2016. október 06. csütörtök 07:22

Kemény csata vár a B. Braun Gyöngyösre Orosházán

A Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-mérkőzés után bajnoki erőpróba vár a B. Braun Gyöngyös csapatára, amely az eddig pont nélkül álló Orosháza otthonában lép pályára szombaton.

2060910 bbgy bfured int

Két győztes mérkőzést követően készül a férfi kézilabda NB I. 5. fordulójára a B. Braun Gyöngyös csapata. Debre Viktor legénysége a Budakalász elleni hazai bajnoki siker, és a Magyar Kupában továbbjutást érő, keddi, nyíregyházi győzelem után szombaton ismét pályára lép. A vezetőedző szerint a sorozatterhelés nem okoz komolyabb nehézségeket.

– A keddi kupameccs nem volt egy különösebben magas hőfokú mérkőzés, így sok olyan játékos is szerepet kaphatott, akik egyébként ritkábban lépnek pályára. A kulcsjátékosaink pihenni tudtak, vagyis nem különösebben fáradt a csapat. Sérültjeink rendbe jöttek, így a jelenlegi állapot szerint mindenki hadra fogható lesz Orosházán, egyedül Savo vállát nem érzem még az igazinak, mindamellett, hogy a Budakalász ellen ő is pályán volt – mondta a vezetőedző.

Szombati ellenfelünk, az Orosháza pont nélkül, a tabella utolsó helyén várja az ötödik forduló mérkőzését, a sorsolásuk azonban erős csapatokat sodort az útjukba, így a Balatonfüred ellen szoros mérkőzésen elszenvedett vereség után alulmaradtak a Tatabányával, a Csurgóval és a Szegeddel szemben is. Debre Viktor arra számít, hogy ellenfelünk mindent megtesz majd azért, hogy hazai pályán megszerezze első győzelmét.

– Ki vannak éhezve a győzelemre, és egészen biztosan mindent el fognak követni, hogy megszerezzék első pontjaikat. Kemény ellenfél lesz az Orosháza, kőkemény csatára számítok, de nekünk is meg lesz az esélyünk a győzelemre, és arra, hogy pontokkal térjünk haza.

A B. Braun Gyöngyös a Balatonfüred elleni győzelemmel álomrajtot vett a bajnokságban, majd két vereség következett, előbb Tatabányán, majd hazai pályán a Szegeddel szemben maradt alul csapatunk. A negyedik fordulóban aztán elsősorban második félidei jó teljesítményünkkel sikerült legyőznünk az újonc Budakalászt, kedden pedig továbbjutottunk a Magyar Kupában Nyíregyházán. Abban biztosak lehetünk, hogy hatalmas küzdőszellemmel bíró csapatunk szombaton is mindent meg fog tenni a győzelemért.

Férfi kézilabda NB I., 5. forduló

Orosházi FKSE LINAMAR – B. Braun Gyöngyös

2016. október 8. szombat, 18:00, Orosháza
V.: Hargitai G., Markó G.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 26
  2. MOL-Pick Szeged 24
  3. Balatonfüredi KSE 22
  4. Grundfos Tatabánya KC 20
  5. Dabas KC VSE 14
  6. Eger SBS Eszterházy 13
  7. Csurgói KK 12
  8. Sport36-Komló 12
  9. CYEB Budakalász 11
  10. Ceglédi KKSE 9
  11. B. Braun Gyöngyös 8
  12. Orosházi FKSE-LINAMAR 6
  13. Váci KSE 4
  14. FTC 3

banner
banner