2018. május 30. szerda 07:23

Utánpótlás: sikeres lánycsapatok

Folytatjuk a gyöngyösi kézilabda-utánpótlás 2017/2018-as teljesítményét értékelő sorozatunkat, ahol ezúttal két lánycsapat sikereit mutatjuk be. Az U10-es korosztályban Konkoly-Szegedi Orsolya és Majzik Henrietta lányai végig verték a régiót, sok tehetséges játékos alkotja a csapatot. U11.es csapatunk egy nagyon sokra hívatott korosztály, az együttes pedig már országos hírt is szerzett magának a győri Balázs-kupán.

01 up lany 1

A csapatok teljesítményét Majzik Henrietta értékelte. Elsőként az U11-es együttesről olvashatnak.

Ebben a korosztályban hivatalosan nem számolnak eredményt. Ettől függetlenül - a gyenge régióban - minden mérkőzésünket mind egyre magasabb különbségekkel megnyertük. Ez az eredmény összetetten köszönhető az edzések felépítésének, a crossfit adta erőnlét megszerzésének, a kimagasló edzéslátogatottságnak, a kialakult, jó csapatmorálnak, és nem utolsó sorban, a klub által biztosított lehetőségeknek. Ilyen például a hazai és nemzetközi tornákon való részvétel, valamint a házi rendezésű Mátra Kupa. A szeptemberi Mátra Kupát megnyertük, a téli tornát másodikként zártunk. Ezután utaztunk Kölnbe, ahol kellő tapasztalatot szerezve - ezáltal kicsit az edzésmunkát is átgondolva - folytattuk a munkát. Ezt követte a győri Balázs Kupa, ahonnan hatalmas élményekkel tértünk haza. A lányok találkozhattak a Győri Audi ETO KC játékosaival, autogramokkal, közös fotókkal gazdagodhattak. A 18 csapatos tornát negyedik helyen zártuk. Több kiváló kollégától (pl. Róth Kálmán) kaptunk megtisztelő gratulációt a csapat játékát illetően. Mindezeken kívül volt lehetőségünk felkészülési edzőmérkőzéseket játszani. Ellátogattunk az év elején Szigetszentmiklósra, majd fogadott minket az FTC, később pedig Budaörsre utaztunk. Összességében úgy érzem kimagaslóan sikeres évet zártunk, melyet igyekszünk a jövőben felülmúlni.

01 up lany 2

Az edző az U10-es lányok teljesítményét így értékelte:

A Sterbinszky Amália régió kisiskolás bajnokságában szerepeltünk, ahol hivatalosan szintén nem számolnak eredményeket. A régió ennek a korosztályunknak is gyengének bizonyult, minden mérkőzésünkből győztesként kerültünk ki. Ami ebben a korosztályban különösen rossz, hogy nagyjából mindig ugyanazokkal a csapatokkal játszottunk, nem volt lehetőségünk a jászsági - Karcag, Törökszentmiklós, Mezőtúr stb. - mérkőzésekre, pedig ott talán lett volna egy-két szoros meccs. Sajnos a fejlődésünket ezek a gyenge találkozók nem segítették, így igyekeztünk tornákkal pótolni az izgalmas, és fejlődésre szolgáló mérkőzéseket. Még augusztusban meghívást kaptunk Vácra, egy egynapos tornára, ahol a Dunaújváros és a Vác elleni győztes mérkőzésekkel megszereztük az első helyet. Következett a saját rendezésű, Téli Mátra Kupa, melyet szintén megnyertünk. Ezután utaztunk Debrecenbe a Főnix kupára, ami a csapat első igazi nagy tornája volt. A 16 csapatból a negyedik helyen zártunk. Meghívást kaptunk az Óbudai Sportegyesülettől a Húsvét kupára, itt harmadikok lettünk a négy csapatból. Előttünk zárt az FTC és a Székesfehérvár. Az számbeli eredményeken felül fontos sikerként könyvelendő el a kimagasló edzéslátogatottság, itt is elmondható a csapaton belüli összetartás, a jó hangulat, ami nagyban segíti a közös munkát.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 18
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Balatonfüredi KSE 12
  5. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  6. Telekom Veszprém 10
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner