Varsandán is a válogatott keretében

Bravúros győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott Horvátország ellen a 2014-es Európa-bajnokság selejtezőjében. A mieink kiélezett, nagy csatában győzték le a horvátokat, amelyre öt éve nem volt példa, és a sikerrel nagy lépést tett a csapat a kontinensviadalra való kijutás felé. Mindebben pedig egy gyöngyösinek is fontos szerep jutott.

Szalafai Gábor, a B. Braun Gyöngyös játékosa élete első válogatottbeli tétmérkőzését játszotta csütörtökön Veszprémben, és nyugodtan állíthatjuk, hogy derekasan helytállt a nemzeti csapatban. Szalafai a második félidő elején lépett pályára, és a mérkőzés végéig élvezte Mocsai Lajos vezetőedző bizalmát. Ezt meg is hálálta: jobbszélről felkanyarodva remek gólt lőtt Alilovicnak, majd egy kipattanó labdát megszerezve egészpályás, pontos indítást adott Törő Szabolcsnak, aki biztos kézzel váltotta gólra a helyzetet. Szalafai védekezésben is helytállt, posztjáról beállását követően nem kaptunk gólt.

Szalafai a mérkőzés másnapjának reggelén a Diórádiónak nyilatkozott a mérkőzésről, és elmondta: óriási volt a feszültség a pályán, de a veszprémi közönség átlendítette a csapatot a nehezebb periódusokon is. Saját szerepéről Szalafai szerényen nyilatkozott. Azt mondta: egészen más volt most szembenézni Aliloviccsal, mint egy B. Braun Gyöngyös – MKB Veszprém bajnokin, de csak arra koncentrált, hogy minél pontosabban hajtsa végre a lövést. A gólból aztán önbizalmat merített, és amikor Mikler védése után megszerezte a labdát, és látta a túloldalon Törőt indulni, nem sokat gondolkozott. – Láttam, hogy Törő fut a másik oldalon, és biztos voltam benne, hogy mindenkinél gyorsabb lesz, így csak elé kell dobnom valahogy a labdát, ami szerencsére sikerült – nyilatkozta Szalafai, akire szombaton újabb feladat vár, ráadásul immár nem egyedüli gyöngyösiként lesz ott a pályán.

A magyar válogatott ugyanis pénteken elutazott Zágrábba, ahol szombaton ismét megmérkőzik a horvátokkal. A keretben pedig Szalafai mellett ott van a B. Braun Gyöngyösben játszó Varsandán Milán is, aki húsvéthétfő óta együtt készült a csapattal, és bevezetésre készen várta a feladatokat a húszas keretben a balatonfüredi Zdolik Bencével együtt. Varsandánra a balszélső pozícióban számít Mocsai Lajos szövetségi kapitány Törő Szabolcs és Vadkerti Attila mellett. Mocsai Lajos keretéből ezúttal kimaradt Nagy László, akinek a horvátok elleni mérkőzésen kiújult combhajlító-izom sérülése. Így tehát Nagy László nélkül, de két gyöngyösivel a soraiban készül a válogatott az újabb Eb-selejtezőre, mi, gyöngyösiek pedig nem csak az újabb bravúrért szoríthatunk, de drukkolhatunk a két gyöngyösi játékos jó szereplésének is.


A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged), Pallag Péter (Csurgó)
Jobbszélsők: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Szalafai Gábor (B. Braun Gyöngyös)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Mocsai Tamás (Hannover-Burgdorf, német)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lele Ákos (Grundfos Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque, francia)
Beállók: Zubai Szabolcs (Pick Szeged), Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (Wisla Plock, lengyel), Zdolik Bence (Balatonfüred)
Balszélsők: Törő Szabolcs (Grundfos Tatabánya), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B. Braun Gyöngyös)
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
Férfi Eb-selejtező, 4. csoport, 4. forduló:
Április 6. 18:30, Zágráb: Horvátország–Magyarország (TV: Sport1)
Április 7. 17:00, Vágbeszterce: Szlovákia–Lettország
A csoport állása:
1. Magyarország 6 p (80-67)
2. Horvátország 4 p (72-64)
3. Lettország 2 p (76-86)
4. Szlovákia 0 p (69-81)
Az első két helyezett jut ki a 2014-es dániai Európa-bajnokságra.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 18
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Balatonfüredi KSE 12
  5. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  6. Telekom Veszprém 10
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner