2018. augusztus 24. péntek 19:37

Jókor jött a hidegzuhany

Nem termett babér a HE-DO B. Braun Gyöngyös számára a felkészülési időszak utolsó edzőmérkőzésén a Ferencváros otthonában, ahol kilencgólos vereséget szenvedtek Konkoly Csaba tanítványai. A vezetőedző szerint jókor jött a hidegzuhany, mert első bajnoki ellenfelünk, a Komló is a fővárosiakhoz hasonló játékerőt képvisel.

bbgy vecses 180803 09

A budapesti Elek Gyula Arénában játszotta a jövő pénteken esedékes bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely 31-22-es vereséggel zárta a péntek esti találkozót.

– Tudtuk, hogy erős ellenfélhez érkezünk, amit a játékvezetők főleg az első félidőben némi hazai pályával is megtoldottak, vagy csak sok volt véletlennek voltunk elszenvedői – kezdte értékelését Konkoly Csaba vezetőedző. – Mindegy is, az tény, hogy az első játékrész második felében legázolt bennünket a Ferencváros, ami morálisan megtörte a csapatot. A második félidőben aztán a játékvezetők és mi is feljavultunk, többször is közel kerülhettünk volna ellenfelünkhöz, ha nem hibázunk olyan sok ziccert és hétméterest. Ilyen csapattal szemben az apró hibák is végzetesek lehetnek, mi pedig ma sokat hibáztunk.

A szakember a hibák mellett több pozitívumra is felhívta a figyelmet.

– A második félidőben egészen más játékot láttam a pályán, és több olyan taktikai variáció is visszaköszönt, amit az elmúlt két hétben gyakoroltunk, ez mindenképpen biztató, mint ahogy az is, hogy a csapat ismét bebizonyította: nagyon keményen tud küzdeni, és egy pillanatra sem adja fel a harcot. Elégedett voltam a kapusteljesítménnyel is, és nagyon jó, hogy testközelből láthattuk a Fradit, így a bajnokságban nem érhet majd bennünket meglepetésként a játéka. Ráadásul a Komlótól is hasonló játékerőre számítok, úgyhogy jókor jött a hidegzuhany, a jövő héten sok tapasztalattal felvértezve, százhúsz százalékkal készülünk az első bajnokira – mondta Konkoly Csaba, aki a korábbi edzőmérkőzésekhez hasonlóan most is több utánpótláskorú fiatalnak adott lehetőséget.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának egy hete maradt felkészülni a bajnoki nyitányra, augusztus 31-én, 18 órától, a Komló ellen játsszuk a 2018/2019-es bajnoki szezon nyitómeccsét a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. Mondanunk sem kell, hogy szurkolóink biztatására milyen nagy szükség lesz az első mérkőzésen.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 20
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Telekom Veszprém 12
  5. Balatonfüredi KSE 12
  6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner
banner