A legerősebb Mátra Kupa lesz az idei
| Kategória: Híreink

Három napon át öt helyszínen, negyvennégy csapat küzd egymással a pénteken rajtoló 8. Mátra Kupán, amely a torna történetének legerősebb mezőnyét vonultatja fel.

01 matrakupa 2017 06

Közel nyolcszáz fiatal kézilabdázó érkezik pénteken Gyöngyösre, hogy részt vegyen a nyolcadik alkalommal megrendezendő Mátra Kupán. A viadal évről évre egyre rangosabb helyet vív ki magának a hazai utánpótlás kézilabdatornák között, és bár idén nem lesz nemzetközi a mezőny, Rosta István utánpótlás-igazgató minden idők legerősebb Mátra Kupájára számít.

– Összesen negyvennégy csapat nevezett a versenyre, köztük olyan nagy nevű klubokkal, mint a Debrecen, a Kecskemét, az Elektromos, a Honvéd, vagy a női mezőnyben a Tápiószele és a Dabas. Azt gondolom, hogy minden idők legerősebb Mátra Kupája lesz az idei, ami egészen biztosan tartogat majd látványos mérkőzéseket, így azoknak is érdemes lesz kilátogatni a helyszínekre, akik nem a saját gyermekükért izgulnak – mondta Rosta István.

Az idei Mátra Kupa összesen öt helyszínen zajlik, a Dr. Fejes András Sportcsarnok, a Vályi-Nagy Károly Sportcsarnok és a Kiss Antal Sportcsarnok mellett pénteken a Mátraházi Edzőtáborban, vasárnap pedig Hatvanban rendeznek mérkőzéseket, amelyeken összesen mintegy nyolcszáz sportoló vesz részt. Rosta István szerint a hazai csapatok az erős mezőnyben is megállják majd a helyüket.

– A gyöngyösi utánpótlásképzés magas színvonalát számos siker bizonyítja, ezért azt gondolom, hogy csapatink minden korosztályban a dobogó közelébe juthatnak, a végső helyezést azonban egy ilyen többnapos tornán számos tényező befolyásolhatja. De elsősorban nem is a helyezésekben kifejezhető eredményt tartjuk fontosnak, hanem azt, hogy játékosaink folyamatosan fejlődjenek. Magasan képzett, elkötelezett edzők állnak a csapatok mellett, akik hetek óta dolgoznak a Mátra Kupa előkészületein. Szeretném nekik megköszönni a munkájukat, és külön Mák Jánosnak, aki a szervezési feladatok dandárját végzi.

A 8. Mátra Kupa eredményeit a Magyar Kézilabda Szövetség oldalán a műsor menüpontra kattintva élőben lehet követni. A gyerekekkel, edzőkkel, szülőkkel és kísérőkkel együtt több mint ezerötszáz embert látunk vendégül a következő napokban, klubunk pedig mindent megtesz azért, hogy Gyöngyös jó házigazdaként maradjon meg az ide érkezők emlékezetében.