Fantasztikus három nap volt!
| Kategória: Híreink

Három napon át zajlott a 6. Mátra Kupa Gyöngyösön és Hatvanban. A több mint negyven klub csapatait felvonultató nemzetközi viadalon a házigazda Gyöngyösi Kézilabda Klub alakulatai egy arany- és egy ezüstérmet szereztek, de valamennyi csapatunk derekasan helytállt. Az érmeket és a serlegeket Imre Géza világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó és Kökény Beatrix Európa-bajnok, világbajnoki és olimpiai ezüstérmes kézilabdázó adta át a vasárnapi eredményhirdetés alkalmával.

01 mk u10

Az U12-es korosztályban szerepelt legjobban a gyöngyösi különítmény, Kismárton Ádám és Danyi Bence csapata veretlenül, a döntőben a Salgótarjáni Strandépítők együttesét 22-19 arányban legyőzve megszerezte az első helyet. A GYKK második számú csapata, az egy évvel fiatalabbakból álló legénység Köves Péter irányításával ugyanebben a mezőnyben a 15. helyen végzett. A torna legjobb kapusának a gyöngyösi Prezenszki Olivért választották, a legjobb játékos és a gólkirály címet pedig a salgótarjáni színekben versenyző Burai Bence és Kovács Tamás érdemelte ki.

A végső sorrend: 1. Gyöngyösi KK 2004, 2. Salgótarjáni Strandépítők, 3. Debreceni SI, 4. Dabas, 5. PLER UP I., 6. Eger SBS, 7. PLER UP II., 8. Budapest Honvéd, 9. Balmazújváros, 10. Törökszentmiklós, 11. Gyömrő, 12. Soltvadkert, 13. Kecskeméti Sportiskola B, 14. Kecskeméti Sportiskola A, 15. Gyöngyösi KK 2005, 16. Egri VSI.

01 mk u12

Ugyancsak érmet szerzett a Gyöngyösi Kézilabda Klub U10-es fiú csapata, amely hibátlanul teljesítette a csoportkört, azonban a döntőben alulmaradt a PLER együttesével szemben. Mátyási-Kőrösi Fruzsina csapata kiválóan teljesített, minden elismerést megérdemel a legfiatalabb gyöngyösi alakulat. A gólkirályi címet a Békés Drén KC játékosa, Gazsó Bence érdemelte ki.

A végső sorrend: 1. PLER UP, 2. Gyöngyösi KK, 3. Békés-DRÉN KC, 4. Balmazújvárosi KK, 5. Farkasvár DSE, 6. Kecskeméti Sportiskola, 7. Debrecen SI, 8. Beszterce DSE.

01 mk u10 cs

Az U14-es fiúk mezőnyében a Gyöngyösi Kézilabda Klub csapata két győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört, így Temesvári Martin legénysége a hetedik helyért mérkőzhetett a vasárnapi helyosztók során. A Balmazújvárossal játszott találkozó 16-16-os döntetlennel zárult, így a hetedik hely sorsáról ráadás döntött, ebben pedig a mieink bizonyultak jobbnak. A házigazda alakulat játékosa, Bodócs Marcell megszerezte a gólkirályi címet, a legjobb játékos a ferencvárosi Parzer Norbert, a legjobb kapus pedig a Honvédban játszó Lippai Bence lett.

A végső sorrend: 1. Ferencvárosi TC, 2. PLER Budapest, 3. Budapest Honvéd, 4. PLER UP, 5. Éles Kézisuli, 6. Kecskeméti Sportiskola, 7. Gyöngyösi KK, 8. Balmazújváros, 9. Soltvadkert, 10. Trebisov, 11. Eger ESZSE, 12. Elektromos, 13. Palóc Pumák, 14. Mezőkövesdi KC, 15. Kecskeméti Sportiskola, 16. Dunakeszi VSE.

01 mk u14

A legidősebb korcsoportban, a serdülők között a GYKK csapata rendkívül erős mezőnyben szerepelt, s egy döntetlenjével és két vereségével a negyedik helyen zárta a csoportkört. Rosta István és Pápa János csapata végül a 15. pozícióban zárta a háromnapos viadalt. A mezőny legjobb játékosa a veszprémi Melnichuk Viktor lett, míg a legjobb kapusnak a balmazújvárosi Balázs Tamást választották. A gólkirályi címet az egri Szepesi Noel érdemelte ki.

A végső sorrend: 1. Balmazújváros, 2. Nyíregyháza I., 3. Dabas KC, 4. Veszprém KKFT, 5. Eger ESZSE, 6. Békéscsaba DKSE, 7. Kecskeméti Sportiskola, 8. KI-KI Sport, 9. Gyömrő, 10. Budapest Honvéd, 11. KOSICE, 12. Törökszentmiklós SE, 13. Nyíregyháza II., 14. Debreceni Sportiskola, 15. Gyöngyösi KK.

01 mk serd

Idén először lánycsapatok is indultak a Mátra Kupán, s közöttük is szerepelt hazai alakulat. Az U11-esek között a Majzik Henrietta vezette gyöngyösiek egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárták a csoportkört, így a harmadik helyen végeztek csoportjukban, vagyis az ötödik helyért játszottak vasárnap az Egri VSE csapata ellen. A találkozót az egriek nyerték, a mieink így végül a hatodik helyen zárták a viadalt. A legjobb játékos, Szabó Laura és a gólkirálynő Markovits Rita egyaránt a Gyömrő csapatából került ki, míg a legjobb kapus, Kovács Noémi a Debrecent erősítette.

A végső sorrend: 1. Gyömrő, 2. Debreceni SI I., 3. Törökszentmiklós KE, 4. Debreceni SI II., 5. Egri VSI, 6. Gyöngyösi KK, 7. Dabas, 8. Salgótarján Beszterce.

01 mk lany u11

Az U13-as lányok mezőnyében a Gyöngyösi KK két csapattal szerepelt, a Bahrim Liliana által edzett A csapat alulmaradt a helyosztón a Tápiószentmártonnal szemben, így a 6. helyen zárt, a Majzik Henrietta által felkészített B csapat pedig a 7. helyért rendezett helyosztón az Érd II. ellen aratott győzelmével zárta a viadalt. A legjobb játékos a dabasi Jelenek Izabella lett, a legjobb kapusnak az Érd hálóőrét, Fritz Noémit választották, a legtöbb gólt pedig a Tápiószentmárton csapatát erősítő Homonnai Nikoletta szerezte.

A végső sorrend: 1. Érd I., 2. Dabas, 3. Törökszentmiklós KE, 4. Salgótarjáni Strandépítők, 5. Tápiószentmárton, 6. Gyöngyösi KK A, 7. Gyöngyösi KK B, 8. Érd II.

01 mk lanyok

A háromnapos torna legfontosabb célja az volt, hogy a csapatok lemérhessék a felkészülés eredményét, azonban ennél talán sokkal fontosabb, hogy ebben az évben is számos sportbarátság köttetett a versenyeken, a gyerekek pedig rengeteg tapasztalattal gazdagodtak, és valódi példaképekkel is találkozhattak. Az érmeket és a serlegeket Imre Géza világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó és Kökény Beatrix Európa-bajnok, világbajnoki és olimpiai ezüstérmes kézilabdázó adta át a vasárnapi eredményhirdetés alkalmával. A Mátra Kupa idén is tovább öregbítette a gyöngyösi kézilabda hírnevét, és talán a sportág további sikeréhez is hozzájárult. Jövőre mindenkit visszavárunk!

01 mk koz