2016. október 15. szombat 16:02

Parázs csatában nyertünk a Vác ellen

A Vác együttesét fogadta a B. Braun Gyöngyös csapata a férfi kézilabda NB I. hatodik fordulójában. Nagy csatára volt kilátás a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, és a mérkőzés be is igazolta a várakozásokat, a két csapat kemény csatát vívott egymással. Az első félidő első felében a vendégek háromgólos előnyt dolgoztak ki, amit sikerült ledolgoznunk, de fordítanunk csak az utolsó pillanatban sikerült. A második játékrész is szorosan indult, de a félidő derekára sikerült négygólos előnyhöz jutnunk, amit a végéig fokozatosan növelni tudtunk, így négy góllal megnyertük a találkozót, ezzel megszereztük harmadik győzelmünket a bajnokságban.

01 bbgy vac 1

Nem indult jól a találkozó a mieink számára, hiába kezdhettük mi a mérkőzést, nem sikerült előnyhöz jutnunk, a meccs első gólját az ellentámadásból a Vác szerezte meg, ráadásul Mikitát két percre kiállították a játékvezetők. Juhász Károly így is egyenlíteni tudott, a vendégek azonban két gyors góllal 3-1-re elhúztak az ötödik perc végére. Lele szépített, de a Vác másodszor is indulni tudott, így maradt a kétgólos különbség. Ismét Lele volt eredményes, aki ezúttal büntetőből vette be a váci kaput, de most is érkezett válasz a vendégektől (3-5). Tízpercnyi játék után már hárommal vezettek a vendégek, amikor Hegedüs talált be (4-6), a váciak azonban hetesből újabb gólt szereztek, így a különbség nem csökkent tartósan (4-7). Debre Viktor időkérése után Lele talpról lőtt gyönyörű gólt, a közönség pedig rákezdett: "harcoljatok" - szólt a rigmus, de ez sem akadályozta meg Bartókot abban, hogy megszerezze harmadik gólját (5-8). Lele ismét talpról próbálkozott, de lövése ezúttal a kapufán csattant, Rasicot pedig két percre kiküldték a játékvezetők. Hudák meg tudta akadályozni, hogy a vendégek néggyel elhúzzanak, Oliveira pedig lefaragta a hátrányunkat kétgólosra (6-8). Ekkor már az első negyedóra is lepergett a mérkőzésből. Juhász Károly talpról talált be, így már csak egy gól volt a különbség a két csapat között (7-8). Kivédekeztük a váci támadást, Országh pedig egy szép szélső találattal kiegyenlített. Hudák újabb védése után a vezetésért támadhattunk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, így tíz perccel a félidő vége előtt ismét a vendégeknél volt az előny (8-9). Lele egyenlített, de rögtön jött a váci válasz, majd egy kimaradt hazai lehetőség után a vendégek időt kértek. Az egyperces taktikai szünet után Lendvay harmadik gólját szerezte, ezzel ismét kettő volt oda. Duris faragta le egy gólra a hátrányunkat öt perccel a félidő vége előtt, majd egy váci kapufa után Juhász Károly harmadik gólját lőtte (11-11). Másfél perccel a játékrész vége előtt, 11-12-es állásnál emberelőnybe kerültünk, amit Lele váltott gólra (12-12). Ez volt az ötödik találata. Koller kapufája után a Rasic az utolsó pillanatban szerezte meg csapatunk számára a vezetést, így 13-12-es állásnál vonulhattunk pihenőre.

01 bbgy vac 2

Majdnem három percig kellett várni a második félidő első találatára, amit a váci Bartók szerzett, és ezzel ismét egyenlő volt az állás. Röviddel később Bartók büntetőből szerezte vissza a vezetést a Vácnak, de Lele egyenlített (14-14). Ismét Bartók vette be a Hudákot váltó Ivanisevics kapuját, így ötpercnyi játék után 14-15 volt az állás. Oliveira egyenlített, majd Juhász góljával magunkhoz vettük a vezetést (16-15). Menetrend szerint jött a váci válasz, de ezúttal Országh kiállítása is a mieinket hátráltatta. Juhász ötödik góljával ismét nálunk volt az előny (17-16), Ivanisevics védése után pedig Urbán Egon révén már kettővel vezettünk a harminckilencedik perc derekán (18-16). Hegedüst küldték ki a játékvezetők, akik büntetőt is ítéltek. Ezúttal Popovic lőtte, így egy gólra zárkóztak a vendégek. Öt emberrel támadva nem tudtunk eredményesek lenni, így Popovic kiegyenlített. Lele hetedik góljával szereztük vissza a vezetést (19-18), de Koller egyenlített, így továbbra sem tudtunk nagyobb előnyt kidolgozni. Juhász Károlynak köszönönhetően a minimális előnyt sikerült tartani, majd Lele visszaállította a kétgólos gyöngyösi vezetést (21-19). Zsiga Gyula kért időt, de megszereztük a labdát, és remekül indultunk. Németh Tamás fejezte be góllal az akciót, ezzel 22-19 volt ide. Lele büntetőből lőtte kilencedik gólját (23-19), Hegedüst pedig másodszor állították ki a játékvezetők. Ezzel együtt összesen tíz percet játszottunk hátrányban, míg ellenfelünk kettőt. Az emberelőny ideje alatt a Vác mínusz kettőre zárkózott (23-21), így kezdtük a mérkőzés utolsó tíz percét. Duris talált be, majd a kapuba visszaálló Hudák védett. Debre Viktor időt kért, majd egy megszerzett labdából a vendégek eggyel közelebb férfkőztek a mieinkhez (24-22). Oliveira talált be, majd öt és fél perccel a vége előtt Lendvay volt eredményes (25-23). Csodálatos pillanatok következtek: előbb Oliveira talált be az ellenfél kapujába, majd Hudák védése után Juhász indult, és szerezte meg hetedik gólját (27-23). Két és fél perccel a vége előtt Lele a háta mögött adott passzt Rasicnak, akivel szemben szabálytalankodtak, így Lele büntetőt lőhetett. Sajnos kimaradt, de Popovic sem tudta belőni Hudáknak, így maradt a négygólos előnyünk. Duris góljával egy perccel a vége előtt öttel vezettünk, zúgott a "szép volt, fiúk"! Egy hetesgól még belefért az ellenfél részéről, a végeredmény 28-24, megvan a harmadik győzelmünk.


B. BRAUN GYÖNGYÖS - VÁCI KSE 28-24 (13-12)

01 bbgy vac st1
Gyöngyös, 700 néző
V.: Bacs J., Bóna Sz.

Gyöngyös: Hudák, Ivasisevics, Holló M. - Országh 1, Urbán 1, Németh T. 1, Kovacsics P., Sipeki, Duris 3, Rasic 1, Hegedüs M. 1, Mester, Lele 9 (2), Oliveira 4, Juhász K. 7, Mikta. Edző: Debre Viktor.

Vác: Vitáris, Drissi - Vasic 4, Topic 2, Popovic 4 (1), Törteli, Ménfői, Császár, Tyiskov, Lendvay 4, Czene, Chychykalo 1, Pavlovoics, Ulicsinyi, Koller 2, Bartók 7 (3). Edző: Zsiga Gyula.

Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4.

01 bbgy vac st2

Értékelések:

Zsiga Gyula: - Először is gratulálok az ellenfelünknek, nagyon lelkesek voltak, gyakorlatilag szétziláltak bennünket, főleg a második félidőben. Nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna. Egyénileg a Gyöngyös kreatívabb volt, ami nekünk sajnos nem sikerült. Tovább kell mennünk, hiszen rengeteg mérkőzés van még hátra.

Bartók Donát: - A héten arra készültünk, hogy győzelemmel fogunk innen távozni, ami sajnos nem sikerült. Azt az erőt, akaratot, amit a Gyöngyös beletett a játékba, mi nem tudtuk megtenni, így a végére felőröltek bennünket.

Debre Viktor: - Fontos mérkőzést nyertünk egy nagyon jó csapat ellen, ami azért is tesz boldoggá, mert tartottam ettől a meccstől, hiszen a Vác sok csapatnak képes problémát okozni. Az otthoni meccseket azonban minden csapatnak kötelezően hozni kell, ez nekünk ma sikerült. A második félidőben volt tíz percünk, amikor el tudtunk lépni, addigra összeállt a védekezésünk, és a kapusteljesítményünk is feljavult, támadásban pedig mindig tudtunk találni egy-egy gólt. Nem volt egyszerű feladat, örülünk a két pontnak.

Lele Ákos: - Nagyon fontos két pontot szereztünk. Nagyon nehéz meccs volt, de a kritikus szituációkból mi jöttünk ki pozitívan, úgy érzem, ennek köszönhetjük a győzelmet, de a szerencse is mellénk állt. Mindenellett gratulálok a Vácnak, jó csapatuk van.

Fotó: Cseh Balázs

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner