2014. május 29. csütörtök 18:26

Négy gyöngyösi gól és győzelem a románok ellen

A magyar férfiválogatott felkészülési mérkőzésen végig vezetve, négy góllal győzött csütörtökön Románia ellen. A nyíregyházi mérkőzésen a B. Braun Gyöngyös szélsői négy gólon osztoztak testvériesen, Varsandán Milán és Szalafai Gábor is hasznos tagja volt a válogatottnak.

A mieink a júniusi, Szlovénia elleni világbajnoki selejtező párharcra való felkészülés jegyében léptek pályára Románia ellen Nyíregyházán. Együttesünk nélkülözte a keret négy veszprémi játékosát, Gulyás Pétert, Iváncsik Gergőt, Nagy Lászlót és Schuch Timuzsint, akik a hétvégén Kölnben szerepelnek a Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

Jól kezdett a magyar válogatott, amely gyorsan elhúzott 2-0-ára, majd tíz perc elteltével 6-4-re vezetett, és a kétgólos előnyt a félidő végéig is sikerült megőriznie, 17-15-ös állásnál fordultak a csapatok. A második játékrészben is a mieink domináltak, és a végjátékban sem fenyegette a veszély a mieink sikerét, így végül 34-30-ra győztünk.

provident 4

Varsandán Milán a Provident-kupán. Mostani sérülése nem tűnt súlyosnak. Fotó: Magyari Máté

A gyöngyösiek közül Varsandán Milán lépett először a pályára, aki az első félidőben negyedóra elteltével kapott lehetőséget. A B. Braun Gyöngyös balszélsője hamar helyzetbe is került, ám szabálytalanság miatt a gólját nem adta meg a játékvezetőt, helyette büntetőt ítélt. Varsandán keze az ütközés következtében megsérült, rövid időre el is kellett hagynia a játékteret, majd kézvédőben tért vissza a pályára. A 27. percben Varsandán indításból szerzett gólt, Szalafai pedig a második félidő első találatát szerezte ugyancsak egy gyorsindítás végén. A következő gyöngyösi találat is az ő nevéhez fűződik, jobbszélsőnk egy szép csellel küldte el védőjét, majd nagy szögből kíméletlenül bevágta a labdát a kapuba. A 46. percben ismét Varsandán járult hozzá a magyar gólterméshez egy szép szélső találattal. Mindkét játékosunk kapott feladatot védekezésben is, és elmondhatjuk, hogy mindketten hasznos tagjai voltak a keretnek. Bízunk benne, hogy Szlovénia ellen is bizonyíthatnak majd.

Addig a magyar és a román együttes pénteken, zárt kapuk mögött ismét megmérkőzik egymással Nyíregyházán, majd a mieink három nap pihenőt követően keddtől Veszprémben, a párharc első összecsapásának helyszínén készülnek a világbajnoki selejtezőre.

Férfi válogatott felkészülési mérkőzés:
MAGYARORSZÁG‒ROMÁNIA 34-30 (17-15)
Nyíregyháza
Játékvezetők: Dobrovits, Tájok
Magyarország: Mikler, Tatai, Székely (kapusok), Ancsin 6, Balogh Zs. 2, Bánhidi, Bodó R., Császár 3, Harsányi 9 (4), Ilyés, Lékai 2, Putics 1, Szalafai 2, Szöllősi B., Szöllősi Sz. 5, Vadkerti, Varsandán 2, Zdolik, Zubai 2.
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Románia: Ciobanu, Popescu, Selaru (kapusok), Acatrinei 1, Asoltanei 2, Buricea 3, Criciotoiu, Cristescu 3, Csepreghi 6, Fenici, Ghionea 10 (6), Iancu 2, Mihalcea, Rotaru 2, Sadoveac, Sandru 1.
Szövetségi kapitány: Christian Gaudin
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 6/6

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner