2016. május 20. péntek 15:45

Remek hangulatban szereztünk két pontot Egerben

Egerben lépett pályára a B. Braun Gyöngyös csapata a K&H férfi kézilabda liga alsóházi rájátszásának 11. fordulójában. Az Eger-Gyöngyös párharcok mindig parázs hangulatú, kemény csatákat hoznak, a szoros rájátszásban pedig a szoksásosnál is felfokozottabb várakozás előzte meg a találkozót. A gyöngyösi szurkolók egy teljes szektort megtöltöttek a Kemény Ferenc Sportcsarnokban, ahol a várakozásoknak megfelelően kemény csatát hozott a szomszédvári rangadó. Az első félidő első tizenöt percében fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a 20. percre sikerült háromgólos előnyt kidolgoznunk, majd a lefújásig négygólosra növelni. A második félidőben az Eger többször is rohatmot indított, és felzárkózott két gólra, de mindannyiszor tartottuk magukat, így végül magabiztos győzelemmel szereztünk két fontos pontot.

01 eger bbgy 0520 1

K&H férfi kézilabda liga, rájátszás 7-14., 11. forduló

Eger SBS Eszterházy - B. Braun Gyöngyös 25-31 (13-17)

Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, 750 néző

V.: Andorka M., Hucker R.

Eger SBS Eszterházy: Kovács J., Radulescu - Szűcs B., Kiss G., Iváncsik Á., Szabó P., Lezák 2, Bajorhegyi 1, Vancsics 2, Radcenko 2, Kocsis, Padla 3, Takács B. 4, Dobó 2, Antl 9 (2), Petro. Edző: Tóth Edmond.

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási - Sándor Á. 1, Ménfői, Kovacsics P. 1, Jovetic 3, Nagy B. 9 (3), Debreczeni 2, Marczinkó 2, M. Savo, Bali 5, Szalafai 1, Koller 3, Oliveira 3, Juhász K., Becirovic 1. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 4/3.

Debre Viktor: - Támadásban, védekezésben és kapusteljesítményben is felülmúltuk ellenfelünket, és végig magabiztosak voltunk, ami eddig sokszor hiányzott. Köszönjük lelkes szurkolóinknak, hogy elkísértek bennünket.


Mi vezethettük a találkozó első támadását, azonban nem jártunk eredménnyel, így egy gyors ellenakcióból a hazaiak lőhették a mérkőzés első gólját. Gyors középkezdés után Debreczenivel szemben szabálytalankodtak a hatosvonalon, hétméteres és kiállítás járt érte. A büntetőt Nagy Bence értékesítette, majd Koller labdaszerzése után Oliveira góljával átvettük a vezetést (1-2). A hazai gárda egyenlítése után Nagy Bence ismét hetest lőtt, vagyis maradt nálunk az előny, miközben az első öt perc lepergett. Ismét a hazaiak találtak be Tamási kapujába, majd Nagy Bence akciógólt szerzett, Tamási pedig ziccert hárított, de a következő indítást már nem tudta védeni, így a hazaiak kiegyenlítettek (4-4). Újabb Tamási-védés, majd Bali-gól következett, amivel ismét vezettünk (4-5). Jött a menetrendszerű egri egyenlítés, majd Nagy Bence negyedik gólja, amivel 5-6 volt az állás a 11. perc végén. 6-6-os állásnál, a 13. percben Andrej Petro Oliveirával szemben szabálytalankodott, amiért piros lapot kapott a játékvezetőktől. Az első negyedóra leteltekor Bali akasztott nagy bombát Radulescu kapujába, ezzel megint nálunk volt az előny, de továbbra is csak eggyel vezettünk (6-7). 7-7-nél Debreczeni szerzett gólt, de az Eger megint egyenlített, ami után Kovacsics állította vissza a vendégelőnyt. Koller góljával először a mérkőzésen két gólra nőtt az előnyünk (8-10). Jött a hazaiak válasza, de Bali visszaállította a három gólt, majd Jovetic indításból négygólosra növelte az előnyünket (9-13). Hét perccel a vége előtt Tamási büntetőt hárított, majd lehetőségünk volt öt góllal elhúzni, ám ehelyett Antl góljával az egriek zárkóztak fel mínusz háromra. Sándor Ákos góljával ismét négy volt közte, majd a hazaiak találata után Nagy Bence góljánál is ugyanez volt a helyzet (12-16). A forgatókönyv megismétlődött, csak ezúttal Jovetic volt eredményes a balszélről. Góljával 13-17-re módosult az állás, ami az első félidő végeredménye is volt.

01 eger bbgy 0520 2

A hazaiak kezdték a második félidőt. A mi oldalunkon változást jelentett Mester Savo beállása, nem változott azonban semmi a kapuban: Tamási továbbra is remekül védett. Oliveira két találatával 19-re növeltük góljaink számát, de a hazaiak is betaláltak kétszer (15-19). Az egrieknél Kovács János váltotta a kapuban Radulescut, és érezhetően javult is a vendéglátók védekezésének hatékonysága. A 9. percben, 16-19-es állásnál az egriek hálóőre büntetőt védett, majd ugyanez nem jött össze Hudáknak, így a hazaiak 17-19-re zárkóztak. Nagy Bence visszaállította a háromgólos különbséget, majd Becirovic találatával ismét négy volt közte (17-21). Oliveirát kiállították a játékvezetők, amit a hazaik ki tudtak használni, és 18-21-re zárkóztak. Az Eger büntetőt hibázott, majd Bali talált be (18-22). A 48. percben emberelőnybe kerültünk, mégis a vendégek szereztek gólt, ráadásul kettőt is, ezzel két találatra csökkentve a különbséget (20-22). Marczinkó első góljával állt vissza a háromgólos vendégelőny, amit a hazaiak ismét kettőre tudtak csökkenteni (21-23). Szalafai szerezte a 24. gólunkat, Dobó pedig a vendéglátók 22. találatát. Debreczeni módosította 22-25-re az állást nyolc perccel a vége előtt, Debre Viktor pedig időt kért. Szalafai talált be, majd Nagy Bence nyolcadik góljával 22-27 volt az állás, öttel vezettünk, és már csak szűk hat perc volt hátra. Bali góljával három és fél perccel a vége előtt 28-23-ra vezettünk, az egriek időt kértek, majd hét emberrel támadtak. Marczinkó talált be, aztán Nagy Bence szerezte a 30. gyöngyösi gólt. Koller lőtt még egyet, ezzel 25-31 lett a vége, fontos két pontot szereztünk. Szerdán folytatjuk, akkor a Balmazújvárost fogadjuk majd.

 

 

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner