2013. november 07. csütörtök 19:10

Az Orosházát búcsúztató Dabas a következő kupaellenfelünk

A Magyar Kézilabda Szövetségben kisorsolták a férfi Magyar Kupa nyolcaddöntőinek párosítását. A legjobb tizenhat között a mieink ellenfele a Dabas gárdája lesz.

A Dabas VSE KC együttese az NB I/B Nyugati csoportjában a tabella második helyén áll, eddigi bajnoki menetelésük jó formáról árulkodik, hét mérkőzésen csupán egy vereséget szenvedtek, és mindössze egyetlen pont a hátrányuk az MKB MVM Veszprém második számú csapata mögött. A Dabasiak a Magyar Kupa mindhárom eddigi fordulójában érintettek voltak, az első fordulóban egy góllal nyertek a Törökszentmiklós vendégeként, majd a második körben nyolcgólos győzelmet arattak hazai pályán a Vecséssel szemben. A leginkább figyelemreméltó teljesítményt azonban a legutóbbi, harmadik fordulóban aratták, amelyben az NB I-es Orosháza csapatát búcsúztatták egygólos győzelmüknek köszönhetően.

bbraun vac 39

Liszkai bravúrjaira a Magyar Kupában is szükségünk lesz. Fotó: Magyari Máté

A B. Braun Gyöngyös a többi első osztályú alakulathoz hasonlóan a harmadik fordulóban kapcsolódott be a kupaküzdelmekbe, és színvonalas mérkőzésen aratott négygólos győzelmet az SBS Eger-Eszterházy SZSE csapatával szemben, így továbbjutott a legjobb tizenhat közé. A negyedik fordulóban már az NB I-es bajnokság tavalyi négyes döntőjének résztvevői, vagyis a Veszprém, a Szeged, a Csurgó és a Tatabánya is csatlakozott a mezőnyhöz, vagyis akár azonos osztálybeli ellenfelet is szembe állíthatott volna velünk a szerencse, hiszen a legjobb tizenhat között kilenc NB I-es gárda szerepel. A továbbjutás sorsa a negyedik fordulóban is egy mérkőzésen dől el, az elöl álló csapatok pályaválasztásával. A forduló hivatalos játéknapja 2013. december 11.


Férfi Magyar Kupa, nyolcaddöntő:

Dabas VSE - B. Braun Gyöngyös

PLER Budapest - Csurgó

FTC Bástyamillenium - Békés

Nyír Flop Holding Nyíregyháza - SZESE Győr

Kőnig Trade Balmazújváros - MKB MVM Veszprém

Százhalombatta - Cegléd

Balatonfüred - Pick Szeged

Tatai AC - Grundfos Tatabánya

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 16
  2. Grundfos Tatabánya KC 13
  3. Csurgói KK 11
  4. Balatonfüredi KSE 10
  5. HE-DO B. Braun Gyöngyös 9
  6. Telekom Veszprém 8
  7. Sport36-Komló 7
  8. Ferencvárosi TC 6
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. CYEB Budakalász 6
  11. Ceglédi KKSE 4
  12. Mezőkövesdi KC 3
  13. DVTK-Eger 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner
banner