B. Braun Gyöngyös - MKB Veszprém 20:39

Miután a Pick Szeged szerdai balatonfüredi győzelmével eldőlt, hogy a B. Braun Gyöngyös a hatodik helyen zárja az alapszakaszt, és így részt vehet a felsőházi rájátszásban, a csapat jó hangulatban, és immár tét nélkül készülhetett az MKB Veszprém elleni utolsó alapszakaszbeli mérkőzésére. A találkozó iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés, körülbelül 1300 néző volt kíváncsi a mieink és a veszprémi sztárok összecsapására. A nézők között ott volt a spanyol sztárjátékos, Iker Romero is, aki Nagy László barátjaként érkezett a mérkőzésre.

Nem volt könnyű feladat átlőni a veszprémi falat. (Fotó: Cserta István)

Ami magát a mérkőzést illeti, minden a várakozásoknak és a papírformának megfelelően alakult. Az elsősorban a fiatalokra építő mieink az első félidőben nyolc gólig jutottak, miközben a Veszprém már húsz találatnál tartott félóra játék után. A második játékrészben a mieink bár jól tartották magukat, a címvédő és bajnoki listavezető bakonyiak folyamatosan növelték előnyüket. Az azonban mindenképp pozitívnak mondható, hogy a gyöngyösi játékosok húsz találatig jutottak a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe vágyó MKB-vel szemben, ugyanakkor sikerült a Veszprémet negyven gól alatt tartani. Gyöngyösi oldalon a négy találatával a csapat legerdményesebbjének bizonyult Gazdag Tibort választották a legjobbnak a hazai szurkolók.
A mérkőzésnek azonban gyakorlatilag már nem volt tétje, a Veszprém biztos alapszakaszgyőztesnek mondhatja magát, míg a mieink elégedettek lehetnek hatodik helyükkel, ezzel ugyanis sikerült teljesíteni a célkitűzéseket. A rájátszásban a legjobb négy közé jutásért zajló két győzelemig tartó párharcban a Csurgó vár a B. Braun Gyöngyös csapatára. Az már biztos, hogy az első mérkőzést idegenben játsszuk majd, a pontos időpontok azonban egyelőre nem ismertek.
Értékelések:
Nagy Károly (B. Braun Gyöngyös): Négy-öt játékosunk is sérült volt, ennek ellenére a fiatalok jól küzdöttek, de a hatalmas tudásbeli különbség meglátszott az eredményen.
Carlos Ortega (MKB Veszprém): Koncentráltan játszottunk, sok indításgólt tudtunk szerezni, köszönhetően jól működő védekezésünknek.


Férfi kézilabda NB I., 22. forduló
B. Braun Gyöngyös - MKB Veszprém 20:39 (8:20)
Gyöngyös, Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, 1300 néző
V.: Medve Róbert, Nagy László
B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási - Gazdag 4, Frey 3, Sándor R. 3, Sándor Á. 3, Varsandán 2, Debreczeni 2, Koller 2, Oláh 1.
Edző: Nagy Károly.
MKB Veszprém: Fazekas, Alilovic - Sulic 9, Ugalde 6, Császár 3, Laluska 3, Nagy 3, Jamali 3, Iváncsik G. 2, Iváncsik T. 2, Rodrigez 1, Terzic 1.
Edző: Carlos Ortega.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner