2016. október 08. szombat 16:07

Fordulatos meccsen maradtunk alul Orosházán

Orosházán lépett pályára a férfi kézilabda NB I. ötödik fordulójában a B. Braun Gyöngyös csapata. A mieink két győztes tétmérkőzés - a bajnokságban a Budakalászt, a Magyar Kupában a Nyíregyházát múltuk felül - után készült a találkozóra, amelyen az addig pont nélkül álló Orosháza első győzelméért játszott. Jól kezdtek a hazaiak, akik gyorsan háromgólos előnyt dolgoztak ki. Az első negyedóra végére sikerült egyenlítenünk, majd a vezetést is átvettük, a félidő utolsó szakasza azonban a házigazdának sikerült jobban, és a játékrész lefújásáig négygólos előnyt harcoltak ki. A második félidő elején sikerült két gólra zárkóznunk, majd 21-20-nál csak egy gólos hátrányban voltunk, az Orosháza azonban végül ismét el tudott húzni, és az előnyét megtartva végül négy góllal megnyerte a találkozót, ezzel pedig megszerezte első pontjait a bajnokságban. A mieink egy hét múlva a Vác ellen javíthatnak. 

01 oros bbgy 1008 04

Oliveira nyolc góljával csapatunk legeredményesebb játékosa volt. Fotó: Magyari Máté

Férfi kézilabda NB I. 5. forduló

Orosházi FKSE LINAMAR - B. Braun Gyöngyös 27-23 (17-13)

V.: Hargitai G., Markó G.

Orosháza: Herjeczki, Miklós G. - Buday 8 (6), Morva, Knezevic 2 (1), Antal Sz. 1, Ferenczi B. 2, Komporály 3, Oláh T. 2, Markoski 3, Levy 4, Pásztor M., Radojevic, Németh L. 1, Tárkányi B. 1, Milas. Edző: Vladan Jordovic.

Gyöngyös: Hudák, Ivanisevics - Országh 1, Urbán, Németh T. 1 (1), Kovacsics P. 1, Sipeki, Duris, Rasic 1, Hegedüs 3, Mester, Lele 4, Oliveira 8, Juhász K. 4, Mikita. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 2 perc, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 8/7, ill. 4/1.

Értékelések:

Debre Viktor: – Ilyen meccsre számítottam, főleg annak tudatában, hogy az ellenfélnek nulla pontja volt, és tudtam, hogy azért ennél sokkal erősebbek. Abban bíztam, hogy talán fel tudunk nőni a feladathoz, de ez ma nem igazán sikerült. A védekezésünk katasztrófális volt az első félidőben, és ebből kifolyólag a kapusteljesítményünk is elmaradt a várttól. A második félidőben felcsillant a remény, közelebb kerültünk, de utána döntő pillanatokban hibáztunk és az ellenfelünk ezt könyörtelenül kihasználta.
 
Rodolfo Oliveira: – Úgy gondolom, hogy nagyon sok gondunk volt a védekezéssel, és az Orosháza ezt nagyon jól kihasználta. Az ellenfél kapusa nagyon jól védett és néhány különleges védést is bemutatott. Nem játszottunk jó mérkőzést, gratulálok az ellenfélnek.

Hazai találattal kezdődött a találkozó, de Levy Niv góljára Kovacsics gyorsan válaszolt. Az első öt percben azonban még háromszor vette be a kapunkat az Orosháza, így az első öt perc végére 4-1-es előnyt dolgozott ki a házigazda alakulat. Oliveira és Juhász Károly góljaival jöttünk fel 4-3-ra, az első tíz perc azonban így is orosházi előnnyel zárult, hiába volt Hegedüs is eredményes, Buday találatával 8-5 volt az állás. Oliveira és Hegedüs talált be ismét, így feljöttünk mínusz egyre, de Levy újabb találatával megint kettő volt közte (9-7). Juhász Károly és Lele góljával egyenlítettünk, így az első negyedóra végére sikerült ledolgozni a hátrányunkat. Oliveira találatával a vezetést is átvettük (9-10), és Sipeki Levente gólja után, a 18. perc végén is nálunk volt az előnyünk (10-11). Lele tett közé még egyet, majd Buday büntetőből szépített. Juhászt két percre kiállították a játékvezetők, amit a hazaiak gyorsan ki is használtak, és Komporály góljával egyenlítettek (12-12). Buday ismét hétméteresből volt eredményes (13-12), Lele azonban elhibázott egy büntetőt, így Buday újabb hetese után már 14-12-re vezetett az Orosháza. Lele újabb hétméterest hagyott ki, Tárkányi Bence találatával pedig már három volt a házigazda előnye (15-12), majd 16-12-re módosult az eredmény, ami az addigi legnagyobb különbséget jelentette. Rasic góljával zárkóztunk közelebb egy perccel a félidő vége előtt (16-13), aztán a volt gyöngyösi Oláh Tamás szerezte a hazaiak 17. találatát. Fél percünk maradt a gólszerzésre, de nem tudtuk góllal befejezni a támadást, így a félidő végeredménye 17-13 maradt.

01 oros bbgy 1008 13

Országh Ádám egy góllal segítette csapatunkat. Fotó: Magyari Máté

Lele góljával indult a második félidő, majd Hegedüs talált be (17-15). Buday újabb büntetőt értékesített, majd Komporály talált be (19-15). Lele egy és Oliveira két góljával tíz perc játék után 21-18 volt az állás, Buday kimaradt hetese után pedig Oliveira zárkóztatta mínusz háromra a mieinket (21-19). Németh Tamás, majd Buday lőhetett hetest, egyikük sem hibázott, így 22-20-ra módosult az állás. Oláh Tamást kiállították a játékvezetők, Németh Tamás pedig hetest lőhetett, de sajnos kimaradt a lehetőség, a hazaiak pedig az addigi legnagyobb különbséget alakították ki (25-20). Öt perccel a vége előtt Komporály góljával eldőlni látszott a mérkőzés, Juhász Károly csak mínusz ötre tudta zárkóztatni a mieinket (26-21). Két perccel a vége előtt Knezeciv lőtt gólt büntetőből, majd Oliveira gólja jelentett szépségtapaszt (27-22), de ekkor már minden eldőlt. Országh Ádám lőtte a találkozó utolsó gólját, 27-23 arányban alulmaradtunk, egy hét múlva a Vác ellen javíthatunk.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 26
  2. MOL-Pick Szeged 24
  3. Balatonfüredi KSE 22
  4. Grundfos Tatabánya KC 20
  5. Sport36-Komló 14
  6. Dabas KC VSE 14
  7. CYEB Budakalász 13
  8. Eger SBS Eszterházy 13
  9. Csurgói KK 12
  10. Ceglédi KKSE 9
  11. B. Braun Gyöngyös 8
  12. Orosházi FKSE-LINAMAR 6
  13. Váci KSE 6
  14. FTC 5

banner
banner