2016. október 13. csütörtök 10:27

A bajnokságban és a kupában is a Vác a következő ellenfél

Nagy csatának ígérkezik a B. Braun Gyöngyös hatodik mérkőzése a férfi kézilabda NB I. 2016/2017-es idényében. A mieink az orosházi vendégjáték után hazai szurkolóik támogatása mellett léphetnek pályára, ellenfelük a Vác együttese lesz, amely a tavalyi jó szereplése után idén is a középmezőny élére vágyik. Debre Viktor legénysége nem csak a bajnokságban, a kupában is találkozik a Pest megyeiekkel.

01 cs budak

Teljes erőbedobással készül hatodik bajnoki mérkőzésére a B. Braun Gyöngyös csapata, amely a múlt héten Orosházán elszenvedett négygólos vereség után a Vác ellen javíthat a pontvadászatban. Debre Viktor vezetőedző igyekezett levonni a tanulságokat az Orosháza elleni meccsből, és ezek szellemében készíti fel csapatát a következő erőpróbára.

– Nem úgy játszottunk Orosházán, ahogy szerettem volna, teljesítményünk elmaradt attól, amire képesek vagyunk. Az első félidőben a védekezésünk romokban hevert, így nem volt valódi esélyünk arra, hogy előnnyel vonuljunk a szünetre. Ami volt, az utolsó öt percben végleg elszállt. A második félidőben feljavult a védekezésünk, de akkor meg a támadójátékunk vált szertelenné. Megéreztük Reznicek hiányát is, így végig szaladnunk kellett az eredmény után, ami sok hibát szült – fogalmazott a vezetőedző.

Az orosházi vendégszereplés után egy hét állt a csapat rendelkezésére, hogy felkészüljön a következő találkozóra, amelyen az a Vác lesz az ellenfelünk, amely a tavalyi szezon egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva, újoncként került a felsőházi rájátszásba. Az alapszakaszban az idegenbeli vereség után hazai pályán le tudtuk győzni Zsiga Gyula tanítványait, amire a szombati, hazai mérkőzésen is meg lesz az esélyünk.

– Természetesen szeretnénk megszerezni a két pontot, hiszen ebben a rendkívül kiegyenlített mezőnyben minden hazai mérkőzésnek hatalmas tétje van. Az idegenbelieknek is persze, de ahhoz, hogy elérjük a célunkat, az itthoni találkozók megnyerése elengedhetetlen. Úgy gondolom, hogy a Vác ebben a szoros mezőnyben a nehezebb ellenfelek közé tartozik, jól játszanak, kemény a védekezésük, vagyis nem lesz könnyű dolgunk – latolgatta az esélyeket Debre Viktor.

A Vác alakulatában két ismerős arcot köszönthet majd a gyöngyösi közönség, a tavaly még a B. Braun színeiben játszó Koller Tamás és Ménfői Attila is a Pest megyeieket erősíti. A Váccal egyébként a Magyar Kupában is szembe kerül csapatunk, a harmadik fordulóban, október 26-án, 18:30-tól Vácott feszül egymásnak a két együttes.

A szombaton 18 órakor kezdődő bajnoki találkozón Debre Viktornak várhatóan nélkülöznie kell majd Tomas Reznicek játékát, átlövőnk ugyanis továbbra is húzódással küzd. A többiek azonban egészségesek, így bevethetők lesznek a Vác ellen.

Az NB I-es rangadó kiváló felvezetést kap szombaton a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahol 14:00 órától a Kiemelt Serdülő Bajnokságban szereplő csapatunk a Mezőkövesdet fogadja, majd 16:00 órától a Vác és a Gyöngyös ifjúsági csapata játszik egymással.

A szombati program:

Kiemelt Serdülő Bajnokság
14:00 B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC
V.: Benyusz K., Gandai A.

Férfi NB I. ifjúsági
16:00 B. Braun Gyöngyös – Váci KSE
V.: Benyusz K., Gandai A.

Férfi NB I.
18:00 B. Braun Gyöngyös – Váci KSE
V.: Bacs J., Bóna Sz.

Tabella

 • K&H liga

  1. MOL-Pick Szeged 50
  2. Telekom Veszprém 50
  3. Grundfos Tatabánya KC 40
  4. CYEB Budakalász 31
  5. Csurgói KK 30
  6. Balatonfüredi KSE 27
  7. Orosházi FKSE-LINAMAR 24
  8. Sport36-Komló 21
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Váci KSE 18
  11. Ceglédi KKSE 17
  12. B. Braun Gyöngyös 15
  13. Balmazújvárosi KK 11
  14. Mezőkövesdi KC 9

  NB II. Északkelet

  1. DEAC 38
  2. Juhász '99 Füzesabonyi SC 33
  3. Mezőkövesdi KC U23 29
  4. B. Braun Gyöngyös U23 28
  5. Fehérgyarmati VSE 26
  6. Kazincbarcikai KSE 23
  7. Kisvárdai KC 23
  8. Berettyó MSE 20
  9. Nádudvari ASK 15
  10. Hajdúböszörményi TE 14
  11. Balmazújvárosi KK U23 11
  12. Eger SBS Eszterházy U23 4

banner

banner