2016. október 22. szombat 17:41

Nagy küzdelem után egy hajszál hiányzott a pontszerzéshez Komlón

Óriási csatát hozott a B. Braun Gyöngyös komlói vendégjátéka a férfi kézilabda NB I. 7. fordulójában. A mieink jól kezdték a mérkőzést, hamar előnyhöz jutottak, de a házigazdák fordítottak, és a félidő végéig ötgólos előnyt dolgoztak ki. A második játékrészben tíz percre volt szükségünk, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat, de hiába tettük szorossá a végét, egy góllal a házigazda Komló diadalmaskodott, így első idegenbeli pontszerzésünk még várat magára. Szerdán kupameccs következik, majd vasárnap Mezőkövesdre utazik a csapatunk.

01 komlo bbgy 5

SPORT36-KOMLÓ – B. BRAUN GYÖNGYÖS 20-19 (12-7)

V.: Herczeg P., Südi P.

Komló: Granic, Selymes – Bujtár 2 (1), Trkulja 3, Szögi 1, Marcsek, Kékesi, Markovic 4 (3), Szöllősi B. 1, Jerkovic 6, Sebestyén, Wéber, Gebhardt 3 (1), Obradovic 1, Pethő. Edző: Kilvinger Bálint.

Gyöngyös: Hudák, Ivanisevic – Országh, Urbán 1, Németh T. 3 (2), Kovacsics P. 1, Reznicek 1, Duris 3, Rasic, Hegedüs 4, Mester, Lele 4 (1), Oliveira 1, Juhász K. 1, Mikita. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc

Hétméteresek: 8/5, ill. 4/3.

Debre Viktor: - Az első félidőben gyalázatosan játszottunk, főleg a támadásban voltunk gyengék, és nagyon rossz felfogásban kézilabdáztunk. A második félidőben mindez varázsütésre megváltozott, jelentősen feljavultunk, és ennek köszönhetően fel is jöttünk döntetlenre, sőt lehetőségünk volt a magunk javára fordítani a mérkőzést. Sajnos azonban nem koncentráltunk eléggé, így kicsúszott a kezünkből mindkét pont.


Egy perccel a kezdősípszó után Kovacsics Péter lőtte a mérkőzés első gólját, majd Markovic révén a hazaiak büntetőből egyenlítettek. A következő találatra egészen a hetedik percig kellett várni, ekkor Lele talált a kapuba, és szerezte vissza a vezetést a mieinknek (1-2). Egy perccel később Lele büntetőből volt eredményes, de érkezett a komlói válasz, így maradt az egygólos gyöngyösi előny (2-3). A tizedik perc elején a vendéglátók egyenlítettek, majd Trkulja második góljával átvették a vezetést. Hegedüs egalizált, majd Szöllősi talált a kapuba, Gebhardt góljával pedig már két góllal vezettek a hazaiak (6-4). Markovic büntetőből volt eredményes, ezzel már három gól volt a Komló előnye. Oliveira szépített, így az első negyedóra 7-5-ös hazai vezetéssel zárult. Markovic harmadik találata után Szöllősi kiállításával két percre emberelőnybe kerültünk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, sőt Rasicot is kiküldték a játékvezetők, így szűk egy percig mi maradtunk hátrányban. A 19. percben a hazaiak büntetője kimaradt, Gebhardtot pedig kiállították, így ismét emberelőnyben játszhattunk. Ennek ellenére Bujtár hetesgóljával a házigazdák szereztek újabb találatot, és már négy góllal vezettek (9-5), a mieink pedig öt perce voltak gólképtelenek. Obradovic góljával a különbség tovább nőtt, és Lele büntetőből sem tudta zárkóztatni csapatunkat, maradt a 10-5. Hét perccel a félidő vége előtt Kovacsics kiállításával fogyatkoztunk öt emberre, a hetes azonban kimaradt, így Reznicek megszerezhette hatodik gólunkat pontosan tíz perccel az ötödik találatunk után. Sajnos gyorsan jött a válasz, a hazaiak Jerkovic révén öt perccel a félidő vége előtt 11-6-ra, majd két perccel később 12-6-ra módosították az állást. Fél perccel a játékrész végét jelző sípszó előtt Reznicek szépített, így 12-7-es állásnál jött a szünet.

01 komlo bbgy 3

Juhász Károly találatával indult a második félidő, majd Rasic kiállításával emberhátrányba kerültünk. A kétperces időszak alatt két gólt kaptunk (14-8), a folytatásban azonban szépen faragtunk a hátrányunkból. Hegedüs, Németh Tamás és Lele vezérletével egészen 15-13-ig sikerült felzárkóznunk tízpercnyi játék után. Kiélezetté vált a találkozó, a játékvezetők pedig többször is büntették a mieinket: előbb Hegedűst, majd Országhot állították ki két percre, és Bíró Imre is sárga lapot kapott a kispadon. Azonban tapadtunk a komlóiakra, Duris egymás után kétszer is eredményes volt, így maradt a kétgólos különbség a félidő derekán is (17-15). Jerkovic gólja után az ötvenedik percig kellett várni a következő találatra, amit Lele szerzett, ezzel 18-16-ra módosítva az állást. Németh Tamás büntetőből mínusz egyre hozta fel a mieinket, majd Duris egyenlített nyolc perccel a meccs vége előtt (18-18). Trkulja visszavette a vezetést a Komlónak, de Urbán Egon egyenlített, így az utolsó három perc döntött mindenről. Két perc volt hátra, amikor ismét a hazaiak jutottak előnyhöz, és ezt már meg is őrizték a végéig, így hiába álltunk fel mínusz ötről, egyetlen találattal vereséget szenvedtünk. A B. Braun Gyöngyös szerdán Vácott lép pályára a Magyar Kupa harmadik fordulójában, majd vasárnap Mezőkövesden szomszédvári rangadót játszik csapatunk.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner