Megkezdtük a felkészülést

Megkezdte a felkészülést a bajnoki idényre a B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férfi kézilabdacsapata. A keret egylőre a junior válogatottak nélkül készül az új edző, Gulyás István irányításával, akit az első benyomásairól és a következő néhány hét feladatairól kérdeztünk.

– Új edzőként kezdte meg a munkát a játékosokkal. Milyenek az első benyomásai?

 Néhány fiatal kivételével ismertem mindenkit, így a személyek nem okoztak meglepetést. Persze volt egy hiavatlos bemutatkozás, aztán ma megkezdtük a munkát. A junior válogatottak a világbajnokság miatt még hiányoznak, van egy-két sérültünk, néhányan operáció után lábadoznak, de remélem, hamarosan teljes lesz a csapat.

 Hogyan készülnek?

 Az első két-három hétben inkább fizikai edzéseket tartunk, de lesz egy-két labdás foglalkozás is. Az a célunk, hogy minél hamarabb ütőképes társaság benyomását keltsük.

 Van néhány újonnan érkező, akiket be kell majd építeni a csapatba.

 Igen, mindösszesen hat-hét hetünk van arra, hogy az új játékosokat integráljuk a keretbe, ennyi idő alatt be kell illeszkedniük, és ez rám is igaz. De ismerve a társaságot, ezzel nem lesz probléma.

felkeszules1

 Gulyás István eligazítást tart a keret tagjainak.

 A Bosznia-Hercegovinában zajló junior vb-n több gyöngyösi játékos is szerepel. Ők mikor csatlakoznak a kerethez, és a világbajnokság mennyiben írja át a felkészüésük menetrendjét?

 Ők játékban vannak, a felkészülésük így más ütemben zajlik. Mikor hazatérnek, néhány napos pihenőt kapnak, addigra pedig az itthon lévők is olyan formába kerülnek, hogy a két társaság között felkészülstésgben nem lesz különbség.

 Mellettük pedig van két felnőtt válogatott kerettag is a B. Braun Gyöngyös csapatában, Szalafai és Varsandán legutóbb Eb-sejeltezőkön bizonyított. Mennyire lehet rájuk építeni?

 Ők már alapemberei a csapatnak, az ő személyiségük meghatározó az együttes életében. Szeretném azonban, ha még több feladatot és felelősséget vállalnak, és így segítenék a csapatot.

 A bajnokság szeptemberben indul majd, lehet-e már most esélyeket latolgatni? Sokak véleménye szerint rendkívül kiegyenlített lesz a középmezőny a következő idényben.

 Így látom én is. Az első két-három csapatot leszámítva nagyon éles harc várható. Erre számítunk, ennek megfelelően próbáljuk felépíteni a stratégiánkat és kialakítani a játékunkat.

 Hányadik helyet lehet megcélozni a mostani kerettel?

 A klub a tavalyi évhez hasonlóan az ötödik-nyolcadik hely valamelyikét fogalmazta meg felém elvárásként, azt gondolom, ez reális. De természetesen előre tekintek, szeretnék minél jobb helyezést elérni.

 Hogy tetszik Gyöngyös?

 Tegnap este jöttem, így sok mindent még nem láttam a városból, de idővel meg fogom ismerni.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 14
  2. Csurgói KK 10
  3. Grundfos Tatabánya KC 9
  4. Telekom Veszprém 8
  5. Balatonfüredi KSE 8
  6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 7
  7. Dabasi KC VSE 6
  8. Sport36-Komló 6
  9. Ferencvárosi TC 4
  10. Ceglédi KKSE 4
  11. CYEB Budakalász 4
  12. Mezőkövesdi KC 3
  13. DVTK-Eger 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner
banner