2018. május 14. hétfő 14:44

Vilovszki Uros a B. Braun Gyöngyös keretében

Válogatott játékossal erősíti meg keretét a B. Braun Gyöngyös csapata, amely jövőre is a hazai élvonalban játszik majd. A klub vezetése több játékossal is előrehaladott tárgyalásokat folytat, többekkel pedig már meg is állapodott a 2018/2019-es szezont illetően, így Vilovszki Urossal is, aki beálló poszton lesz erőssége csapatunknak.

01 vilovski 1

Vilovszki Uros a januári Eb-n. Fotó: MKSZ/keziszovetseg.hu

A 34 éves, zentai születésű Vilovszki Uros 2006-ban igazolt Veszprémbe, a bakonyi gárdával hatszor nyert magyar bajnokságot, négyszer pedig Magyar Kupát. Később játszott Balatonfüreden, valamint a francia Montpellier és a román Baia Mare színeiben, erősítette a német Bergischer HC együttesét, legutóbb pedig Krivokapics Milorad csapattársa volt Székelyudvarhelyen. A magyar állampolgárságot 2014 tavaszán vette fel, legutóbb a 2018. januári Európa-bajnokságon volt a magyar válogatott tagja. A közel két méter magas, százkilós beállóra Pedro Martins távozása után támadásban és védekezésben is számít Konkoly Csaba vezetőedző.

– Komplex játékosról van szó, akire védekezésben és támadásban is számítok. Ugyanakkor – ami talán fontosabb – olyan személyiség, akire fiatal játékosaink példaként tekinthetnek, rutinjával pedig egyértelműen pozitív irányba formálja majd csapatunkat – fogalmazott Konkoly Csaba.

Vilovszki Uros is várakozással tekint gyöngyösi szereplése elé.

– Mindenképpen szerettem volna visszajönni Magyarországra, a Gyöngyös pedig mindig jó csapat volt, ahol kiváló körülmények között dolgozhatunk – mondta választásának okairól a válogatott beálló, aki külön örül neki, hogy újra egy csapatban játszhat Milorad Krivokapiccsal. – Miloraddal ugyanabban a kórházban születtünk, szinte a testvéremnek tartom, ráadásul nagyon nagy játékos, úgyhogy örülök, hogy ismét egy csapatban szerepelhetünk. Ahogy véget ér a román bajnokság, költözöm Gyöngyösre, alig várom, hogy jobban megismerjem a várost és a csapatot – fogalmazott a jelenleg a Baia Marénál kézilabdázó Vilovszki Uros.

A válogatott Vilovszki mellett több poszton is új játékosokkal erősíti jövő évi keretét a B. Braun Gyöngyös csapata. Rövidesen a további érkezőkről is hírt adunk.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner