Konkoly Csaba: letettük az alapokat
| Kategória: Híreink

Csütörtök délelőtt találkozott utoljára a B. Braun Gyöngyös 2017/2018-as kerete, amely az utolsó pillanatig kiélezett küzdelmet vívott a K&H férfi kézilabda ligában. Konkoly Csaba vezetőedzőben maradt hiányérzet első férfi idénye végén, de szezonvégi interjúnkban sok pozitívumot is megemlített, amelyekre építve jövőre előre léphetünk.

01 konkolycsaba cskk

– Amikor a szezon elején a célkitűzéseket megfogalmazta, visszafogottan a tizedik hely megszerzését tűzte ki célul. Végül csak egy pontra voltunk ettől, mégis nagyon viszontagságos szezont produkált a csapat.

 Valóban a tizedik hely megszerzését gondoltam reálisnak, ami jó alapot adhat az építkezéshez. Azért is gondoltam így, mert a szezon elején gyakorlatilag jobbátlövők és belső védők nélkül álltunk, csak a baloldalt tekinthettük stabilnak, mert bár irányítóban ott volt nekünk Duris, szerettem volna mellé még egy hasonló képességű játékost. Nem mondom, hogy ebben nincs felelősségünk, hiszen ha hamarabb felismerjük, hogy sok érkező nem tudja azt a szintet hozni, amit vártunk tőle, nem kellett volna újrakezdenünk a csapatépítést. Aztán volt néhány olyan tényező, amit nem tudtunk befolyásolni: Lele Ákos visszatérését korábbra terveztük, Sipeki Leventének kiderült, hogy félrekezelték a kézsérülését, és Hegedüs Márk lábtörése is hasonló okok miatt történt. Őt később ráadásul visszahívta a Szeged, ami ellen ugyancsak nem tehettünk semmit. Ennek ellenére Vácott úgy kezdtük a szezont, hogy azt gondoltam, itt minden rendben lesz. Aztán elég sokat kellett várni a következő pontszerzésre, és az ősszel valóban nem úgy teljesítettünk, ahogy az várható lett volna. A bajnoki szünet után, és főleg Sándor Ákos érkezését követően aztán fordult a kocka, és az utolsó három-négy fordulóban már azt az arcunkat mutattuk, amit az elejétől vártam volna: szerethető, küzdeni tudó csapatként játszottunk, és bár az utolsó mérkőzésen is nyomás alatt kellett játszanunk, nem sok választott el bennünket a kitűzött tizedik helytől. Hiányérzetem így is maradt, főleg a Vác elleni hazai meccset és a Cegléd elleni mérkőzéseket sajnálom.

 Melyek azok a meccsek, amikre a legszívesebben emlékszik vissza első gyöngyösi szezonjából? A Szeged elleni pontszerzés?

 Igen, persze az is, hiszen ritkán állnak úgy a csillagok, hogy ilyen, Gyöngyös sporttörténetében egyedülálló eredményt érhessünk el. De legalább ilyen nagyra értékelem a Vác elleni egygólos győzelmünket, ami igazi bravúr volt, szinte kilátástalan helyzetből álltunk fel, és az utolsó pillanatig harcoltunk. Hasonlóan nagyra tartom a Fradi otthonában mutatott teljesítményünket, de szívesen idézem fel a Komló és a Dabas elleni hazai rangadókat, az orosházi mérkőzésünket, és persze a Fradi elleni utolsó találkozót, amit telt ház előtt, fantasztikus hangulatban játszhattunk.

01 konkolycsaba orom

 Ezeken a meccseken a szurkolókkal is jól működött a kapcsolat, de azért itt is voltak hullámvölgyek.

 Persze, ami valahol érthető, hiszen a szurkoló azért jön ki a meccsre, hogy győzni lássa a csapatát, amit nem tudtunk nekik megadni. Nehéz dolog ez, hiszen a játékosoknak éppen ezekben a szituációkban van a legnagyobb szükségük a támogatásra. De nagyon örülök neki, hogy a végére ezen a területen is rendeződött minden. Köszönettel tartozunk a szurkolóinknak, hiszen több olyan meccsünk volt, amikor ők is kellettek a győzelemhez. Így volt a Fradinál, Orosházán, de sok esetben hazai pályán is.

 Jövőre meddig juthatunk előre?

 Nehéz kérdés. A zuhanyhíradó szerint mostani nagy riválisunkat, a Ferencvárost rendesen megerősítik, és biztosan jóval előrébb fog majd szerepelni. Az alapján, amit eddig az ellenfelek igazolásiról hallottunk, biztos vagyok benne, hogy cseppet sem lesz könnyű dolgunk. Erősítünk mi is, igyekszünk tartani a lépést, de nem számítok rá, hogy kevésbé lesz küzdelmes a következő szezon, mint a mostani volt. Kicsi a különbség a csapatok között, de bízom benne, hogy előre tudunk lépni, hiszen ebben az évben nagyon sokat fejlődtünk akár egyénileg, akár csapatszinten. Látom a játékosokban a szakmai alázatot, sokan szezon közben felnőttek a feladathoz, és én is rengeteg tapasztalattal gazdagodtam. Alap célkitűzésünk lesz, hogy a bennmaradás miatt ne kelljen izgulnunk, de, hogy a 8. vagy a 10. helyet tudjuk-e megcélozni, azt egyelőre nem merem előrevetíteni.

01 konkolycsaba csapat

A B. Braun Gyöngyös 2017/2018-as bajnoki szezonja számokban:

Mérleg: 26 mérkőzés, 6 győzelem, 5 döntetlen, 15 vereség

Szerzett pontok: 17

Helyezés: 11.

Lőtt gólok: 638, kapott gólok: 716, gólkülönbség: -78

Össznézőszám: 10150

Átlagos nézőszám: 780

Leglátogatottabb mérkőzések:
B. Braun Gyöngyös – Telekom Veszprém, 1300 néző
B. Braun Gyöngyös – FTC, 1200 néző

Házi góllövőlista:

1. Mitar Markez 93 gól, 26 mérkőzésen

2. Kovacsics Péter 78, 23

3. Matej Mikita 65, 24

4. Lubomir Duris 64, 24

5. Németh Tamás 55, 23

6. Gábori Máté 45, 26

7. Lele Ákos 44, 23

8. Vladan Loncar 44, 25

9. Pedro Martins Henrique 44, 23

10. Urbán Egon 43, 26