2018. június 19. kedd 12:40

Utat nyit az NB I. felé a GYKK-s lányoknak az új megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött az egri Eszterházy Károly Egyetem és a Gyöngyösi Kézilabda Klub. A szerződés értelmében a Gyöngyösön nevelkedő lány utánpótlás-játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy az Eszterházy KESC NB I.-es csapatában folytassák pályafutásukat.

01 eke megallpodas

Az egyetemi sport megerősítését tűzte ki célul az egri Eszterházy Károly Egyetem, amikor úgy döntött: felnőtt női kézilabdacsapatában csak olyan játékosokat szerepeltet, akik az egyetemen tanulnak. Ezt a filozófiát a felsőoktatási intézmény az eredményesség elé helyezi, ezért ebben az évben sem volt célja, hogy az NB I/B-s bajnokság megnyerésével feljusson az első osztályba. Liptai Kálmán, az egyetem rektora szerint a csillagok szerencsés állása segítette a csapatot a bajnoki címhez.

– Abban, hogy sikerült megnyernünk a bajnokságot, nagy szerepe volt a Gyöngyösről érkezett kiváló szakembernek, Debre Viktornak. A célkitűzésünk az első öt hely valamelyikének megszerzése volt, tehát nem volt célunk a feljutás. Ugyanakkor a szponzorainkkal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy vállaljuk az első osztályban való szereplést. Szeretnénk szélesíteni az utánpótlás-bázisunkat, és nem titkolt célunk az sem, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk a sikeres szereplés érdekében, és úgy látjuk, Gyöngyösön nagyon jó partnereket találunk ehhez.

Liptai Kálmán azt is hozzátette: az Eszterházy KESC csapata továbbra is egyetemi csapatként fog működni, bázisát azonban szeretnék kiszélesíteni azokra a településekre is, amelyeken az intézmény campussal rendelkezik. Így jöhetett létre az az együttműködés a Gyöngyösi Kézilabda Klub (GYKK) és az egyetem között, amelyet hétfőn írtak alá a gyöngyösi városháza dísztermében. Nagy Attila, a GYKK elnöke úgy fogalmazott: mindkét fél számára előnyös megállapodás született.

– Klubunknál utánpótláskorú lány kézilabdázók képzésével és versenyeztetésével foglalkozunk, és hosszú ideje kerestük olyan csapatot, amelyben játékosaink felnőttként folytathatják pályafutásukat. A mostani megállapodás nem előzmény nélküli, rektor úrral évekkel ezelőtt kerültünk kapcsolatba, és azóta folyamatosan egyeztetünk arról, milyen lehetőségek nyílnak az együttműködésre. A most aláírt megállapodással új perspektívát tudunk nyitni lány kézilabdázóink előtt, akik nem csak a sport, de az oktatás területén is lehetőséget kapnak, így egy hosszú távú karriert tudunk felvázolni nekik. Biztos vagyok benne, hogy az együttműködést a jövőben még tovább tudjuk majd szélesíteni.

Az egyetemi sportnak jelentős hagyományai vannak Gyöngyösön, hiszen az akkor még főiskolaként működő campus égisze alatt női és férfi kézilabdacsapat is működött, a férfiak ráadásul főiskolai csapatként harcolták ki az NB I.-es szereplést – emlékeztetett Hiesz György polgármester, aki részt vett a szerződés előkészítésében.

A megállapodás aláírását egy hosszú, közös úton megtett első lépésként értékelték a felek, akik számos egyéb területen is együtt kívánnak működni a kölcsönös előnyök reményében.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner