2016. október 06. csütörtök 07:22

Kemény csata vár a B. Braun Gyöngyösre Orosházán

A Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-mérkőzés után bajnoki erőpróba vár a B. Braun Gyöngyös csapatára, amely az eddig pont nélkül álló Orosháza otthonában lép pályára szombaton.

2060910 bbgy bfured int

Két győztes mérkőzést követően készül a férfi kézilabda NB I. 5. fordulójára a B. Braun Gyöngyös csapata. Debre Viktor legénysége a Budakalász elleni hazai bajnoki siker, és a Magyar Kupában továbbjutást érő, keddi, nyíregyházi győzelem után szombaton ismét pályára lép. A vezetőedző szerint a sorozatterhelés nem okoz komolyabb nehézségeket.

– A keddi kupameccs nem volt egy különösebben magas hőfokú mérkőzés, így sok olyan játékos is szerepet kaphatott, akik egyébként ritkábban lépnek pályára. A kulcsjátékosaink pihenni tudtak, vagyis nem különösebben fáradt a csapat. Sérültjeink rendbe jöttek, így a jelenlegi állapot szerint mindenki hadra fogható lesz Orosházán, egyedül Savo vállát nem érzem még az igazinak, mindamellett, hogy a Budakalász ellen ő is pályán volt – mondta a vezetőedző.

Szombati ellenfelünk, az Orosháza pont nélkül, a tabella utolsó helyén várja az ötödik forduló mérkőzését, a sorsolásuk azonban erős csapatokat sodort az útjukba, így a Balatonfüred ellen szoros mérkőzésen elszenvedett vereség után alulmaradtak a Tatabányával, a Csurgóval és a Szegeddel szemben is. Debre Viktor arra számít, hogy ellenfelünk mindent megtesz majd azért, hogy hazai pályán megszerezze első győzelmét.

– Ki vannak éhezve a győzelemre, és egészen biztosan mindent el fognak követni, hogy megszerezzék első pontjaikat. Kemény ellenfél lesz az Orosháza, kőkemény csatára számítok, de nekünk is meg lesz az esélyünk a győzelemre, és arra, hogy pontokkal térjünk haza.

A B. Braun Gyöngyös a Balatonfüred elleni győzelemmel álomrajtot vett a bajnokságban, majd két vereség következett, előbb Tatabányán, majd hazai pályán a Szegeddel szemben maradt alul csapatunk. A negyedik fordulóban aztán elsősorban második félidei jó teljesítményünkkel sikerült legyőznünk az újonc Budakalászt, kedden pedig továbbjutottunk a Magyar Kupában Nyíregyházán. Abban biztosak lehetünk, hogy hatalmas küzdőszellemmel bíró csapatunk szombaton is mindent meg fog tenni a győzelemért.

Férfi kézilabda NB I., 5. forduló

Orosházi FKSE LINAMAR – B. Braun Gyöngyös

2016. október 8. szombat, 18:00, Orosháza
V.: Hargitai G., Markó G.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 46
  2. MOL-Pick Szeged 42
  3. Grundfos Tatabánya KC 40
  4. Balatonfüredi KSE 36
  5. CYEB Budakalász 24
  6. Csurgói KK 23
  7. Sport36-Komló 22
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. FTC KN KFT 15
  12. B. Braun Gyöngyös 14
  13. Váci KSE 12
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner