Szalafai felépülhet a hétvégére
| Kategória: Híreink

A B. Braun Gyöngyös csapata a Magyar Kupa négyes döntőjére készül. A munka az elmúlt héten a regenerációra és az erőgyűjtésre koncentrálódott, és a megszokott menetrendben zajlik. Együttesünk pénteken utazik Pécsre, ahová sok szurkoló is elkíséri majd az alakulatot. A hétfői összesítés szerint a két napon összesen közel ötvenen szorítanak majd a mieinknek a baranyai megyeszékhelyen.

A Balatonfüred elleni negyeddöntős párharcban komoly erőket kellett mozgósítaniuk a B. Braun Gyöngyös játékosainak, akik mindössze nyolcan kellett, hogy felvegyék a versenyt riválisukkal. A kiélezett küzdelem sokat kivett a csapatból, ezért az elmúlt héten alapvetően a regeneráció és az erőgyűjtés jegyében telt a munka az együttesnél – mondta Gulyás István vezetőedző.

– Minden a megszokott rendben zajlik, igyekszünk a rendelkezésünkre álló időt minél hasznosabban tölteni, és mindenkit jó állapotba hozni, mert kulcskérdés lesz a hétvégén, hogy hány játékossal tudunk kiállni – mondta a vezetőedző.

sas eb

Szalafai ismét pályára léphet. Fotó: Magyari Máté

Az elmúlt hetekben többen is sérüléssel bajlódtak a gyöngyösi keretben. Bakos Dávid és Atsushi Mekaru a kupa-negyeddöntőre sem lesz játékra képes, Szalafai Gábor sérülése azonban szépen gyógyul, Gulyás István arra számít, hogy válogatott játékosunk játékra jelentkezik majd szombaton. Sándor Ákos is kisebb sérüléssel bajlódott az elmúlt héten, ma azonban már csatlakozott a kerethez, és holnaptól Varsandán Milán is bekapcsolódik a munkába, aki ma tért haza Németországból, ahol a magyar válogatott tagjaként a házigazdák elleni felkészülési mérkőzésen vett részt. A B. Braun Gyöngyös csapata a Magyar Kupa elődöntőjében MKB-MVM Veszprém csapatával játszik majd szombaton, a helyosztókat vasárnap rendezik. Gulyás István azt mondta: leginkább erre koncentrál majd a csapat.

– Szó sincs róla, hogy feladnánk a Veszprém elleni elődöntőt, de megpróbáljuk majd maximálisan kihasználni a bronzmeccs érdekében. A Veszprém ellen az lehet a célunk, hogy felvegyük ellenfelünk ritmusát, és minél jobban felkészüljünk a vasárnapi bronzmérkőzésre, ahol pedig egyértelműen a harmadik hely megszerzése lesz a célunk.

Hétfőn lejárt a hétvégi mérkőzésekre váltható jegyek igénylésének határideje is. A legfrissebb adatok szerint az első napon, szombaton tizennyolcan, vasárnap pedig harmincan kísérik el a csapatot, ami az előzetes jegyigénylések számát illeti. Az ingyenes szurkolói busz szombaton reggel 8:30-kor indul majd a sportcsarnok elől.

A Magyar Kupa négyes döntőjének programja:

Április 12.
14.00 MKB-MVM Veszprém – B. Braun Gyöngyös TV: SportKlub
16.00 Grundfos Tatabánya KC – Pick Szeged TV: SportKlub

Április 13.
10.30 Mérkőzés a 3. helyért TV: SportKlub
12.50 Döntő TV: RTL Klub