2016. október 13. csütörtök 10:27

A bajnokságban és a kupában is a Vác a következő ellenfél

Nagy csatának ígérkezik a B. Braun Gyöngyös hatodik mérkőzése a férfi kézilabda NB I. 2016/2017-es idényében. A mieink az orosházi vendégjáték után hazai szurkolóik támogatása mellett léphetnek pályára, ellenfelük a Vác együttese lesz, amely a tavalyi jó szereplése után idén is a középmezőny élére vágyik. Debre Viktor legénysége nem csak a bajnokságban, a kupában is találkozik a Pest megyeiekkel.

01 cs budak

Teljes erőbedobással készül hatodik bajnoki mérkőzésére a B. Braun Gyöngyös csapata, amely a múlt héten Orosházán elszenvedett négygólos vereség után a Vác ellen javíthat a pontvadászatban. Debre Viktor vezetőedző igyekezett levonni a tanulságokat az Orosháza elleni meccsből, és ezek szellemében készíti fel csapatát a következő erőpróbára.

– Nem úgy játszottunk Orosházán, ahogy szerettem volna, teljesítményünk elmaradt attól, amire képesek vagyunk. Az első félidőben a védekezésünk romokban hevert, így nem volt valódi esélyünk arra, hogy előnnyel vonuljunk a szünetre. Ami volt, az utolsó öt percben végleg elszállt. A második félidőben feljavult a védekezésünk, de akkor meg a támadójátékunk vált szertelenné. Megéreztük Reznicek hiányát is, így végig szaladnunk kellett az eredmény után, ami sok hibát szült – fogalmazott a vezetőedző.

Az orosházi vendégszereplés után egy hét állt a csapat rendelkezésére, hogy felkészüljön a következő találkozóra, amelyen az a Vác lesz az ellenfelünk, amely a tavalyi szezon egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva, újoncként került a felsőházi rájátszásba. Az alapszakaszban az idegenbeli vereség után hazai pályán le tudtuk győzni Zsiga Gyula tanítványait, amire a szombati, hazai mérkőzésen is meg lesz az esélyünk.

– Természetesen szeretnénk megszerezni a két pontot, hiszen ebben a rendkívül kiegyenlített mezőnyben minden hazai mérkőzésnek hatalmas tétje van. Az idegenbelieknek is persze, de ahhoz, hogy elérjük a célunkat, az itthoni találkozók megnyerése elengedhetetlen. Úgy gondolom, hogy a Vác ebben a szoros mezőnyben a nehezebb ellenfelek közé tartozik, jól játszanak, kemény a védekezésük, vagyis nem lesz könnyű dolgunk – latolgatta az esélyeket Debre Viktor.

A Vác alakulatában két ismerős arcot köszönthet majd a gyöngyösi közönség, a tavaly még a B. Braun színeiben játszó Koller Tamás és Ménfői Attila is a Pest megyeieket erősíti. A Váccal egyébként a Magyar Kupában is szembe kerül csapatunk, a harmadik fordulóban, október 26-án, 18:30-tól Vácott feszül egymásnak a két együttes.

A szombaton 18 órakor kezdődő bajnoki találkozón Debre Viktornak várhatóan nélkülöznie kell majd Tomas Reznicek játékát, átlövőnk ugyanis továbbra is húzódással küzd. A többiek azonban egészségesek, így bevethetők lesznek a Vác ellen.

Az NB I-es rangadó kiváló felvezetést kap szombaton a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahol 14:00 órától a Kiemelt Serdülő Bajnokságban szereplő csapatunk a Mezőkövesdet fogadja, majd 16:00 órától a Vác és a Gyöngyös ifjúsági csapata játszik egymással.

A szombati program:

Kiemelt Serdülő Bajnokság
14:00 B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC
V.: Benyusz K., Gandai A.

Férfi NB I. ifjúsági
16:00 B. Braun Gyöngyös – Váci KSE
V.: Benyusz K., Gandai A.

Férfi NB I.
18:00 B. Braun Gyöngyös – Váci KSE
V.: Bacs J., Bóna Sz.

Tabella

  • 01 kh liga

    1. Telekom Veszprém 26
    2. MOL-Pick Szeged 24
    3. Balatonfüredi KSE 22
    4. Grundfos Tatabánya KC 20
    5. Dabas KC VSE 14
    6. Eger SBS Eszterházy 13
    7. Csurgói KK 12
    8. Sport36-Komló 12
    9. CYEB Budakalász 11
    10. Ceglédi KKSE 9
    11. B. Braun Gyöngyös 8
    12. Orosházi FKSE-LINAMAR 6
    13. Váci KSE 4
    14. FTC 3

banner
banner