően Hegedűs indulhatott, és 5-1-re módosította az állást, majd a 10. perc derekán Lele büntetőből talált be. Egri időkérés után vendégtalálattal folytatódott a játék, majd Hudák ziccert hárított, Lele pedig Stochl után Repóthnak is bevágott egy hetest (7-2). Szabó Péter szépített, majd Radojevic talált be, így alakult ki a 8-4-es gyöngyösi vezetés az első negyedóra végére. Lele gólját Antl két találata követte, majd Reznicek volt eredményes, a 24. perc elején 10-6-ra vezettünk. Rasicot állították ki a játékvezetők a 25. percben, Antl pedig büntetőt lőhetett, 10-7-re módosítva az állást. Radojevic góljával mínusz kettőre zárkóztak a megyeszékhelyiek (10-8), Debre Viktor pedig időt kért. Bajorhegyit is kiküldték a bírók, így mi kerültünk emberelőnybe, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, Vancsics gólja után pedig már csak egy gól volt a távolság a csapatok között (10-9). Reznicek második találatával visszaállt a kétgólos különbség, de ekkor meg Hegedűsnek kellett elhagynia a pályát két percre, így a vendégek újabb gólt lőhettek (11-10). Milan Rasic lőtte a 12. gólunkat, ezzel be is állította a félidő végeredményét: 12-10.

01 bbgy eger 3

Fotó: Cseh Balázs

Oliveira góljával indult a második félidő, de jött az egri válasz, így maradt a különbség (13-11). A 35. perc derekán Mikitát állították ki a játékvezetők, emberhátrányban kapus nélkül támadtunk, egy elveszített labdát pedig Petro az üres kapuba juttatott, ezzel egyenlítettek az egriek (13-13). A 39. perc elején Antl lopott labdát, amivel végiment, és be is lőtte, az Eger pedig először vezetett (13-14). Debre Viktor időkérését követően Németh Tamás büntetőből volt eredményes, majd Lele pörgette el a labdát Stochl lába mellett, de a csata továbbra is kiélezett volt, az állás pedig egyenlő (15-15). Most mi voltunk lépéshátrányban, Hegedűs harmadik gólja is csak egyenlítést ért (16-16), és Oliveira is csak ikszre tudta hozni az állást (17-17). Országh kiállítása miatt fogyatkoztunk meg, de Hegedűsnek így is sikerült kiharcolnia egy büntetőt, amit Németh Tamás értékesített, ezzel visszavettük a vezetést (18-17). Tizenegy perccel a vége előtt Lele talpról szerzett gólt, ezzel kettőre nőtt a különbség a javunkra. A kapuban Ivanisevic váltotta Hudákot, a túloldalon pedig Repóth állt be Stochl helyére. Reznicek szerezte a huszadik gólunkat (20-18), majd az egriek időt kértek kilenc perccel a meccs vége előtt. Ivanisevic védése után Duris hizlalta háromra az előnyünket (21-18), de még mindig nem nyugodhattunk meg, mert hátra volt hét perc a találkozóból. Antl büntetőből szépített, majd hosszú gólcsend következett, amit másfél perccel a vége előtt Vancsics tört meg, 21-20-ra módosítva az állást. Egy perc volt hátra, amikor Debre Viktor időt kért. Sajnos elveszítettük a labdát, de meg tudtuk akadályozni, hogy a vendégek gyorsan induljanak. Fél perc volt hátra, ők támadhattak, és újabb időkérés következett. Az egriek hét emberrel támadtak, a játékvezetők pedig úgy ítélték meg, hogy Sipeki szándékosan nem engedett elvégezni egy szabaddobást, ezért egyből piros lappal és hetessel büntettek, amit Antl belőtt, ezzel döntetlenre mentette a meccset a vendégeknek. Sipekinek a kék lapot is felmutatták a játékvezetők, így a szituációt kivizsgálják majd a szövetségben.

B. BRAUN GYÖNGYÖS - EGER SBS ESZTERHÁZY 21-21 (12-10)

01 tiszta eger 1

Gyöngyös, 1100 néző
V.: Dobrovits Cs., Tájok P.

Gyöngyös: Hudák, Ivanisevic - Országh 1, Urbán, Németh T. 2 (2), Kovacsics P. 1, Sipeki, Reznicek 3, Duris 1, Rasic 1, Hegedűs 3, Mester, Lele 5 (2), Oliveira 3, Juhász K. 1, Mikita M. Edző: Debre Viktor

Eger: Repóth, Stochl - Szűcs B., Kiss G., Szabó P. 1, Dutra 2, Lezák, Bajorhegyi, Vancsics 2, Padla, Radojevic 3, Dobó 2, Menyhárt, Mátrai, Antl 8 (4), Petro 3. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4.

01 eger st 2

Értékelések:

Tóth Edmond: - Az történt, amire készültünk, csúcsrangadót játszottunk, amiből mi más jöhetett volna ki, mint egy nagyon szoros, küzdelmes végjáték? Volt egy kis problémánk az elején, a túlzott akarásnak görcsösség lett a vége. Nagy nehezen vissza tudtunk jönni, és egy kiegyenlített második félidőt játszottunk. Úgy érzem, a végén egy kicsit szerencsénk is volt, két nagyon fontos labdát szereztünk, amiből gólt lőttünk, és hétméterest kaptunk. Igazságosnak érzem a döntetlent, de gratulálok az ellenfélnek is, ez egy nagyon értékes pont a számunkra, mert úgy gondolom, nem sokan fognak itt nyerni.

Repóth Dániel: - Az elején sajnos belealudtunk, de utána óriási küzdelem árán visszajöttünk a meccsbe, és egy erős csapattól sikerült pontot rabolnunk. Számunkra ez győzelemmel ér fel.

Debre Viktor: - Azt kaptam, amire számítottam, igazi rangadót játszottunk. Az elején hiába léptünk el, cserélnünk kellett, belefáradtunk, az ellenfelünk pedig ezt kihasználva visszajött a meccsbe. Nagyon küzdelmes, ki-ki mérkőzés volt, amin úgy érzem, egy kicsit túlzottan tiszteltük az ellenfél kapusát, keveset lőttünk kapura, pedig ezúttal nem nyújtott olyan kimasgaló teljesítményt, ami miatt tartanunk kellett volna tőle. A végén megvolt az esélyünk a győzelemre, de két egyéni, buta hibával visszahoztunk az ellenfelet a mérkőzésbe. Ilyen hibákat nem szabadna elkövetni, de mindenki ember, erre is számítani kell sajnos. Gratulálok az ellenfélnek, mindent megtettek a győzelemért.

Kovacsics Péter: - Jól kezdtük a mérkőzést, mindenki koncentrált, odafigyelt a helyzeteire, és védekezésben is jól teljesítettünk. A második félidőben ezt szerettük volna folytatni, küzdöttünk, hajtottunk, de sajnos egy pontot elveszítettünk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy ilyen sokan kilátogattak, és buzdítottak minket.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner