2016. október 15. szombat 16:02

Parázs csatában nyertünk a Vác ellen

A Vác együttesét fogadta a B. Braun Gyöngyös csapata a férfi kézilabda NB I. hatodik fordulójában. Nagy csatára volt kilátás a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, és a mérkőzés be is igazolta a várakozásokat, a két csapat kemény csatát vívott egymással. Az első félidő első felében a vendégek háromgólos előnyt dolgoztak ki, amit sikerült ledolgoznunk, de fordítanunk csak az utolsó pillanatban sikerült. A második játékrész is szorosan indult, de a félidő derekára sikerült négygólos előnyhöz jutnunk, amit a végéig fokozatosan növelni tudtunk, így négy góllal megnyertük a találkozót, ezzel megszereztük harmadik győzelmünket a bajnokságban.

01 bbgy vac 1

Nem indult jól a találkozó a mieink számára, hiába kezdhettük mi a mérkőzést, nem sikerült előnyhöz jutnunk, a meccs első gólját az ellentámadásból a Vác szerezte meg, ráadásul Mikitát két percre kiállították a játékvezetők. Juhász Károly így is egyenlíteni tudott, a vendégek azonban két gyors góllal 3-1-re elhúztak az ötödik perc végére. Lele szépített, de a Vác másodszor is indulni tudott, így maradt a kétgólos különbség. Ismét Lele volt eredményes, aki ezúttal büntetőből vette be a váci kaput, de most is érkezett válasz a vendégektől (3-5). Tízpercnyi játék után már hárommal vezettek a vendégek, amikor Hegedüs talált be (4-6), a váciak azonban hetesből újabb gólt szereztek, így a különbség nem csökkent tartósan (4-7). Debre Viktor időkérése után Lele talpról lőtt gyönyörű gólt, a közönség pedig rákezdett: "harcoljatok" - szólt a rigmus, de ez sem akadályozta meg Bartókot abban, hogy megszerezze harmadik gólját (5-8). Lele ismét talpról próbálkozott, de lövése ezúttal a kapufán csattant, Rasicot pedig két percre kiküldték a játékvezetők. Hudák meg tudta akadályozni, hogy a vendégek néggyel elhúzzanak, Oliveira pedig lefaragta a hátrányunkat kétgólosra (6-8). Ekkor már az első negyedóra is lepergett a mérkőzésből. Juhász Károly talpról talált be, így már csak egy gól volt a különbség a két csapat között (7-8). Kivédekeztük a váci támadást, Országh pedig egy szép szélső találattal kiegyenlített. Hudák újabb védése után a vezetésért támadhattunk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, így tíz perccel a félidő vége előtt ismét a vendégeknél volt az előny (8-9). Lele egyenlített, de rögtön jött a váci válasz, majd egy kimaradt hazai lehetőség után a vendégek időt kértek. Az egyperces taktikai szünet után Lendvay harmadik gólját szerezte, ezzel ismét kettő volt oda. Duris faragta le egy gólra a hátrányunkat öt perccel a félidő vége előtt, majd egy váci kapufa után Juhász Károly harmadik gólját lőtte (11-11). Másfél perccel a játékrész vége előtt, 11-12-es állásnál emberelőnybe kerültünk, amit Lele váltott gólra (12-12). Ez volt az ötödik találata. Koller kapufája után a Rasic az utolsó pillanatban szerezte meg csapatunk számára a vezetést, így 13-12-es állásnál vonulhattunk pihenőre.

01 bbgy vac 2

Majdnem három percig kellett várni a második félidő első találatára, amit a váci Bartók szerzett, és ezzel ismét egyenlő volt az állás. Röviddel később Bartók büntetőből szerezte vissza a vezetést a Vácnak, de Lele egyenlített (14-14). Ismét Bartók vette be a Hudákot váltó Ivanisevics kapuját, így ötpercnyi játék után 14-15 volt az állás. Oliveira egyenlített, majd Juhász góljával magunkhoz vettük a vezetést (16-15). Menetrend szerint jött a váci válasz, de ezúttal Országh kiállítása is a mieinket hátráltatta. Juhász ötödik góljával ismét nálunk volt az előny (17-16), Ivanisevics védése után pedig Urbán Egon révén már kettővel vezettünk a harminckilencedik perc derekán (18-16). Hegedüst küldték ki a játékvezetők, akik büntetőt is ítéltek. Ezúttal Popovic lőtte, így egy gólra zárkóztak a vendégek. Öt emberrel támadva nem tudtunk eredményesek lenni, így Popovic kiegyenlített. Lele hetedik góljával szereztük vissza a vezetést (19-18), de Koller egyenlített, így továbbra sem tudtunk nagyobb előnyt kidolgozni. Juhász Károlynak köszönönhetően a minimális előnyt sikerült tartani, majd Lele visszaállította a kétgólos gyöngyösi vezetést (21-19). Zsiga Gyula kért időt, de megszereztük a labdát, és remekül indultunk. Németh Tamás fejezte be góllal az akciót, ezzel 22-19 volt ide. Lele büntetőből lőtte kilencedik gólját (23-19), Hegedüst pedig másodszor állították ki a játékvezetők. Ezzel együtt összesen tíz percet játszottunk hátrányban, míg ellenfelünk kettőt. Az emberelőny ideje alatt a Vác mínusz kettőre zárkózott (23-21), így kezdtük a mérkőzés utolsó tíz percét. Duris talált be, majd a kapuba visszaálló Hudák védett. Debre Viktor időt kért, majd egy megszerzett labdából a vendégek eggyel közelebb férfkőztek a mieinkhez (24-22). Oliveira talált be, majd öt és fél perccel a vége előtt Lendvay volt eredményes (25-23). Csodálatos pillanatok következtek: előbb Oliveira talált be az ellenfél kapujába, majd Hudák védése után Juhász indult, és szerezte meg hetedik gólját (27-23). Két és fél perccel a vége előtt Lele a háta mögött adott passzt Rasicnak, akivel szemben szabálytalankodtak, így Lele büntetőt lőhetett. Sajnos kimaradt, de Popovic sem tudta belőni Hudáknak, így maradt a négygólos előnyünk. Duris góljával egy perccel a vége előtt öttel vezettünk, zúgott a "szép volt, fiúk"! Egy hetesgól még belefért az ellenfél részéről, a végeredmény 28-24, megvan a harmadik győzelmünk.


B. BRAUN GYÖNGYÖS - VÁCI KSE 28-24 (13-12)

01 bbgy vac st1
Gyöngyös, 700 néző
V.: Bacs J., Bóna Sz.

Gyöngyös: Hudák, Ivasisevics, Holló M. - Országh 1, Urbán 1, Németh T. 1, Kovacsics P., Sipeki, Duris 3, Rasic 1, Hegedüs M. 1, Mester, Lele 9 (2), Oliveira 4, Juhász K. 7, Mikta. Edző: Debre Viktor.

Vác: Vitáris, Drissi - Vasic 4, Topic 2, Popovic 4 (1), Törteli, Ménfői, Császár, Tyiskov, Lendvay 4, Czene, Chychykalo 1, Pavlovoics, Ulicsinyi, Koller 2, Bartók 7 (3). Edző: Zsiga Gyula.

Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4.

01 bbgy vac st2

Értékelések:

Zsiga Gyula: - Először is gratulálok az ellenfelünknek, nagyon lelkesek voltak, gyakorlatilag szétziláltak bennünket, főleg a második félidőben. Nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna. Egyénileg a Gyöngyös kreatívabb volt, ami nekünk sajnos nem sikerült. Tovább kell mennünk, hiszen rengeteg mérkőzés van még hátra.

Bartók Donát: - A héten arra készültünk, hogy győzelemmel fogunk innen távozni, ami sajnos nem sikerült. Azt az erőt, akaratot, amit a Gyöngyös beletett a játékba, mi nem tudtuk megtenni, így a végére felőröltek bennünket.

Debre Viktor: - Fontos mérkőzést nyertünk egy nagyon jó csapat ellen, ami azért is tesz boldoggá, mert tartottam ettől a meccstől, hiszen a Vác sok csapatnak képes problémát okozni. Az otthoni meccseket azonban minden csapatnak kötelezően hozni kell, ez nekünk ma sikerült. A második félidőben volt tíz percünk, amikor el tudtunk lépni, addigra összeállt a védekezésünk, és a kapusteljesítményünk is feljavult, támadásban pedig mindig tudtunk találni egy-egy gólt. Nem volt egyszerű feladat, örülünk a két pontnak.

Lele Ákos: - Nagyon fontos két pontot szereztünk. Nagyon nehéz meccs volt, de a kritikus szituációkból mi jöttünk ki pozitívan, úgy érzem, ennek köszönhetjük a győzelmet, de a szerencse is mellénk állt. Mindenellett gratulálok a Vácnak, jó csapatuk van.

Fotó: Cseh Balázs

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 20
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Telekom Veszprém 12
  5. Balatonfüredi KSE 12
  6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner
banner