2016. október 06. csütörtök 07:22

Kemény csata vár a B. Braun Gyöngyösre Orosházán

A Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-mérkőzés után bajnoki erőpróba vár a B. Braun Gyöngyös csapatára, amely az eddig pont nélkül álló Orosháza otthonában lép pályára szombaton.

2060910 bbgy bfured int

Két győztes mérkőzést követően készül a férfi kézilabda NB I. 5. fordulójára a B. Braun Gyöngyös csapata. Debre Viktor legénysége a Budakalász elleni hazai bajnoki siker, és a Magyar Kupában továbbjutást érő, keddi, nyíregyházi győzelem után szombaton ismét pályára lép. A vezetőedző szerint a sorozatterhelés nem okoz komolyabb nehézségeket.

– A keddi kupameccs nem volt egy különösebben magas hőfokú mérkőzés, így sok olyan játékos is szerepet kaphatott, akik egyébként ritkábban lépnek pályára. A kulcsjátékosaink pihenni tudtak, vagyis nem különösebben fáradt a csapat. Sérültjeink rendbe jöttek, így a jelenlegi állapot szerint mindenki hadra fogható lesz Orosházán, egyedül Savo vállát nem érzem még az igazinak, mindamellett, hogy a Budakalász ellen ő is pályán volt – mondta a vezetőedző.

Szombati ellenfelünk, az Orosháza pont nélkül, a tabella utolsó helyén várja az ötödik forduló mérkőzését, a sorsolásuk azonban erős csapatokat sodort az útjukba, így a Balatonfüred ellen szoros mérkőzésen elszenvedett vereség után alulmaradtak a Tatabányával, a Csurgóval és a Szegeddel szemben is. Debre Viktor arra számít, hogy ellenfelünk mindent megtesz majd azért, hogy hazai pályán megszerezze első győzelmét.

– Ki vannak éhezve a győzelemre, és egészen biztosan mindent el fognak követni, hogy megszerezzék első pontjaikat. Kemény ellenfél lesz az Orosháza, kőkemény csatára számítok, de nekünk is meg lesz az esélyünk a győzelemre, és arra, hogy pontokkal térjünk haza.

A B. Braun Gyöngyös a Balatonfüred elleni győzelemmel álomrajtot vett a bajnokságban, majd két vereség következett, előbb Tatabányán, majd hazai pályán a Szegeddel szemben maradt alul csapatunk. A negyedik fordulóban aztán elsősorban második félidei jó teljesítményünkkel sikerült legyőznünk az újonc Budakalászt, kedden pedig továbbjutottunk a Magyar Kupában Nyíregyházán. Abban biztosak lehetünk, hogy hatalmas küzdőszellemmel bíró csapatunk szombaton is mindent meg fog tenni a győzelemért.

Férfi kézilabda NB I., 5. forduló

Orosházi FKSE LINAMAR – B. Braun Gyöngyös

2016. október 8. szombat, 18:00, Orosháza
V.: Hargitai G., Markó G.

Tabella

 • K&H liga

  1. MOL-Pick Szeged 50
  2. Telekom Veszprém 50
  3. Grundfos Tatabánya KC 40
  4. CYEB Budakalász 31
  5. Csurgói KK 30
  6. Balatonfüredi KSE 27
  7. Orosházi FKSE-LINAMAR 24
  8. Sport36-Komló 21
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Váci KSE 18
  11. Ceglédi KKSE 17
  12. B. Braun Gyöngyös 15
  13. Balmazújvárosi KK 11
  14. Mezőkövesdi KC 9

  NB II. Északkelet

  1. DEAC 38
  2. Juhász '99 Füzesabonyi SC 33
  3. Mezőkövesdi KC U23 29
  4. B. Braun Gyöngyös U23 28
  5. Fehérgyarmati VSE 26
  6. Kazincbarcikai KSE 23
  7. Kisvárdai KC 23
  8. Berettyó MSE 20
  9. Nádudvari ASK 15
  10. Hajdúböszörményi TE 14
  11. Balmazújvárosi KK U23 11
  12. Eger SBS Eszterházy U23 4

banner

banner