2016. október 22. szombat 17:41

Nagy küzdelem után egy hajszál hiányzott a pontszerzéshez Komlón

Óriási csatát hozott a B. Braun Gyöngyös komlói vendégjátéka a férfi kézilabda NB I. 7. fordulójában. A mieink jól kezdték a mérkőzést, hamar előnyhöz jutottak, de a házigazdák fordítottak, és a félidő végéig ötgólos előnyt dolgoztak ki. A második játékrészben tíz percre volt szükségünk, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat, de hiába tettük szorossá a végét, egy góllal a házigazda Komló diadalmaskodott, így első idegenbeli pontszerzésünk még várat magára. Szerdán kupameccs következik, majd vasárnap Mezőkövesdre utazik a csapatunk.

01 komlo bbgy 5

SPORT36-KOMLÓ – B. BRAUN GYÖNGYÖS 20-19 (12-7)

V.: Herczeg P., Südi P.

Komló: Granic, Selymes – Bujtár 2 (1), Trkulja 3, Szögi 1, Marcsek, Kékesi, Markovic 4 (3), Szöllősi B. 1, Jerkovic 6, Sebestyén, Wéber, Gebhardt 3 (1), Obradovic 1, Pethő. Edző: Kilvinger Bálint.

Gyöngyös: Hudák, Ivanisevic – Országh, Urbán 1, Németh T. 3 (2), Kovacsics P. 1, Reznicek 1, Duris 3, Rasic, Hegedüs 4, Mester, Lele 4 (1), Oliveira 1, Juhász K. 1, Mikita. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc

Hétméteresek: 8/5, ill. 4/3.

Debre Viktor: - Az első félidőben gyalázatosan játszottunk, főleg a támadásban voltunk gyengék, és nagyon rossz felfogásban kézilabdáztunk. A második félidőben mindez varázsütésre megváltozott, jelentősen feljavultunk, és ennek köszönhetően fel is jöttünk döntetlenre, sőt lehetőségünk volt a magunk javára fordítani a mérkőzést. Sajnos azonban nem koncentráltunk eléggé, így kicsúszott a kezünkből mindkét pont.


Egy perccel a kezdősípszó után Kovacsics Péter lőtte a mérkőzés első gólját, majd Markovic révén a hazaiak büntetőből egyenlítettek. A következő találatra egészen a hetedik percig kellett várni, ekkor Lele talált a kapuba, és szerezte vissza a vezetést a mieinknek (1-2). Egy perccel később Lele büntetőből volt eredményes, de érkezett a komlói válasz, így maradt az egygólos gyöngyösi előny (2-3). A tizedik perc elején a vendéglátók egyenlítettek, majd Trkulja második góljával átvették a vezetést. Hegedüs egalizált, majd Szöllősi talált a kapuba, Gebhardt góljával pedig már két góllal vezettek a hazaiak (6-4). Markovic büntetőből volt eredményes, ezzel már három gól volt a Komló előnye. Oliveira szépített, így az első negyedóra 7-5-ös hazai vezetéssel zárult. Markovic harmadik találata után Szöllősi kiállításával két percre emberelőnybe kerültünk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, sőt Rasicot is kiküldték a játékvezetők, így szűk egy percig mi maradtunk hátrányban. A 19. percben a hazaiak büntetője kimaradt, Gebhardtot pedig kiállították, így ismét emberelőnyben játszhattunk. Ennek ellenére Bujtár hetesgóljával a házigazdák szereztek újabb találatot, és már négy góllal vezettek (9-5), a mieink pedig öt perce voltak gólképtelenek. Obradovic góljával a különbség tovább nőtt, és Lele büntetőből sem tudta zárkóztatni csapatunkat, maradt a 10-5. Hét perccel a félidő vége előtt Kovacsics kiállításával fogyatkoztunk öt emberre, a hetes azonban kimaradt, így Reznicek megszerezhette hatodik gólunkat pontosan tíz perccel az ötödik találatunk után. Sajnos gyorsan jött a válasz, a hazaiak Jerkovic révén öt perccel a félidő vége előtt 11-6-ra, majd két perccel később 12-6-ra módosították az állást. Fél perccel a játékrész végét jelző sípszó előtt Reznicek szépített, így 12-7-es állásnál jött a szünet.

01 komlo bbgy 3

Juhász Károly találatával indult a második félidő, majd Rasic kiállításával emberhátrányba kerültünk. A kétperces időszak alatt két gólt kaptunk (14-8), a folytatásban azonban szépen faragtunk a hátrányunkból. Hegedüs, Németh Tamás és Lele vezérletével egészen 15-13-ig sikerült felzárkóznunk tízpercnyi játék után. Kiélezetté vált a találkozó, a játékvezetők pedig többször is büntették a mieinket: előbb Hegedűst, majd Országhot állították ki két percre, és Bíró Imre is sárga lapot kapott a kispadon. Azonban tapadtunk a komlóiakra, Duris egymás után kétszer is eredményes volt, így maradt a kétgólos különbség a félidő derekán is (17-15). Jerkovic gólja után az ötvenedik percig kellett várni a következő találatra, amit Lele szerzett, ezzel 18-16-ra módosítva az állást. Németh Tamás büntetőből mínusz egyre hozta fel a mieinket, majd Duris egyenlített nyolc perccel a meccs vége előtt (18-18). Trkulja visszavette a vezetést a Komlónak, de Urbán Egon egyenlített, így az utolsó három perc döntött mindenről. Két perc volt hátra, amikor ismét a hazaiak jutottak előnyhöz, és ezt már meg is őrizték a végéig, így hiába álltunk fel mínusz ötről, egyetlen találattal vereséget szenvedtünk. A B. Braun Gyöngyös szerdán Vácott lép pályára a Magyar Kupa harmadik fordulójában, majd vasárnap Mezőkövesden szomszédvári rangadót játszik csapatunk.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 26
  2. MOL-Pick Szeged 24
  3. Balatonfüredi KSE 22
  4. Grundfos Tatabánya KC 20
  5. Sport36-Komló 14
  6. Dabas KC VSE 14
  7. CYEB Budakalász 13
  8. Eger SBS Eszterházy 13
  9. Csurgói KK 12
  10. Ceglédi KKSE 9
  11. B. Braun Gyöngyös 8
  12. Orosházi FKSE-LINAMAR 6
  13. Váci KSE 6
  14. FTC 5

banner
banner