2016. október 13. csütörtök 10:27

A bajnokságban és a kupában is a Vác a következő ellenfél

Nagy csatának ígérkezik a B. Braun Gyöngyös hatodik mérkőzése a férfi kézilabda NB I. 2016/2017-es idényében. A mieink az orosházi vendégjáték után hazai szurkolóik támogatása mellett léphetnek pályára, ellenfelük a Vác együttese lesz, amely a tavalyi jó szereplése után idén is a középmezőny élére vágyik. Debre Viktor legénysége nem csak a bajnokságban, a kupában is találkozik a Pest megyeiekkel.

01 cs budak

Teljes erőbedobással készül hatodik bajnoki mérkőzésére a B. Braun Gyöngyös csapata, amely a múlt héten Orosházán elszenvedett négygólos vereség után a Vác ellen javíthat a pontvadászatban. Debre Viktor vezetőedző igyekezett levonni a tanulságokat az Orosháza elleni meccsből, és ezek szellemében készíti fel csapatát a következő erőpróbára.

– Nem úgy játszottunk Orosházán, ahogy szerettem volna, teljesítményünk elmaradt attól, amire képesek vagyunk. Az első félidőben a védekezésünk romokban hevert, így nem volt valódi esélyünk arra, hogy előnnyel vonuljunk a szünetre. Ami volt, az utolsó öt percben végleg elszállt. A második félidőben feljavult a védekezésünk, de akkor meg a támadójátékunk vált szertelenné. Megéreztük Reznicek hiányát is, így végig szaladnunk kellett az eredmény után, ami sok hibát szült – fogalmazott a vezetőedző.

Az orosházi vendégszereplés után egy hét állt a csapat rendelkezésére, hogy felkészüljön a következő találkozóra, amelyen az a Vác lesz az ellenfelünk, amely a tavalyi szezon egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva, újoncként került a felsőházi rájátszásba. Az alapszakaszban az idegenbeli vereség után hazai pályán le tudtuk győzni Zsiga Gyula tanítványait, amire a szombati, hazai mérkőzésen is meg lesz az esélyünk.

– Természetesen szeretnénk megszerezni a két pontot, hiszen ebben a rendkívül kiegyenlített mezőnyben minden hazai mérkőzésnek hatalmas tétje van. Az idegenbelieknek is persze, de ahhoz, hogy elérjük a célunkat, az itthoni találkozók megnyerése elengedhetetlen. Úgy gondolom, hogy a Vác ebben a szoros mezőnyben a nehezebb ellenfelek közé tartozik, jól játszanak, kemény a védekezésük, vagyis nem lesz könnyű dolgunk – latolgatta az esélyeket Debre Viktor.

A Vác alakulatában két ismerős arcot köszönthet majd a gyöngyösi közönség, a tavaly még a B. Braun színeiben játszó Koller Tamás és Ménfői Attila is a Pest megyeieket erősíti. A Váccal egyébként a Magyar Kupában is szembe kerül csapatunk, a harmadik fordulóban, október 26-án, 18:30-tól Vácott feszül egymásnak a két együttes.

A szombaton 18 órakor kezdődő bajnoki találkozón Debre Viktornak várhatóan nélkülöznie kell majd Tomas Reznicek játékát, átlövőnk ugyanis továbbra is húzódással küzd. A többiek azonban egészségesek, így bevethetők lesznek a Vác ellen.

Az NB I-es rangadó kiváló felvezetést kap szombaton a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahol 14:00 órától a Kiemelt Serdülő Bajnokságban szereplő csapatunk a Mezőkövesdet fogadja, majd 16:00 órától a Vác és a Gyöngyös ifjúsági csapata játszik egymással.

A szombati program:

Kiemelt Serdülő Bajnokság
14:00 B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC
V.: Benyusz K., Gandai A.

Férfi NB I. ifjúsági
16:00 B. Braun Gyöngyös – Váci KSE
V.: Benyusz K., Gandai A.

Férfi NB I.
18:00 B. Braun Gyöngyös – Váci KSE
V.: Bacs J., Bóna Sz.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner