Csurgói KK - B. Braun Gyöngyös 36-29

Hathetes szünet után játszott ismét tétmeccset a B. Braun Gyöngyös csapata az élvonalbeli bajnokságban. A felsőházi rájátszás elődöntőért zajló, két nyert mérkőzésig tartó párharcát Csurgón kezdték a mieink. Papíron a somogyi házigazdák voltak az esélyesebbek, és ezt sikerült is érvényesíteniük. A B. Braun soraiból hiányzott a Balmazújvárosban vendégeskedő Gúnya Péter, Doros Ákos és Sándor Roland, Hudák Henrik pedig műtéte után lábadozik, ezért nem volt bevethető állapotban. Bakos Dávid, akit szintén műtöttek, elutazott a csapattal, de nem lépett pályára.

 csurgojojo

A jórészt fiatalokra épülő csapatunk nem kezdte rosszul a meccset, az első negyedóra szoros küzdelmet hozott, a Csurgó csak egy-két gólos előnyt tudott kidolgozni. Az első játékrész derekától ez változott, és a házigazda mind jobban elhúzott a B. Braun Gyöngyös csapatától, és a játékrész végére négygólos előnyt dolgozott ki. Ez a négy-öt gól volt a jellemző a második félidőben, de a vendég mieinknek kétszer is volt alkalma az egyenlítésre, sőt akár a meccset is megfordíthatták volna. A lehetőségekkel azonban nem sikerült élniük, ennek ellenére az ötvenedik percig jól tartottuk magunkat. Akkorra azonban már el si fáradtak a mieink, így a vége hétgólos hazai siker lett, de szerdán hazai pályán még mindig javíthatunk. A párharc ugyanis két nyert mérkőzésig tart. A találkozóról élő tudosításunkat itt találja.

Értékelések:

Nagy Károly: A mérkőzés folyamán ötven perc alatt kétszer is megvolt a lehetőségünk arra, hogy fordítsunk. Sajnos a kapusteljesítményünk nem ütötte meg azt a szintet, amivel itt lehetett volna nyerni. Az utolsó tíz percre elfáradtunk, és a rutintalanságunk miatt viszonylag nagy lett a különbség. Összességében azonban tetszett a meccs, voltak biztató elemei a játékunknak. Ha ezt meg tudjuk ismételni szerdán, és javul a kapusteljesítményünk, akkor egy jó meccset játszhatunk szerdán otthon, amiben még a győzelem lehetősége is benne van.

Varsandán Milán: Lehetett volna ez szorosabb is, de az ötvenedik percre elfáradtunk, és a végén nem tudtuk tartani a lépést, addig azonban a jó támadójátékunknak köszönhetősen tartottuk magunkat. Egy kicsit jobb védekezéssel és kapusmunkával otthon akár a győzelem is meglehet, de nem lesz könnyű.


 

Férfi kézilabda NB I., felsőházi rájátszás, I. szakasz, 1. mérkőzés

Csurgói KK - B. Braun Gyöngyös 36-29 (17-13)

Csurgó, Városi Sportcsarnok, 700 néző

V.: Baranyai A., Szloska K.

Csurgói KK: Pallag, Wyszomirski - Herbert, Cifra, Grebenár 2, Borsos 1, Oláh G., 7 Miss 4, Katzirz 2, Vadkerti G. 6, Országh 2, Kedzo 1, Szöllősi Sz. 7, Simon, Nagy 2, Kovacsics 2.

Edző: Imre Vilmos

B. Braun Gyöngyös: Tamási, Holló - Bakos, Sándor Á., Frey 3, Szabó 5, Kotormán 2, Gazdag 4, Oláh T. 1, Varsandán 7, Szöllősi Á. 1, Debreczeni 1, Szalafai 5, Koller.

Edző: Nagy Károly

Hétméteresből: 6/5 ill. 2/2.

Kiállítások: 8 ill. 8 perc.

A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 a Csurgó javára. A második mérkőzésre Gyöngyösön kerül sor április 24-én.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 20
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Telekom Veszprém 12
  5. Balatonfüredi KSE 12
  6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner