Nagy lehetőség a válogatottság - interjú Szalafai Gáborral és Varsandán Milánnal

Két gyöngyösi játékos is a magyar válogatottal készül hétfőtől a Horvátország elleni Európa bajnoki selejtezőre. Szalafai Gábor a tizennyolcas keret tagjaként Harsányi Gergely mellett játszik majd a jobbszélső poszton, míg Varsandán Milán a bővebb keret tagjaként együtt készül a válogatottal. Mindkettejüknek fontos lehetőség ez a jövőjük szempontjából – mondták el, amikor a válogatottsággal kapcsolatban kérdeztük őket.

Szalafai

Szalafai a horvátok ellen is bizonyíthat. (Fotó: Lénárt Márton)

Gykk.hu: Hogyan fogadtad a hírt, hogy beválasztottak a tizennyolc fős válogatott-keretbe?

Szalafai Gábor: Nagyon örültem neki, bevallom, egy kicsit meg is lepődtem. Remélem, ha odakerülök, hasznára tudok lenni majd a csapatnak.

Gykk.hu: Mit gondolsz, miért téged választottak Harsányi Gergely mellé a jobbszélső pozícióba?

Szalafai Gábor: Talán az játszhatott ebben szerepet, hogy azok közül, akik számításba jöhettek, én játszom a legrégebb óta az NB I-ben. Szerintem a rutin volt a döntő.

Gykk.hu: Mennyire lesz nehéz feladat helyt állni a válogatottban?

Szalafai Gábor: Harsányi Geri az egyik biztos pontja a válogatottnak, ezért úgy gondolom, hogy rám részfeladatok várhatnak majd, elsősorban azért, hogy tehermentesítsem őt. Remélem, ez sikerülni is fog.

Gykk.hu: Hogyan éled meg mindezt a karriered szempontjából? Mennyire fontos lehetőség a mostani behívó?

Szalafai Gábor: Ez minden játékos életében fontos, bármikor is jöjjön a lehetőség. Én tavasszal leszek huszonnyolc éves, könnyen lehet, hogy ez az utolsó ilyen lehetőség számomra a pályafutásom során. Szeretném tehát mindenképp megragadni, és ha lesz egy kis szerencsém is, akkor talán hosszú távon sikerül a válogatott közelében maradni.

Gykk.hu: Hogyan látod az esélyeket a horvátok ellen? A továbbjutás szempontjából már nincs igazi tétje a most következő két mérkőzésnek.

Szalafai Gábor: Igen, ez így van, de a legutóbbi világversenyeken rendre kikaptunk a horvátoktól, ezért mindenképp szeretnénk most bizonyítani. Hazai pályán erre abszolút esélyesnek tartom a válogatottat, és nem csak a horvátok ellen, hanem bárki ellen. Szerintem az első meccsen meglesz a győzelem, aztán Horvátországban majd meglátjuk. Ha jó napot fogunk ki, bármi megtörténhet, még ha a horvátok esélyesebbek is.

Varsandán

Varsandán Milán nagy lehetőség előtt áll. (Fotó: Lénárt Márton)

Gykk.hu: Április 1-től te is együtt készülhetsz majd a válogatottal. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Varsandán Milán: Hétfőn találkozik a keret, és három napon át edzőtáborban készülünk majd az április 4-i veszprémi első EB-selejtezőre. Én a húszfős keretbe kerültem be, a tizennyolcas létszám fölött. Nagyon örülök, hogy harmadik szélsőként rám gondoltak, most itt a lehetőség, hogy bizonyíthassak. Örülök, hogy figyelnek rám, és igyekszem majd bizonyítani. Remélem, hogy ez jól sikerül, és a jövőben a szűkebb keretben is számítanak majd rám.

Gykk.hu: Hogyan lehet jól élni ezzel a lehetőséggel? Hogyan hívhatod fel magadra a leginkább a figyelmet?

Varsandán Milán: Én a saját dolgomat fogom csinálni, és amit elvárnak tőlem, azt maximálisan megpróbálom teljesíteni. Ezt a keretet sok minden befolyásolja még, biztosan lesz lehetőségem később is a bizonyításra. Ez fontos lépcsőfok a jövőm szempontjából is, amit ha sikerül meglépnem, akkor hosszú távon is számíthatnak majd rám a válogatottban. Mindent megteszek, hogy a legjobbat nyújtsam.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner