2018. augusztus 23. csütörtök 16:03

Vérüket adták a HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai

A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata idén is csatlakozott a Magyar Vöröskereszt kétnapos gyöngyösi véradásához. Játékosaink között voltak, akik már rutinosan nyújtották karjukat, de akadtak olyanok is, akik most először adtak vért.

veradas 18 01

Élvonalbeli kézilabdacsapatunk játékosai csakúgy, mint az elmúlt esztendőben, most is jelenlétükkel kívánták népszerűsíteni a véradást, és egy emberként nyújtották karjukat a Magyar Vöröskereszt által szervezett kétnapos véradáson. A gyöngyösi Blue Boxban negyedik alkalommal rendeztek ilyen eseményt, idén a szórakozóhely létrehozójára, a tragikusan fiatalon elhunyt Major Andrásra is emlékeztek.

– Tudjuk, hogy sokan követik figyelemmel az életünket, ezért is tartjuk fontosnak, hogy ha csak tehetjük, a fontos helyi kezdeményezések, a jó ügyek mellé álljunk – mondta Konkoly Csaba vezetőedző, aki másodszor ült be a véradószékbe. – Aki került már kórházba, az tudja, mennyire fontos, hogy mindig álljon rendelkezésre megfelelő mennyiségű vér, és nagyon örülünk, hogy ehhez mi is hozzá tudunk járulni – magyarázta a vezetőedző, akinek a példáját szinte valamennyi játékosunk követte.

veradas 18 3

A véradás amellett, hogy három élet megmentéséhez járul hozzá, a véradó egészségére is jótékony hatással van, sok esetben a fizikai teljesítőképességet is növeli. Vilovszki Uros, aki első alkalommal adott vért, azt ígérte, pénteken, az FTC elleni edzőmérkőzés után beszámol majd ezzel kapcsolatos tapasztalatairól. Németh Tamás, akit a csapattagok egyhangúlag választottak csapatkapitánnyá a napokban, maga ugyan gyógyszeres kezelése miatt nem adhatott vért, de ott volt a Blue Boxban, és elmondta: a játékosok közül, aki csak tehette, nyújtotta a karját, ezzel is arra bátorítva mindenkit, hogy csatlakozzon hozzájuk.

A hét egyébként még a szokottnál is mozgalmasabban telt csapatunk háza táján. A szokásos edzésmunka mellett elkészültek az új csapatfotók, és egy délutáni, közös strandolás is belefért a programba. A HE-DO B. Braun Gyöngyös pénteken a bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését játssza a fővárosban a Ferencváros ellen, majd a jövő héten célzottan az augusztus 31-én esedékes bajnoki nyitányra készülnek a fiúk. Reméljük, a győzelemért nem kell majd vérüket adni, bár amennyire ismerjük őket, még azt is megtennék.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 18
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Balatonfüredi KSE 12
  5. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  6. Telekom Veszprém 10
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner