2016. szeptember 07. szerda 09:37

Készen áll a B. Braun Gyöngyös a bajnoki rajtra

Szombaton kezdi szereplését a férfi kézilabda NB I. 2016/2017-es szezonjában a B. Braun Gyöngyös csapata. A héthetes felkészülési időszak jól sikerült, együttesünk teljes létszámmal, jó formában várja a Balatonfüred elleni, hazai nyitómeccset.

01 felkeszules

Összesen tíz edzőmérkőzésen lépett pályára a B. Braun Gyöngyös csapata a július 25-én kezdődött felkészülési időszakban. Bár elsősorban nem a számszerű eredményen volt a hangsúly, azért érdemes rögzíteni: hat győzelem, egy döntetlen és három vereség a mérlegünk. Ami azonban fontosabb, az az út, amit a jelentősen átalakult keret ez alatt a hét hét alatt bejárt. Első mérkőzésünkön még négy góllal alulmaradtunk Balmazújvárosban, utolsó előtti találkozónkon azonban hatgólos sikert könyvelhettünk el ugyanott.

– Az eredmény jól mutatja, mennyit fejlődött a csapat a felkészülés során – mondja Debre Viktor vezetőedző. – Ha egy keret ilyen mértékben átalakul egyik évről a másikra, akkor nem lehetünk türelmetlenek, időre van szükség, hogy összeérjen a csapat. Az első és az utolsó mérkőzés között sokat léptünk előre, és azt gondolom, elégedettek lehetünk az elért az eredménnyel. Aminek örülök, az az, hogy a védekezésben is sokat léptünk előre, minden posztra megtaláltuk a megfelelő embereket, és jól tudjuk forgatni a csapatot, mindig friss játékosokat tudok pályára küldeni. Jó szellemű játékosokat igazoltunk, akik keményen, egymást segítve dolgoztak az elmúlt hetekben. Elégedett voltam velük, és úgy érzem, mostanra csapatként is jól működnek. Persze van még min dolgoznunk, ezt is látom.

A felkészülés utolsó hetében a finomhangoláson volt a hangsúly, Debre Viktor a taktikai elemeket gyakorolta a fiúkkal, akik a hétvégén már bajnoki mérkőzésen lépnek pályára a Balatonfüred ellen. A vezetőedző nagy csatára számít.

– Az első mérkőzés mindig különleges, különösen, ha ilyen nagyszerű ellenféllel nézhetünk szembe. Balatonfüreden nem volt olyan mértékű játékosmozgás, mint nálunk, persze távoztak kulcsjátékosok, de véleményem szerint pótolni tudták őket. Mindent összevetve úgy ítélem meg, hogy hasonló játékerőt képviselnek, mint a tavalyi szezonban, kemény védekezéssel és remek átlövő-teljesítménnyel találjuk majd szemben magunkat, úgyhogy kemény dió lesz, de mindent megteszünk, hogy kiszolgáljuk a közönségünket.

01 felkeszules cs

Debre Viktor szerint nem csak az első mérkőzés lesz kemény dió, de az egész bajnokság is komoly kihívás elé állítja a csapatot.

– Kemény bajnokságra számítok, egy-két kiemelkedő csapatot leszámítva nagyon egységes a mezőny, a csapatok zöme hasonló játékerőt képvisel, ráadásul idén nem lesz rájátszás, vagyis az alapszakasz mérkőzéseinek nagyobb lesz a tétje. Nagyon fontos lesz, hogy a hazai mérkőzéseinket hozni tudjuk, de a legtöbb csapat ellen idegenben is jó esélyekkel léphetünk pályára. Ami pozitív, hogy a mérkőzésnaptár nem olyan sűrű, mint tavaly volt, egy-két kivétellel valamennyi mérkőzésünket hétvégén játsszuk.

Jó hír, hogy sérült nincs a csapatban, mindenki bevethető állapotban van, csupán Mester Savónak kell még egy kis idő, hogy visszanyerje formáját. Szerb irányítónk az edzésmunkát már megkezdte, folyamatos terhelés mellett, fokozatosan építi be a csapatba Debre Viktor vezetőedző. Közben az is kiderült, kik azok, akik más klubokban is játszanak majd kettős igazolással. Keresztes Péter a PLER Budapest együttesénél, Urbán Egon Nyíregyházán, Holló Márk Nyírbátorban, míg Jóga Norbert a Tatai AC gárdájánál szerepelhet, miközben továbbra is a B. Braun Gyöngyös edzéseit látogatják. A B. Braun Gyöngyös szeptember 10-én, 18:00 órától a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban játssza első mérkőzését az új bajnoki szezonban. A további mentrend megtekinthető az Események menüpont alatt.

A B. Braun Gyöngyös felkészülési mérkőzései:

Balmazújvárosi KK – B. Braun Gyöngyös 26-22

Mezőkövesdi KC – B. Braun Gyöngyös 23-23

MOL-Pick Szeged – B. Braun Gyöngyös 38-25

B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 26-27

SBS Eger Eszterházy – B. Braun Gyöngyös 21-24

Ceglédi KKSE – B. Braun Gyöngyös 21-22

B. Braun Gyöngyös – HKM Sala (Vágsellye) 32-21

B. Braun Gyöngyös – Tapolcsány 30-23

Balmazújvárosi KK - B. Braun Gyöngyös 18-24

B. Braun Gyöngyös - Algéria U21

Következik:

B. Braun Gyöngyös – Balatonfüredi KSE

Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok

2016. szeptember. 10. 18:00

V.: Herczeg P., Südi P.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 20
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Telekom Veszprém 12
  5. Balatonfüredi KSE 12
  6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner
banner