2016. február 13. szombat 16:28

Fantasztikus győzelem a Vác ellen!

A Váci KSE ellen játszotta első 2016-os, hazai mérkőzését a B. Braun Gyöngyös csapata. A találkozót nagy várakozás előzte meg, ugyanis a Gyöngyösi Kézilabda Klub az első hazai találkozón szeretett volna köszönetet mondani támogatóinak és szurkolóinak, így mindenkit ajándékkal vártunk a csarnokban. A mérkőzést a sérült Becirovic nélkül voltunk kénytelenek lejátszani, Juhász Károly és Marczinó Máté mellett azonban a szintén hosszú ideig sérült Szalafai Gábor is csatlakozott a bemelegítőkhöz. A találkozó első félidejének nagyobb részében több góllal vezettünk, az első harminc perc végére azonban csak egygólos előnynek örülhetett a fantasztikus hangulatot teremtő nézősereg. A szünetben Nagy Attila klubelnök Dr. Tatár László és Kévés Tamás alpolgármester társaságában leleplezte a tervezett bemelegítőcsarnok látványtervét, majd a második félidőben remek játékkal megnyertük a találkozót, ezzel életben tartva felsőházi reményeinket.

01 bbgy vac 05

A találkozó előtt a Gyöngyösi Kézilabda Klub fogadást szervezett támogatóinak, ahol Nagy Attila klubelnök és Szöllősi Károly ügyvezető mellett Buday Ferenc utánpótlás-igazgató beszélt a klub terveiről.

01 bbgy vac 01

A találkozót mi kezdtük, azonban nem sikerült góllal befejeznünk a támadást, így először a vendégek oldalán jegyezhettünk fel találatot. Bali kapufája után sikerült labdát szerznünk, amiből Ménfői Attila egyenlített, és a következő váci támadást is kivédekeztük. Labdát vesztettünk, ebből Vasic szerzett gólt, de az erőszakosan kapura törő Kovacsics ismét egyenlített, így öt perc játék után 2-2 volt az állás. A következő percekben kiegyenlített játék folyt a pályán, felváltva potyogtak a gólok mindkét kapuba, Bali vezérletével tartottuk a lépést ellenfelünkkel. A 12. perc végén, Tamási védését követően Oliveira második góljával vettük át a vezetést (6-5), majd egy hétméteresnek és Nagy Bencének köszönhetően kettővel elhúztunk. Sorozatban másodszor kerültünk emberelőnybe, a védekezésünk pedig Becirovic nélkül is jól működött, Koller középső védőként remekül helyettesítette a szerb óriást. Negyed óra elteltével még mindig őriztük kétgólos előnyünket, köszönhetően a kapuban álló Tamási Zsoltnak. A vendégek időkérése után Juhász Károly szállt be védekezésbe, és maradt támadásban is. Ismét Oliveira volt eredményes, harmadik góljával 8-5-re vezettünk, de Debreczeni kiállításával emberhátrányba kerültünk. Egy vendégtalálat után a talpról felugró Juhász Károly állította vissza a háromgólos különbséget, majd Kovacsics indulásból növelte négygólosra (10-6). Tíz perccel a félidő vége előtt kiegészültünk, Bartók pedig büntetőből talált be Tamási kapujába. Újabb hetesgólt kaptunk, majd elhibáztunk egy büntetőt, az előnyünk pedig három perccel a játékrész vége előtt kétgólosra csökkent (13-11). Miután Lendvay egy gólra zárkóztatta a vendégeket, Debre Viktor időt kért. Marczinkó és Sándor Ákos is pályára lépett, gólt azonban nem sikerült szereznünk, de nem is kaptunk, így 13-12 volt a félidő végeredménye. Rédai kiállítása miatt emberhátrányban készültünk a második félidőre.

01 bbgy vac 03

A félidőben Dr. Tatár László és Kévés Tamás, Gyöngyös alpolgármesterei, valamint Nagy Attila, a GYKK elnöke leleplezte az újonnan építendő bemelegítőcsarnok látványtervét. A több mint kétszáz millió forintból felépítendő csarnokra a látványcsapatsport-támogatás keretében szerzett TAO-forrást a klub.

01 bbgy vac 04

Gyors gólváltással indult a második játékrész, majd az ötödik perc derekán Kovacsics Péter kétperces gólcsendet tört meg, és állította vissza a kétgólos különbséget (15-13). A Vác újra felzárkózott, de a továbbra is jól védő Tamási megakadályozta az egyenlítést. Emberelőnybe kerültünk, a remek formában játszó Oliveira ötödik góljával pedig 17-15-re módosítottuk az állást, vagyis továbbra is vezettünk a félidő első tíz percének végéhez közeledve. A 13. percben szinte felrobbant a csarnok, amikor Ménfői Attila megszerezte huszadik gólunkat, ezzel háromra növelve az előnyünket. A hangorkán megsimétlődött egy pereccel később is, amikor ugyancsak Ménfői talált be, ezzel 21-17-re módosítva az állást. Túl a félidő derekán Debreczeni góljával 23-17-re vezettünk, ez volt az addigi legnagyobb különbség. Bő tíz perc volt hátra a mérkőzésből, amikor 24-19-es állásnál Rédait kiállították a játékvezetők, de ez sem törte meg a lendületünket: nyolc perccel a vége előtt a mezének elszakadása miatt Becirovic öltözékét magára öltő Debreczeni szemtelen góllal növelte hétgólosra az előnyünket, majd Hudák Henrik büntetőt védett. A hangulat fantasztikus volt, a szurkolók egy emberként buzdították a csapatot. Kovacsics hetesgólja után már nyolccal vezettünk (27-19), a csapatok öt az öt ellen küzdöttek. Nagy Bence gólja után, három perccel a vége előtt szurkolóink rászámoltak a váciakra, a hangulat fantasztikus volt, a győzelem pedig már biztos. Juhász Károly állította be a végeredményt: 30-21. A szurkolók a legjobbnak Kovacsics Pétert választották. Megmaradt a reményünk a felsőházi rájátszásra, ehhez azonban ellenfeleink hiábái továbbra is kellenek. Azonban ilyen remek szurkolókkal minden esélyünk megvan a jó folytatásra.

01 bbgy vac 06

B. Braun Gyöngyös - Váci KSE 30-21 (13-12)

2016. február 13. 18:00

Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok, 700 néző

V.: Hargitai G., Markó G.

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási - Sándor Á., Ménfői 3, Kovacsics P. 7 (1), Nigrinyi, Jovetic, Rédai, Nagy B. 4 (1), Debreczeni 2, Marczinkó 2, Bali 3, Szalafai, Koller, Oliveira 6, Juhász K. 3. Edző: Debre Viktor.

Váci KSE: Vitáris, Tóth M. - Vasic 4, Fekete D., Joháczi, Császár F., Lendvay 4, Astrashapkin 4, Chystabayeu, Pál G., Munkácsi, Kökény T., Pavlovic 1, Vucicevic 4, Bartók D. 4 (3), Terenyi. Edző: Zsiga Gyula.

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Értékelés:

Debre Viktor: - Az, hogy ennyi szurkoló itt volt a csarnokban, mindent elmond. Mind támadásban, mind védekezésben kitettek magukért a fiúk, tényleg csapatként működtünk szenzációs kapusteljesítménnyel, ami megadta az alaphangot. Nagyon jó csapatot vertünk meg, úgy gondolom, megérdemelten.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 30
  2. Telekom Veszprém 20
  3. Grundfos Tatabánya KC 19
  4. Csurgói KK 18
  5. Balatonfüredi KSE 16
  6. Ferencvárosi TC 14
  7. HE-DO B. Braun Gyöngyös 13
  8. Sport36-Komló 13
  9. DVTK-Eger 8
  10. CYEB Budakalász 6
  11. Dabasi KC VSE 6
  12. Ceglédi KKSE 6
  13. Mezőkövesdi KC 5
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner