2014. április 06. vasárnap 08:20

Varsandán megint bizonyított

A magyar férfi kézilabda válogatott Oldenburgban és Lingenben is vereséget szenvedett Németországtól felkészülési mérkőzésen. Varsandán Milán, a B. Braun Gyöngyös balszélsője az első mérkőzésen jutott szerephez, és két gólt szerzett.

A Lufthansa sztrájkja miatt a magyar válogatott többórás késéssel érkezett meg csütörtökön Németországba, ahol pénteken és szombaton is összemérte erejét a házigazdákkal. Mindkét válogatott a nyári világbajnoki selejtezőkre készül: a mieink Veszprémben és Velenjében játszanak majd a szlovénokkal. A mostani két mérkőzés a felkészülést szolgálta, Mocsai Lajos keretében pedig több fiatal játékos is helyet kapott.

Varsandán Milán már rutinos válogatott-kerettagnak mondhatja magát, hiszen az Európa-bajnokság tavalyi selejtezőiben, majd a gyöngyösi Provident-kupán is tagja volt a magyar nemzeti csapatnak, és ott lehetett januárban Dániában, az Európa-bajnokságon is. A B. Braun Gyöngyös balszélsője ezúttal is meghívót kapott Mocsai Lajostól, és az első találkozón pályára is léphetett. Az oldenburgi mérkőzésen Varsandán két gólt lőtt, azonban a mieinknek nem sikerült megszerezniük a győzelmet. A félidőben még döntetlen volt az állás (12-12), a második játékrészben pedig 21-21-ig tartottuk a lépést a németekkel, akik az utolsó percekben nyerték meg a meccset, és végül négygólos sikert könyvelhettek el.

provident 4

Fotó: Magyari Máté

Másnap, Lingenben a németek már a félidőben hárommal vezettek (16-13), majd végül hétgólos győzelmet arattak a mieink felett. Ezen a mérkőzésen Mocsai Lajos leginkább az újonc kerettagoknak szavazott bizalmat, akik jól tartották magukat a németek ellen. Összességében a két találkozó fontos tapasztalatokkal szolgált a jövőre nézve, Mocsai Lajos szövetségi kapitány úgy nyilatkozott, hogy vegyesek, de inkább pozitívak a benyomásai a fiatalokról, akikre azonban még sok munka vár a jövőben.

Varsandán Milán hétfőn már csatlakozik a B. Braun Gyöngyös keretéhez, amely a jövő hétvégi, pécsi Magyar Kupa-négyes döntőre készül. Balszélsőnk ott több válogatott játékossal is újra összefuthat majd, ellenfelünk ugyanis az elődöntőben az MKB-MVM Veszprém gárdája lesz, míg a másik ágon a Pick Szeged és a Tatabánya küzd a döntőbe kerülésért.

Férfi válogatott felkészülési mérkőzések:
NÉMETORSZÁG‒MAGYARORSZÁG 28-24 (12-12)
Oldenburg, játékvezetők: Gjeding, Hansen (dánok)

NÉMETORSZÁG: Heinevetter, Lichtlein (kapusok), Allendorf 2 (1), Danner 1, Glandorf, Groetzki 1, Haas 4, Häfner, Klein 3, Kneer 1, Kneule 2, Kraus 4, Pekeler, Roggisch, Sellin 5, Weinhold 3, Wiencek 2.
Szövetségi kapitány: Martin Heuberger.

MAGYARORSZÁG: Mikler, Tatai, Székely (kapusok), Ancsin 2, Bodó R., Bóka B., Császár, Gulyás 1, Harsányi, Ilyés 3, Lékai 6, Nagy L. 1, Putics 1, Schuch, Szöllősi Sz. 4, Vadkerti 1, Varsandán 2, Zdolik, Zubai 3.
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 0/0

NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 31–24 (16–13)
Lingen, V: Gjeding, Hansen (dánok)

NÉMETORSZÁG: Bitter, Lichtlein (kapusok) Groetzki 5, Weinhold 1, Kneule 1, Wiencek 2, Kneer, Allendorf 4 (1), Pekeler 2, Glandorf 6, Danner 1, Kraus 4, Haas 1, Klein 1, Sellin 3
Szövetségi kapitány: Martin Heuberger.

MAGYARORSZÁG: Tatai, Székely (kapusok), Cászár 7 (2), Ancsin 3, Ilyés, Schuch, Zubai Sz., Vadkerti, Gulyás P. 3, Bóka 1, Nagy L. 2, Lékai, Zdolik 2, Szöllösi Sz. 2, Harsányi 3 (2), Bodó 1.
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 0, ill. 0 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/4

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner