2018. június 19. kedd 12:40

Utat nyit az NB I. felé a GYKK-s lányoknak az új megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött az egri Eszterházy Károly Egyetem és a Gyöngyösi Kézilabda Klub. A szerződés értelmében a Gyöngyösön nevelkedő lány utánpótlás-játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy az Eszterházy KESC NB I.-es csapatában folytassák pályafutásukat.

01 eke megallpodas

Az egyetemi sport megerősítését tűzte ki célul az egri Eszterházy Károly Egyetem, amikor úgy döntött: felnőtt női kézilabdacsapatában csak olyan játékosokat szerepeltet, akik az egyetemen tanulnak. Ezt a filozófiát a felsőoktatási intézmény az eredményesség elé helyezi, ezért ebben az évben sem volt célja, hogy az NB I/B-s bajnokság megnyerésével feljusson az első osztályba. Liptai Kálmán, az egyetem rektora szerint a csillagok szerencsés állása segítette a csapatot a bajnoki címhez.

– Abban, hogy sikerült megnyernünk a bajnokságot, nagy szerepe volt a Gyöngyösről érkezett kiváló szakembernek, Debre Viktornak. A célkitűzésünk az első öt hely valamelyikének megszerzése volt, tehát nem volt célunk a feljutás. Ugyanakkor a szponzorainkkal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy vállaljuk az első osztályban való szereplést. Szeretnénk szélesíteni az utánpótlás-bázisunkat, és nem titkolt célunk az sem, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk a sikeres szereplés érdekében, és úgy látjuk, Gyöngyösön nagyon jó partnereket találunk ehhez.

Liptai Kálmán azt is hozzátette: az Eszterházy KESC csapata továbbra is egyetemi csapatként fog működni, bázisát azonban szeretnék kiszélesíteni azokra a településekre is, amelyeken az intézmény campussal rendelkezik. Így jöhetett létre az az együttműködés a Gyöngyösi Kézilabda Klub (GYKK) és az egyetem között, amelyet hétfőn írtak alá a gyöngyösi városháza dísztermében. Nagy Attila, a GYKK elnöke úgy fogalmazott: mindkét fél számára előnyös megállapodás született.

– Klubunknál utánpótláskorú lány kézilabdázók képzésével és versenyeztetésével foglalkozunk, és hosszú ideje kerestük olyan csapatot, amelyben játékosaink felnőttként folytathatják pályafutásukat. A mostani megállapodás nem előzmény nélküli, rektor úrral évekkel ezelőtt kerültünk kapcsolatba, és azóta folyamatosan egyeztetünk arról, milyen lehetőségek nyílnak az együttműködésre. A most aláírt megállapodással új perspektívát tudunk nyitni lány kézilabdázóink előtt, akik nem csak a sport, de az oktatás területén is lehetőséget kapnak, így egy hosszú távú karriert tudunk felvázolni nekik. Biztos vagyok benne, hogy az együttműködést a jövőben még tovább tudjuk majd szélesíteni.

Az egyetemi sportnak jelentős hagyományai vannak Gyöngyösön, hiszen az akkor még főiskolaként működő campus égisze alatt női és férfi kézilabdacsapat is működött, a férfiak ráadásul főiskolai csapatként harcolták ki az NB I.-es szereplést – emlékeztetett Hiesz György polgármester, aki részt vett a szerződés előkészítésében.

A megállapodás aláírását egy hosszú, közös úton megtett első lépésként értékelték a felek, akik számos egyéb területen is együtt kívánnak működni a kölcsönös előnyök reményében.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 20
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Telekom Veszprém 12
  5. Balatonfüredi KSE 12
  6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner
banner