Gyöngyösön készültek

Február utolsó napjaiban Gyöngyösön készült a világbajnokságra a magyar férfi junior- és ifjúsági válogatott. A Gyurka János irányította ifjúsági együttes a hazai rendezésű vb-n lesz érdekelt, míg a négy gyöngyösi játékossal - Debreczeni Dáviddal, Holló Balázzsal, Koller Tamással és Oláh Tamással - felálló juniorok Bosznia-Hercegonivában mérik össze erejüket huszonhárom ország legjobbjaival. A juniorokat is irányító Kovács Péterrel, a Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlás igazgatójával az egyik gyöngyösi edzés után beszélgettünk.

DSC 0293(640x428)

Kovács Péter (zöld felsőben) és Gyurka János tanítványaik gyűrűjében.

 

— Hogyan esett a választásuk Gyöngyösre?

— A szövetség javaslatára válaszottuk Gyöngyöst, és egyáltalán nem bántuk meg, jó a szálloda, jó a csarnok, minden közel van, szóval jó körülmények között készülhettünk.
— Hogyan értékeli az elmúlt két nap munkáját?
— Ez egyfajta előfelkészülés volt most mind a két csapatnak a világbajnokságra. Elég régen, januárban találkoztunk utoljára, így épp ideje volt, hogy felelevenítsük azokat a dolgokat támadásban és védekezésben, amit korábban gyakoroltunk.
— Hogyan folytatódik a felkészülés?
— Mivel elég szoros a bajnoki menetrend, kétnapos edzőtáborokat szervezünk mind a két csapatnak, így legközelebb március 11-12-én találkozunk majd.
— Nyáron mindkét együttes világbajnokságon szerepel, milyen reményekkel vágnak neki?
— A juniorok eddig háromszor maradtak le a soros európa- vagy világbajnokságról, így nekik ez lesz az első és utolsó lehetőségük, hogy bizonyítsanak, mindent megteszünk majd a legjobb eredmény érdekében. Az ifi vb-n pedig a hazai pálya minden előnyét megpróbáljuk kihasználni.
— Milyen szerep vár a csapatban a gyöngyösi játékosokra?
Nem véletlenül tagjai a keretnek, ügyesek, tehetségesek mind a négyen. Debreczeni Dávid nem érdemtelenül csapatkapitánya a válogatottnak, mentalitásával és teljesítményével is kiérdemli. Holló Balázs remekül védett a selejtezők során, nagy szerepe volt abban, hogy kijuottunk, de Koller Tamás és Oláh Tamás is fontos láncszeme a csapatnak.

Nem csak a B. Braun Gyöngyös utánpótláskorú játékosai kaptak behívót a válogatottba az utóbbi napokban. A felnőtt nemzeti csapat bő keretének lett tagja ugyanis Sándor Ákos, Szalafai Gábor, Varsandán Milán és Hudák Henrik is. 

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 20
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Telekom Veszprém 12
  5. Balatonfüredi KSE 12
  6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner
banner