2016. október 08. szombat 16:07

Fordulatos meccsen maradtunk alul Orosházán

Orosházán lépett pályára a férfi kézilabda NB I. ötödik fordulójában a B. Braun Gyöngyös csapata. A mieink két győztes tétmérkőzés - a bajnokságban a Budakalászt, a Magyar Kupában a Nyíregyházát múltuk felül - után készült a találkozóra, amelyen az addig pont nélkül álló Orosháza első győzelméért játszott. Jól kezdtek a hazaiak, akik gyorsan háromgólos előnyt dolgoztak ki. Az első negyedóra végére sikerült egyenlítenünk, majd a vezetést is átvettük, a félidő utolsó szakasza azonban a házigazdának sikerült jobban, és a játékrész lefújásáig négygólos előnyt harcoltak ki. A második félidő elején sikerült két gólra zárkóznunk, majd 21-20-nál csak egy gólos hátrányban voltunk, az Orosháza azonban végül ismét el tudott húzni, és az előnyét megtartva végül négy góllal megnyerte a találkozót, ezzel pedig megszerezte első pontjait a bajnokságban. A mieink egy hét múlva a Vác ellen javíthatnak. 

01 oros bbgy 1008 04

Oliveira nyolc góljával csapatunk legeredményesebb játékosa volt. Fotó: Magyari Máté

Férfi kézilabda NB I. 5. forduló

Orosházi FKSE LINAMAR - B. Braun Gyöngyös 27-23 (17-13)

V.: Hargitai G., Markó G.

Orosháza: Herjeczki, Miklós G. - Buday 8 (6), Morva, Knezevic 2 (1), Antal Sz. 1, Ferenczi B. 2, Komporály 3, Oláh T. 2, Markoski 3, Levy 4, Pásztor M., Radojevic, Németh L. 1, Tárkányi B. 1, Milas. Edző: Vladan Jordovic.

Gyöngyös: Hudák, Ivanisevics - Országh 1, Urbán, Németh T. 1 (1), Kovacsics P. 1, Sipeki, Duris, Rasic 1, Hegedüs 3, Mester, Lele 4, Oliveira 8, Juhász K. 4, Mikita. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 2 perc, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 8/7, ill. 4/1.

Értékelések:

Debre Viktor: – Ilyen meccsre számítottam, főleg annak tudatában, hogy az ellenfélnek nulla pontja volt, és tudtam, hogy azért ennél sokkal erősebbek. Abban bíztam, hogy talán fel tudunk nőni a feladathoz, de ez ma nem igazán sikerült. A védekezésünk katasztrófális volt az első félidőben, és ebből kifolyólag a kapusteljesítményünk is elmaradt a várttól. A második félidőben felcsillant a remény, közelebb kerültünk, de utána döntő pillanatokban hibáztunk és az ellenfelünk ezt könyörtelenül kihasználta.
 
Rodolfo Oliveira: – Úgy gondolom, hogy nagyon sok gondunk volt a védekezéssel, és az Orosháza ezt nagyon jól kihasználta. Az ellenfél kapusa nagyon jól védett és néhány különleges védést is bemutatott. Nem játszottunk jó mérkőzést, gratulálok az ellenfélnek.

Hazai találattal kezdődött a találkozó, de Levy Niv góljára Kovacsics gyorsan válaszolt. Az első öt percben azonban még háromszor vette be a kapunkat az Orosháza, így az első öt perc végére 4-1-es előnyt dolgozott ki a házigazda alakulat. Oliveira és Juhász Károly góljaival jöttünk fel 4-3-ra, az első tíz perc azonban így is orosházi előnnyel zárult, hiába volt Hegedüs is eredményes, Buday találatával 8-5 volt az állás. Oliveira és Hegedüs talált be ismét, így feljöttünk mínusz egyre, de Levy újabb találatával megint kettő volt közte (9-7). Juhász Károly és Lele góljával egyenlítettünk, így az első negyedóra végére sikerült ledolgozni a hátrányunkat. Oliveira találatával a vezetést is átvettük (9-10), és Sipeki Levente gólja után, a 18. perc végén is nálunk volt az előnyünk (10-11). Lele tett közé még egyet, majd Buday büntetőből szépített. Juhászt két percre kiállították a játékvezetők, amit a hazaiak gyorsan ki is használtak, és Komporály góljával egyenlítettek (12-12). Buday ismét hétméteresből volt eredményes (13-12), Lele azonban elhibázott egy büntetőt, így Buday újabb hetese után már 14-12-re vezetett az Orosháza. Lele újabb hétméterest hagyott ki, Tárkányi Bence találatával pedig már három volt a házigazda előnye (15-12), majd 16-12-re módosult az eredmény, ami az addigi legnagyobb különbséget jelentette. Rasic góljával zárkóztunk közelebb egy perccel a félidő vége előtt (16-13), aztán a volt gyöngyösi Oláh Tamás szerezte a hazaiak 17. találatát. Fél percünk maradt a gólszerzésre, de nem tudtuk góllal befejezni a támadást, így a félidő végeredménye 17-13 maradt.

01 oros bbgy 1008 13

Országh Ádám egy góllal segítette csapatunkat. Fotó: Magyari Máté

Lele góljával indult a második félidő, majd Hegedüs talált be (17-15). Buday újabb büntetőt értékesített, majd Komporály talált be (19-15). Lele egy és Oliveira két góljával tíz perc játék után 21-18 volt az állás, Buday kimaradt hetese után pedig Oliveira zárkóztatta mínusz háromra a mieinket (21-19). Németh Tamás, majd Buday lőhetett hetest, egyikük sem hibázott, így 22-20-ra módosult az állás. Oláh Tamást kiállították a játékvezetők, Németh Tamás pedig hetest lőhetett, de sajnos kimaradt a lehetőség, a hazaiak pedig az addigi legnagyobb különbséget alakították ki (25-20). Öt perccel a vége előtt Komporály góljával eldőlni látszott a mérkőzés, Juhász Károly csak mínusz ötre tudta zárkóztatni a mieinket (26-21). Két perccel a vége előtt Knezeciv lőtt gólt büntetőből, majd Oliveira gólja jelentett szépségtapaszt (27-22), de ekkor már minden eldőlt. Országh Ádám lőtte a találkozó utolsó gólját, 27-23 arányban alulmaradtunk, egy hét múlva a Vác ellen javíthatunk.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner