2018. október 13. szombat 19:11

Összefogás a mellrák ellen

A Gyöngyösi Kézilabda Klub U14-es lánycsapata is részt vett a Magyar Rákellenes Liga által szervezett figyelemfelkeltő sétán, amelynek megnyitóján jelképesen az idei támogatási összegünket is átadtuk a szervezet helyi csoportjának.

rakliga seta 1

A Gyöngyösi Kézilabda Klub csakúgy, mint tavaly, idén is egy NB I.-es férfi kézilabdamérkőzés jegybevételével támogatta a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Területi Szervezetének munkáját. A támogatási összeget, háromszázezer forintot a csoport által szervezett figyelemfelkeltő sétát megelőzően adta át Nagy Attila klubelnök a rákos megbetegedések megelőzéséért küzdő szervezet elnökének. Tóth Lászlóné így nyilatkozott a támogatásról: - felfoghatatlan érzés, hogy egy NB I.-es csapatot működtető sportklub is a céljaink mellé állt, hogy fontosnak tartja a munkánkat. Ez a támogatás hatalmas segítség a számunkra, hiszen jórészt csak erkölcsi támogatást remélhetünk más szervezetektől, de a megelőzés, az egészségnevelés is pénzbe kerül. Ígérjük, hogy hasznos célokra fordítjuk majd az összeget.

rakliga seta 2

Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke a támogatás átadása kapcsán az összefogás szerepét emelte ki. – Egy Gyöngyös méretű város közössége számára egy NB I.-es csapat fenntartása hatalmas erőfeszítést jelent, ezért is érezzük kötelességünknek, hogy ne csak kérjünk ettől a közösségtől, hanem ha lehetőségünk van rá, adjunk is. Ezért veszünk részt évről évre a véradásokon, ezért támogatjuk az Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtését, és ezért álltunk a Magyar Rákellenes Liga mellé is. Mintegy 350 utánpótláskorú sportolónk van, számunkra is szeretnénk példát mutatni, és az egészségtudatos életmódra nevelni őket – fogalmazott klubunk első embere.

A mellrák elleni összefogás jegyében megrendezett figyelemfelkeltő sétán a Gyöngyösi Kézilabda Klub U14-es lánycsapata is képviseltette magát, s a fiatal lányok nem csak a sétán, hanem az azt megelőző előadáson is részt vettek, így ők már biztosan tudják, mennyire fontosak a rendszeres szűrővizsgálatok. Reméljük, hogy a támogató kezdeményezésünknek köszönhetően ez az üzenet sokakhoz eljut.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 18
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Balatonfüredi KSE 12
  5. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  6. Telekom Veszprém 10
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner