A Veszprém ellen kezdjük a bajnokságot
| Kategória: Híreink

A Magyar Kézilabda Szövetségben kisorsolták az NB I-es kézilabda bajnokság 2013/2014-es szezonjának alapszakaszbeli menetrendjét. Az első mérkőzéseket szeptember 8-án játsszák, míg az utolsó találkozókra 2014. március 9-én kerül sor. A rájátszás május 25-én zárul.

Az előző szezonban hatodik helyen végzett B. Braun Gyöngyös a bajnoki címvédő MKB Veszprém ellen kezdi meg a küzdelemsorozatot. A pontos időpontok egyelőre nem ismertek, a csapatok erről később egyeztetnek majd.

A Mezőkövesd feljutásával újra rendeznek szomszédvári rangadót, az első derbire rögtön a harmadik fordulóban, szeptember 15-én sor kerül, amikor hazai környezteben fogadjuk majd az ismét élvonalbeli mezőkövesdi alakulatot. A visszavágót december 4-én játsszák majd a csapatok. A másik újonc együttes, a SZESE Győr gárdáját október 10-én láthatjuk először a pályán, amikor hazai környezetben fogadjuk majd a győri csapatot. A mezőnyt illetően fontos változás, hogy az FTC és a PLER szétválásával a következő idényben PLER-Budapest néven szerepel az élvonalban a fővárosi alakulat.

A rájátszás lebonyolításban a versenykiírás szerint kisebb változásra kell számítani, ugyanis a bajnoki a bronzéremért és az ötödik helyért zajló párharcban megváltozik a pályaválasztás sorrendje. Az első meccsen az alapszakaszban hátrébb végzett csapat lesz a pályaválasztó, míg a másodikon és  ha szükséges – a harmadikon az előkelőbb helyezést szerzett csapat otthonában rendezik a találkozót. Az elődöntők és a döntők párharcainál az alapszakaszban jobb helyezést elérő csapat pályáján játsszák az első mérkőzést. A párharcok két nyert mérkőzésig tartanak. Az alapszakasz után az első két helyezett automatikusan az elődöntőbe jut, a másik két kiadó helyért a harmadik a hatodikkal, míg a negyedik az ötödikkel mérkőzik meg.

A B. Braun Gyöngyös csapata július 15-én kezdi a felkészülést, a játékosok az első héten edzéseken vesznek részt, majd több felkészülési mérkőzést is játszanak. Ezek pontos időpontját később közöljük, a bajnoki menetrend az Eseménynaptárban olvasható.