2016. február 13. szombat 16:28

Fantasztikus győzelem a Vác ellen!

A Váci KSE ellen játszotta első 2016-os, hazai mérkőzését a B. Braun Gyöngyös csapata. A találkozót nagy várakozás előzte meg, ugyanis a Gyöngyösi Kézilabda Klub az első hazai találkozón szeretett volna köszönetet mondani támogatóinak és szurkolóinak, így mindenkit ajándékkal vártunk a csarnokban. A mérkőzést a sérült Becirovic nélkül voltunk kénytelenek lejátszani, Juhász Károly és Marczinó Máté mellett azonban a szintén hosszú ideig sérült Szalafai Gábor is csatlakozott a bemelegítőkhöz. A találkozó első félidejének nagyobb részében több góllal vezettünk, az első harminc perc végére azonban csak egygólos előnynek örülhetett a fantasztikus hangulatot teremtő nézősereg. A szünetben Nagy Attila klubelnök Dr. Tatár László és Kévés Tamás alpolgármester társaságában leleplezte a tervezett bemelegítőcsarnok látványtervét, majd a második félidőben remek játékkal megnyertük a találkozót, ezzel életben tartva felsőházi reményeinket.

01 bbgy vac 05

A találkozó előtt a Gyöngyösi Kézilabda Klub fogadást szervezett támogatóinak, ahol Nagy Attila klubelnök és Szöllősi Károly ügyvezető mellett Buday Ferenc utánpótlás-igazgató beszélt a klub terveiről.

01 bbgy vac 01

A találkozót mi kezdtük, azonban nem sikerült góllal befejeznünk a támadást, így először a vendégek oldalán jegyezhettünk fel találatot. Bali kapufája után sikerült labdát szerznünk, amiből Ménfői Attila egyenlített, és a következő váci támadást is kivédekeztük. Labdát vesztettünk, ebből Vasic szerzett gólt, de az erőszakosan kapura törő Kovacsics ismét egyenlített, így öt perc játék után 2-2 volt az állás. A következő percekben kiegyenlített játék folyt a pályán, felváltva potyogtak a gólok mindkét kapuba, Bali vezérletével tartottuk a lépést ellenfelünkkel. A 12. perc végén, Tamási védését követően Oliveira második góljával vettük át a vezetést (6-5), majd egy hétméteresnek és Nagy Bencének köszönhetően kettővel elhúztunk. Sorozatban másodszor kerültünk emberelőnybe, a védekezésünk pedig Becirovic nélkül is jól működött, Koller középső védőként remekül helyettesítette a szerb óriást. Negyed óra elteltével még mindig őriztük kétgólos előnyünket, köszönhetően a kapuban álló Tamási Zsoltnak. A vendégek időkérése után Juhász Károly szállt be védekezésbe, és maradt támadásban is. Ismét Oliveira volt eredményes, harmadik góljával 8-5-re vezettünk, de Debreczeni kiállításával emberhátrányba kerültünk. Egy vendégtalálat után a talpról felugró Juhász Károly állította vissza a háromgólos különbséget, majd Kovacsics indulásból növelte négygólosra (10-6). Tíz perccel a félidő vége előtt kiegészültünk, Bartók pedig büntetőből talált be Tamási kapujába. Újabb hetesgólt kaptunk, majd elhibáztunk egy büntetőt, az előnyünk pedig három perccel a játékrész vége előtt kétgólosra csökkent (13-11). Miután Lendvay egy gólra zárkóztatta a vendégeket, Debre Viktor időt kért. Marczinkó és Sándor Ákos is pályára lépett, gólt azonban nem sikerült szereznünk, de nem is kaptunk, így 13-12 volt a félidő végeredménye. Rédai kiállítása miatt emberhátrányban készültünk a második félidőre.

01 bbgy vac 03

A félidőben Dr. Tatár László és Kévés Tamás, Gyöngyös alpolgármesterei, valamint Nagy Attila, a GYKK elnöke leleplezte az újonnan építendő bemelegítőcsarnok látványtervét. A több mint kétszáz millió forintból felépítendő csarnokra a látványcsapatsport-támogatás keretében szerzett TAO-forrást a klub.

01 bbgy vac 04

Gyors gólváltással indult a második játékrész, majd az ötödik perc derekán Kovacsics Péter kétperces gólcsendet tört meg, és állította vissza a kétgólos különbséget (15-13). A Vác újra felzárkózott, de a továbbra is jól védő Tamási megakadályozta az egyenlítést. Emberelőnybe kerültünk, a remek formában játszó Oliveira ötödik góljával pedig 17-15-re módosítottuk az állást, vagyis továbbra is vezettünk a félidő első tíz percének végéhez közeledve. A 13. percben szinte felrobbant a csarnok, amikor Ménfői Attila megszerezte huszadik gólunkat, ezzel háromra növelve az előnyünket. A hangorkán megsimétlődött egy pereccel később is, amikor ugyancsak Ménfői talált be, ezzel 21-17-re módosítva az állást. Túl a félidő derekán Debreczeni góljával 23-17-re vezettünk, ez volt az addigi legnagyobb különbség. Bő tíz perc volt hátra a mérkőzésből, amikor 24-19-es állásnál Rédait kiállították a játékvezetők, de ez sem törte meg a lendületünket: nyolc perccel a vége előtt a mezének elszakadása miatt Becirovic öltözékét magára öltő Debreczeni szemtelen góllal növelte hétgólosra az előnyünket, majd Hudák Henrik büntetőt védett. A hangulat fantasztikus volt, a szurkolók egy emberként buzdították a csapatot. Kovacsics hetesgólja után már nyolccal vezettünk (27-19), a csapatok öt az öt ellen küzdöttek. Nagy Bence gólja után, három perccel a vége előtt szurkolóink rászámoltak a váciakra, a hangulat fantasztikus volt, a győzelem pedig már biztos. Juhász Károly állította be a végeredményt: 30-21. A szurkolók a legjobbnak Kovacsics Pétert választották. Megmaradt a reményünk a felsőházi rájátszásra, ehhez azonban ellenfeleink hiábái továbbra is kellenek. Azonban ilyen remek szurkolókkal minden esélyünk megvan a jó folytatásra.

01 bbgy vac 06

B. Braun Gyöngyös - Váci KSE 30-21 (13-12)

2016. február 13. 18:00

Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok, 700 néző

V.: Hargitai G., Markó G.

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási - Sándor Á., Ménfői 3, Kovacsics P. 7 (1), Nigrinyi, Jovetic, Rédai, Nagy B. 4 (1), Debreczeni 2, Marczinkó 2, Bali 3, Szalafai, Koller, Oliveira 6, Juhász K. 3. Edző: Debre Viktor.

Váci KSE: Vitáris, Tóth M. - Vasic 4, Fekete D., Joháczi, Császár F., Lendvay 4, Astrashapkin 4, Chystabayeu, Pál G., Munkácsi, Kökény T., Pavlovic 1, Vucicevic 4, Bartók D. 4 (3), Terenyi. Edző: Zsiga Gyula.

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Értékelés:

Debre Viktor: - Az, hogy ennyi szurkoló itt volt a csarnokban, mindent elmond. Mind támadásban, mind védekezésben kitettek magukért a fiúk, tényleg csapatként működtünk szenzációs kapusteljesítménnyel, ami megadta az alaphangot. Nagyon jó csapatot vertünk meg, úgy gondolom, megérdemelten.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner