Biztató bemutatkozás
| Kategória: Híreink

Lendületes, jó játékkal mutatkozott be hazai közönsége előtt a B. Braun Gyöngyös megújult csapata, amely az utolsó néhány percet leszámítva végig meccsben volt szlovák bajnok edzőpartnerével, a BL-induló Tatran Presovval.

01 bbgy tatran 03

Háromhetes munka eredményét mérhette le Konkoly Csaba vezetőedző a felkészülési időszak első edzőmérkőzésén az állandó szlovák bajnok, BL-induló Tatran Presov ellen. A szerdai mérkőzésre több mint ötszázan voltak kíváncsiak.

– Az, hogy ilyen sokan kijöttek ma a csarnokba, hatalmas motivációt jelent számunkra, ahogy a magas szintű kézilabdát játszó ellenfél is serkentőleg hatott a fiúkra – mondta a mérkőzés után Konkoly Csaba. – Úgy voltunk harcban a Tatran Presovval, hogy egy pillanatra sem adtuk fel a mérkőzést, ami biztató a jövőre nézve. Vannak még persze hiányosságaink, amiknek a többsége abból adódik, hogy még nem tudtak kellően összeszokni a játékosaink, ez leginkább a szinte teljesen kicserélődött balszárnyunkra igaz. Ha ezeket a hibákat kijavítjuk, finomítjuk a taktikai munkánkat, gyorsabbá válik a taktikai gondolkodásunk és ezáltal a játékunk is, akkor biztosan rá találunk az eredményességhez vezető útra – fogalmazott Konkoly Csaba.

01 bbgy tatran 13

A szerdai mérkőzésen szurkolóink először láthatták játszani Vilovszki Urost, Mirko Herceget, Milan Sajint, a visszatérő Varsandán Milánt, valamint új kapusunkat, Buzogány Barnát, akik mind jó teljesítménnyel mutatkoztak be. Lubomir Duris és Németh Tamás apróbb hátfájdalmak miatt, elővigyázatosságból hagyták ki a meccset, Ubornyák Dávidot pedig azért nem láthattuk a pályán, mert a szlovéniai U20-as Európa-bajnokságon szerepel a magyar korosztályos válogatott tagjaként. A találkozón a hiányzó irányítók helyét a mérkőzés nagy részében a 17 éves Gráf Martin töltötte be, aki először szerepelt felnőtt csapatunkban, és gólt is szerzett. A B. Braun Gyöngyös pénteken Tiszaújvárosban a Cegléddel játszik felkészülési mérkőzést.

01 bbgy tatran 15

B. Braun Gyöngyös – Tatran Presov 22-29 (11-15)
Gólszerzők: Varsandán 2, Herceg 5, Sajin 1, Sipeki 3, Vilovszki 2, Markez 1, Krivokapics 3, Urbán 1, Gábori 3, Gráf 1.

A B. Braun Gyöngyös további felkészülési mérkőzései:
2018. július 27. péntek, 17:00 Ceglédi KKSE – B. Braun Gyöngyös (Tiszaújvárosban)
2018. augusztus 1. szerda, 17:30 Eger SBS Eszterházy – B. Braun Gyöngyös
2018. augusztus 3. péntek, 18:00: B. Braun Gyöngyös – Vecsés
2018. augusztus 15. szerda: CYEB Budakalász – B. Braun Gyöngyös
2018. augusztus 17. péntek, 17:00: Orosházi FKSE – B. Braun Gyöngyös
2018. augusztus 24. péntek, 17:00: Ferencvárosi TC – B. Braun Gyöngyös