Már csak néhány nap, és újra élvonalbeli mérkőzésen szurkolhatunk a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahol a K&H férfi kézilabda liga 2018/2019-es szezonjának nyitómeccsén a HE-DO B. Braun Gyöngyös a tavalyi ötödik helyezett Komlót fogadja.

01 bbgy komlo 20180217 b 36

A nyolchetes felkészülési időszak utolsó hetébe érkeztek a HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai, akik alig várják, hogy végre tétmeccsen is bemutatkozhassanak hazai közönségüknek. A nyáron a Balatonfüred mezét a Gyöngyösére cserélő Varsandán Milán írta körül a csapat körül tapasztalható hangulatot.

– Nagyon felfokozott a hangulat a csapat háza táján, mindenki a pénteki meccsről beszél, a héten már csak erre a találkozóra készülünk, és egyre jobban érződik a mindennapjainkban, hogy küszöbön a bajnoki rajt. Bízunk benne, hogy jól tudunk bemutatkozni, ami jókora lendületet adhat a folytatásra – mondta balszélsőnk.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös a bajnokság nyitómérkőzését játssza pénteken 18 órától a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahol a tavalyi ötödik helyezett Komló ellen mutatkozhat be a hat új játékossal felálló gyöngyösi alakulat. Konkoly Csaba az összeszokottságban látja ellenfelünk erősségét, ami ellen az elszántság és az összetartás lehet a fegyverünk.

– A Komló nem igazán változott a nyáron, az ő igazi erősségük, hogy összeszokott, rutinos gárdát alkotnak. Úgy érzem azonban, hogy képesek leszünk felvenni velük a versenyt, még akkor is, ha tavaly az ötödik helyig jutottak. Nagyon jó társaság jött össze Gyöngyösön, játékosaink bizonyítani is akarják, hogy jó csapatot alkotnak. Baloldalon erősödtünk, miközben a tavaly jól teljesítő jobbszárnyunk változatlan maradt, és védekezésben, illetve a kapusteljesítmény tekintetében is sikerült előre lépnünk. Azonban ami az igazi erősségünk lehet, az a csapaton belüli összetartás és a küzdőszellem, amit kihasználva, hazai közönségünk támogatása mellett joggal reménykedhetünk a pontszerzésben – fogalmazott a vezetőedző.

A Komlóval legutóbb idén februárban találkoztunk, akkor egy emlékezetes mérkőzésen Krivokapics Milorad góljával döntetlent sikerült kiharcolnunk. Érdemes egyébként pénteken hosszúra tervezni a délutánt és az estét, ugyanis a Komló elleni találkozót megelőzően 16 órától ifjúsági csapatunk az Orosházát fogadja, az első NB I.-es mérkőzést követően pedig a Mátrai Borok Házában várnak mindenkit első osztályú játékosaink, akikkel szurkolóink kötetlenül beszélgethetnek majd egy pohár kiváló mátrai bor mellett.

K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló

HE-DO B. Braun Gyöngyös – Sport36-Komló

2018. augusztus 31. 18:00
Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Herczeg, Südi

16:00-tól: HE-DO B. Braun Gyöngyös – Orosháza ifjúsági mérkőzés