Pifkó Tamás

Pifkó Tamás

Egy félidőn át meccsben volt, és az első játékrészben többször is vezetett a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a bajnoki címvédő otthonában, a második félidőben ritmust váltó MOL-PICK Szeged azonban a szünet után egyértelművé tette a különbséget a két csapat között, és magabiztosan tartotta otthon a két pontot. Így sincs okunk szégyenkezni, sikerült tíz gólon belül tartani a BL-résztvevő szegedieket, és a fiatal Gráf Martin is gólt szerezhetett.

szeged hbbgy hl 1

Fantasztikusan kezdtünk a bajnoki címvédő otthonában, hiába húzott el a Szeged rögtön az elején két góllal, Urbán és Markez találataival felzárkóztunk, majd az első félidőben jó játékkal tartottuk magunkat, annak ellenére is, hogy az első 12 perből négyet is emberhátrányban kellett játszanunk Gerdán és Duris kiállítása miatt. A 14. percben Herceg góljával a vezetést is átvettük egy rövid időre (8-9), de az első negyedóra leteltével is hízelgő volt az állás a gyöngyösi szívnek: 10-10. A kapusok parádéztak, Alilovic a szegediek oldalán, Tóth Mihály a mi kapunkban mutatott be bravúrokat, így a következő gólra három percet kellett várni: Varsandán szerezte, amivel ismét nálunk volt az előny. A szegediek időt kértek, majd Vilovszkit látták szabálytalannak a játékvezetők, így harmadszor is emberhátrányba kerültünk, a hazaiak pedig egyenlítettek a 20. perc derekán (11-11). A következő percekben Ubornyák és Tóth Misi tartotta meccsben a mieinket, de a 25. percre így is kettőre nőtt a különbség a Szeged javára (15-13), ami Konkoly Csabát is időkérésre sarkallta. Sipeki és Ubornyák góljával egalizáltunk, de Alilovic többször is megakadályozta, hogy újra magunkhoz vegyük a vezetést. Végül 17-15-ös hazai vezetéssel fordultak a csapatok, ami kiváló eredmény a Bajnokok Ligájában is vitézkedő bajnok ellen.

Vilovszki góljával indult a második félidő, majd a vendéglátók szereztek gólt büntetőből, és utána az ő perceik következtek. A BL-ben is vitézkedő Szeged más sebességre kapcsolt, és Alilovic védéseinek is köszönhetően egy kétperces emberelőny után a 35. percben már 20-17-re vezetett, a 40. percre pedig hétgólos előnyt dolgozott ki (26-19). A 42. percben először ítéltek kiállítást a hazaiak ellen, de hiába volt eredményes Vilovszki, a házigazdák is folytatták a gólgyártást, Gerdánt ráadásul másodszor is kiküldték a játékvezetők, a hazaiak pedig büntetőhöz jutottak, amivel ismét hét gól volt az előnyük (27-20). Négy percig eredménytelen maradtunk, a szegediek azonban tovább gyarapították találataik számát, így a 47. percre tízgólosra hizlalták az előnyüket. Krivokapics vezérletével tartottuk magunkat mínusz tízen, öt perccel a végső dudaszó előtt 36-26 volt az állás. A mérkőzés hajrájában Gráf Martin is pályára léphetett, ő szerezte a 28. találatunkat (37-28). A végéig Ubornyák is a kiállítás sorsára jutott, Vilovszki pedig beállította a végeredményt: 38-29, tíz gólon belül maradtunk a végére.


K&H férfi kézilabda liga, 10. forduló

MOL-PICK Szeged – HE-DO B. Braun Gyöngyös 38-29 (17-15)
Szeged, 2500 néző
V.: Fekete, Tóth.

SZEGED: Alilovic, Nagy M. (kapusok) – Maqueda 3, Bodó 2, Sigurmannsson 10 (5), Canellas 2, Henigman, Blazevic, Gaber 3, Rodriguez 9, Bánhidi 3, Kasparek 1, Bombac 1, Tóth J., Zhitnikov 3, Kallman 1. Edző: Juan Carlos Pastor.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 2, Németh 1, Sipeki 1, Varsandán 4, Ubornyák 4, Gábori, Duris 1, Vilovszki 5, Gerdán, Krivokapics 4 (2), Herceg 1, Gráf 1, Markez 4, István 1. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 2, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.

2018. november 12. hétfő 08:41

A címvédőhöz utazunk

Nem sok ideje maradt felkészülni következő mérkőzésére a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának, amely a második helyezett Tatabánya legyőzése után két nappal már a bajnoki címvédő Szeged otthonában lép pályára.

01 bbgy szeged 1206 m 78

Végig koncentrálva, a kiélezett végjátékban is higgadtan kézilabdázva nyerte meg ötödik hazai mérkőzését vasárnap a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a szezon eddigi legkeményebb ellenfele, a Veszprémet is legyőző Tatabánya ellen. Együttesünk ezzel őrzi százszázalékos hazai mérlegét, ünnepelni azonban nem sok ideje maradt a srácoknak, akik kedden már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged vendégeként lépnek pályára. A szegediek is a mieinkhez hasonló cipőben járnak, hiszen vasárnap este még Dániában szerepeltek a Skjern ellen sikerrel megvívott Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

– Elég szokatlan ez a sűrű program, de sporttársi kötelességünk megtenni ezt a gesztust a BL-szereplő Szeged felé – mondja Konkoly Csaba vezetőedző. – A Tatabánya elleni meccs sokat kivett a csapatból, így a keddi mérkőzés arra kiválóan alkalmas lesz, hogy lemérjük, hogyan bírjuk a kemény sorozatterhelést. Szeretnénk szakmailag minél többet hasznosítani a keddi meccsből, ezért elsősorban magunkra koncentrálunk majd, és igyekszünk tisztességgel helytállni a remek formában lévő Szeged vendégeként.

A bajnoki címvédő elleni meccset megelőző napon Konkoly Csaba csupán egy átmozgató edzést és egy taktikai megbeszélést épített be a programba, hogy a csapatnak legyen ideje regenerálódni a vasárnapi derbi után. A szegedi mérkőzésünk kedden 18 órakor kezdődik majd, a találkozót akcióról akcióra közvetítjük a Gyöngyösi Kézilabda Klub Facebook-oldalán.


K&H férfi kézilabda liga, 10. forduló

MOL-PICK SZEGED – HE-DO B. Braun Gyöngyös

2018. november 13. kedd, 18:00

Városi Sportcsarnok, Szeged

V.: Fekete, Tóth

2018. november 12. hétfő 06:09

HE-DO B. Braun Gyöngyös - Tatabánya 24-22

01 hbbgy tatab 1111 05

2018. 11. 11.

Dr. Fejes András Sportcsarnok

Magas színvonalú, izgalmas, fordulatos mérkőzésen őrizte meg százszázalékos hazai mérlegét a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Együttesünk a bajnoki tabellán második helyezett Grundfos Tatabánya ellen játszott egy őrületes mérkőzést, melynek utolsó másodpercéig harcolva mindkét pontot itthon tartotta.

01 hbbgy tatab 1111 05

Az első percektől szorosan alakult a találkozó, a nyolc perc alatt háromszor is betaláló Urbán Egon vezérletével tartottuk a lépést a Tatabányával (3-3), s az már akkor világossá vált, hogy a kapusok nagy csatáját hozza majd a mérkőzés: Bartucz és Tóth Misi is hatalmas védéseket mutatott be. A 11. percben Varsandán harcolt ki emberelőnyt és hétméterest, amit Krivokapics lőtt be, ezzel 4-3-ra mi vezettünk. A 15. perc végén Markez átlövésével volt 5-4 az állás, de a vendégek gyorsan fordítottak, Konkoly Csaba pedig 6-5-ös vendégvezetésnél időt kért. Gábori és Duris góljainak köszönhetően megint nálunk volt az előny, de a 22. percben újra a Bányász vezetett (8-7). Gábori, majd Herceg tartotta a mieinket, öt perccel a játékrész vége előtt pedig Ubornyák góljával egyenlítettünk (10-10). Vladan Matic hívta magához tanítványait, de az időkérés után a mi pillanatink következtek: a kapuban Tóth Mihály brillírozott, támadásban pedig Ubornyák, majd Herceg volt eredményes, így két perccel a félidő vége előtt kettővel megléptünk (12-10). Újabb találat már nem esett, viszont kaptunk egy kétperces büntetést, aminek csak a fele telt le az első játékrészben.

01 hbbgy tatab 1111 01

A második félidőt ott tudtuk folytatni, ahol az első abbahagytuk, Markez és István találataival gyarapítottuk góljaink számát, Tóth Mihály pedig Ilyés ziccerét hárította, amivel a 41. percben is őriztük előnyünket (15-14). Két percig ismét emberhátrányban játszottunk, Konkoly Csaba időkérést követően pedig Varsandán büntetőjével vezettünk 16-14-re. Herceg, majd Varsandán volt eredményes, tizenöt perccel a vége előtt 18-16-ra vezettünk, Vladan Matic pedig ismét időt kért. A 17. percben mégis mi szereztünk gólt: Ubornyák találatával először nőtt háromgólosra a különbség a csapatok között (19-16). Tieznkét perccel a vége előtt azonban már csak egy gól volt az előnyünk, ám Ubornyák Dávid emberhátrányban is betalált (20-18). Markez visszaállította a háromgólos hazai vezetést, a Tatabánya pedig ismét időt kért, mikor már csak kilenc perc volt hátra a találkozóból. Varsandán hétméteresével már négy volt az előnyünk a 23. perc derekán, ráadásul két percre emberelőnybe kerültünk. A végjáték azonban rendkívül feszültté vált, helyzetek maradtak ki itt is, ott is, két és fél perccel a vége előtt azonban a Tatabánya egy gólra zárkózott, ráadásul emberhátrányba kerültünk (23-22). Konkoly Csaba időt kért, de gólt nem tudtunk szerezni, a vendégek pedig lehetőséget kaptak az egyenlítésre. Szerencsére Tóth Misi lehúzta a rolót, és nem kapott gólt, Varsandán pedig az utolsó pillanatban üres kapura még dobott egyet, így fantasztikus, 24-22-es győzelmet arattunk a Tatabánya ellen.


K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló

HE-DO B. Braun Gyöngyös – Grundfos Tatabánya KC 24-22 (12-10)

01 hbbgy tatab 1111 st 05

Dr. Fejes András Sportcsarnok, 950 néző
V.: Altmár, Horváth

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 3, Németh, Sipeki, Varsandán 5 (3), Ubornyák 4, Gábori 2, Duris 1, Vilovszki, Gerdán, Krivokapics 1 (1), Herceg 3, Gráf, Markez 4, István P. 1. Edző: Konkoly Csaba.

TATABÁNYA: Bartucz, Székely (kapusok) – Bozovic 2, Pásztor 1, Vujovic 5 (3), Juhász 2, Sipos 2, Rozner, Szöllősi 2, Ilyés, Rosta, Dénes, Schaffer, Vranjes 3, Vrankovic 3, Grigoras 2. Edző: Vladan Matic.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

01 hbbgy tatab 1111 st 01

Értékelések:

Vladan Matic: - Számítottunk rá, hogy kemény lesz a meccs, de arra már nem, hogy ilyen pontatlanok leszünk támadásban, és ennyi indításgólt kapunk. Ilyenek vagyunk, néha ragyogó teljesítményt nyújtunk, máskor betlizünk.

Bartucz László: - Nagyon sokat hibáztunk, labdákat adtunk el, pontatlanok voltunk, amiből a Gyöngyös gólokat szerzett. Ma ellenfelünk jobban koncentrált, így megérdemelte a két pontot.

Konkoly Csaba: - Ennyit számít a munka és az akarat. Mi sem gondoltuk volna, hogy a végjátékot ennyire kézben tudjuk tartani. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert óriásit teljesített. Nagyon sokat dolgoztunk ezért a skalpért, ami óriási dolog a mi életünkben. A közönségünk fantasztikus volt, ez is erőt adott a srácoknak.

Ubornyák Dávid: - Nagy jó meccset játszottunk. Hullámvölgyben voltunk, ezért nagyon akartuk ezt a sikert. A védekezésünk az egész meccsen jó volt, aminek köszönhetően a 24 lőtt gól is elégnek bizonyult.

2018. november 08. csütörtök 14:34

Gyöngyösiek a serdülő kiválasztón

Tizenkilenc gyöngyösi játékos vett részt a Magyar Kézilabda Szövetség serdülőválogatott kiválasztójának Heves megyei fordulóján, amit a gyöngyösi Dr. Fejes András Sportcsarnokban rendeztek.

01 kivalaszto 1106 1

Gyöngyösön, a Dr. Fejes András Sportcsarnokban tartotta a Magyar Kézilabda Szövetség a serdülőválogatott megyei kiválasztóját 2018. november 6-án. A 2004-2005-ös születési fiúk válogatójának első fordulójában tizenkilenc gyöngyösi játékos vett részt, akik jól helytálltak a bemutató gyakorlatok és az egymás elleni játék során is.

– Bízunk benne, hogy minél többen továbbjutnak a következő kiválasztási szintre – mondta Rosta István utánpótlás-igazgató. – Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy az előző korosztályból két egykoron Gyöngyösön nevelkedett fiú is bemutatkozott már a válogatottban. Bodócs Marcell a NEKA, Nkousa Dávid pedig a Veszprém kötelékéből került a korosztályos nemzeti csapatba.

A kiválasztón a következő gyöngyösi játékosok vettek részt: Pánczél Kevin, Prezenszki Olivér, Szlovencsák Ádám, Bihari Marcell, Portik-Dobos Szabolcs, Juhász Roland, Varga Bence, Földházi Bálint, Kiss Barnabás, Nyírfa Alex, Valyon Dávid, Mátra Máté, Tóth Martin, Mátyás Balázs, Mátra Gergő, Gulyás Máté, Koklács Dénes, Bernáth Szabolcs és Szucsik Benedek. A felkészítő munkát Köves Péter, Nagy László, Kismárton Ádám és Temesvári Martin végezte.

Nehéz időszak vár a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatára, amely a bajnokság legerősebb csapataival néz farkasszemet a következő négy mérkőzésen. A sort a második helyezett Tatabánya nyitja, amely vasárnap látogat a Dr. Fejes András Sportcsarnokba.

ftc hbbgy 20181103 m 27

Az idei bajnoki szezon legrosszabb mérkőzésén van túl a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely váratlanul nagy arányú vereséget szenvedett a legutóbbi fordulóban a Ferencvárosi TC vendégeként. Konkoly Csaba vezetőedző azt mondja, igyekeztek gyorsan leszűrni a tanulságokat, és már a következő feladatra koncentrálnak.

– Erős ellenféllel szemben sajnos nagyon rossz teljesítmény nyújtottunk, a mi csapatunk ettől sokkal többre képes, ebben mindenki egyetért. Fontos feladat volt, hogy gyorsan feldolgozzuk ezt a meccset, ezért a tanulságokat szinte azonnal leszűrtük, és most már csakis a következő feladatra készülünk, hiszen vasárnap a Tatabánya érkezik, mi pedig szeretnénk nagyon jó kézilabdát mutatni ellenük – fogalmazott Konkoly Csaba.

Csapatunknak nagyon nehéz dolga a következő egy hónapban, hiszen a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged mellett a szintén a világ élcsapatai közé tartozó Telekom Veszprémmel is szembe kell néznie, előtte pedig a bajnokságban rendkívül magabiztosan menetelő Tatabánya érkezik Gyöngyösre. Vasárnapi ellenfelünk eddig kiválóan teljesít a bajnokságban, kilenc mérkőzésen mindössze három pontot veszített, egy szegedi vereség mellett Egerben hagytak egy pontot Vladan Matic tanítványai, akik a Veszprém legyőzésével is bizonyították erejüket.

– Magas színvonalú kézilabdát játszó csapat érkezik hozzánk, ehhez kell majd nekünk felnőni. Abban bízunk, hogy az egyéni teljesítmények ismét összeállnak majd csapatteljesítménnyé, amihez jó védési mutatók társulnak majd – mondta Konkoly Csaba vezetőedző.

A november 11-én, vasárnap 13 óra 30 perckor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.


K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló

HE-DO B. Braun Gyöngyös – Grundfos Tatabánya KC

2018. november 11. vasárnap, 13:30

V.: Altmár, Horváth

TV: M4 Sport

A vártánál simább hazai győzelem született a HE-DO B. Braun Gyöngyös ferencvárosi vendégjátéka alkalmával. A házigazda fővárosiak az első perctől uralták a mérkőzést, a mélyen tudásuk alatt kézilabdázó mieink pedig sem védekezésben, sem támadásban nem találták az ellenszert a Fradi játékára. Rossz napot kifogó csapatunkat egy szektornyi szurkoló biztatta a lelátóról, rajtuk semmi sem múlott, hazai pályán érezhettük magunkat az Elek Gyula Arénában.

ftc hbbgy 20181103 5

Mi kezdtük a találkozót, az Urbánnal, Markezzel, Vilovszkival, Herceggel és Némethtel felálló kezdő sorunkat Sipeki irányította, aki védekezésben kintebb lépett, 5-1-essel felállásban védtük a kaput Tóth Mihály előtt, aki az első öt percben több védést is bemutatott. Markez két góljával alakult 2-2-re az első öt perc, majd a 8. perc elejére kétgólos vezetést dolgoztak ki a hazaiak. Duris vette át az irányító szerepét, majd kettős emberelőnyben kaptunk gólt lerohanásból, amivel 5-2-re módosult az állás. Urbán Egon labdát szerzett, szépített, az egy teljes szektort megtöltő gyöngyösi szurkolótábor pedig űzte-hajtotta a fiúkat. Ennek ellenére valami nagyon hiányzott ma a játékunkból, mert nem találtuk a rést a Fradi védelmén, a 14. percre négygólos (7-3) hazai előny alakult ki, Konkoly Csaba pedig időt kért. Az első negyedóra végén már öt találat volt a különbség, amikor Krivokapics ötperces gyöngyösi gólcsendet tört meg (8-4). Gerdánt állították ki, emberhátrányban két gólt kaptunk, amivel hatra növekedett a hazaiak előnye (10-4). A következő percekben sem találtunk magunkra, Sipeki góljával 12-5 volt a 23. percben, Vilovszkit pedig szövegelésért állították ki a játékvezetők. Markeznek köszönhettük, hogy nem nőtt tízgólosra a különbség már az első félidőben, egy perccel a játékrész vége előtt szerzett találatával 14-6 volt az állás. A dudaszóig még Duris is betalált, 15-7-es állásnál jött a szünet.

ftc hbbgy 20181103 3

A második játékrészt is a fővárosiak kezdték jobban, Markez hiába volt eredményes, a 34. percre tízgólosra nőtt a különbség (18-8). Egészen a tizedik percig kellett várni a következő gyöngyösi találatra, amikor az egyszerre pályán lévő Ubornyák és Duris együtt hozták helyzetbe a Vilovszkit váltó István Pétert (22-9). Duris lőtte a tizedik vendéggólt, de már csak húsz perc volt hátra a mérkőzésből, és bár szurkolóink lendülete jottányit sem csökkent, a pályán továbbra is a hazaiak domináltak. Markez két büntetőt értékesített, Urbán és Duris pedig akcióból volt eredményes, és bár a védekezésünk a mérkőzésnek ebben a szakaszában sokat javult, a különbség nem csökkent, a 46. percben még mindig 25-14-re vezettek a ferencvárosiak. Buzogány Barna érkezett a kapunkba, támadásban pedig kezdtünk magunkra találni, és István, valamint Ubornyák góljaival lépegetnei előre (27-16). Konkoly Csaba időkérése után Markez hetesből volt eredményes, de a következőt kihagyta, így a 24. percben már 31-17 volt az állás. Ubornyák, majd Varsandán talált be, a lerohanó Oláh Tamást megállító Sipekit pedig annyira szabálytalannak látták a játékvezetők, hogy egyből piros lappal kiállították (32-19). Durisé volt a 20. gyöngyösi találat, majd Gábori állította be a végeredményt: 34-21.


K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló

Ferencvárosi TC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 34-21 (15-7)
Elek Gyula Aréna, 500 néző
V.: Andorka, Hucker

FERENCVÁROS: Mijatovic, Merkovszki, Zernovic (kapusok) – Szakály, Oláh T. 1, Schuch, Pálos 3, Orjonikidze 3, Pordán 5, Debreczeni 2, Ancsin 2, Andelic 8, Prainer, Lukács P., Bujdosó 5 (2), Kovacsics 4, Dósa 1. Edző: Horváth Attila.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 2, Németh T., Sipeki 1, Varsandán 1, Ubornyák 2, Gábori 1, Duris 4, Vilovszki, Gerdán, Krivokapics 1, Herceg, Gráf, Markez 7 (3), István P. 2. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.

Értékelések:

Konkoly Csaba: - Nagyon csalódott vagyok, nem sikerült úgy felkészülnünk, mint azt én gondoltam. A Ferencváros a játék minden elemében felülmúlta a mi csapatunkat. Abban bízom, hogy a következő fordulókban ismét azt az arcunkat mutatjuk majd, ami eddig jellemzett minket.

Horváth Attila: - Nagyon felkészültünk a Gyöngyösből, amit nagyon jó csapatnak tartok. Amit kértem, azt a csapat maximálisan végrehajtotta. Nagy csapatmunka volt, mindenki hozzátette a magáét.

Varsandán Milán: - Sajnos egy olyan spirálba kerültünk bele a meccs elején, ami bármit tettünk, csak tovább rántott minket lefelé. Vissza kell térnünk a földre, és hinni magunkban, hogy újra visszataláljunk a formánkhoz.

Zernovic Marián: - Nem volt olyan könnyű ez a mérkőzés, mint az eredmény alapján tűnhet. Sokat kellett harcolnunk, de jó védekezésünknek köszönhetően a kapusteljesítményben is ellenfelünk fölé tudtunk nőni.

2018. november 01. csütörtök 20:30

Utánpótlás: a lány U13 a hét csapata

Sorsdöntő győzelmet aratott fiú U15-ös csapatunk az országos döntőbe jutásért, és többi utánpótlás együttesünk is szépen menetel a bajnokságokban. A Gyöngyösi Kézilabda Klub U13-as lányai hibátlan mérlegükkel és 147-es gólkülönbségükkel kiérdemelték a hét csapat címet.

lany U13 1

A hét csapata címet a lány U13-as együttes érdemelte ki a Gyöngyösi Kézilabda Klub utánpótláscsapatai közül. Majzik Henrietta és Konkoly-Szegedi Orsolya csapata százszázalékos a bajnokságban, és amellett, hogy minden meccsüket megnyerték, imponáló a gólkülönbségük is. A legutóbbi fordulóban a Jászfényszaru és a Pásztó ellen léptek pályára, és 37-3-as valamint 36-7-es győzelmeket arattak, korábbi mérkőzéseiket pedig 25-3, 28-5, 26-7 és 24-4 arányban nyerték meg, ami összesen 176 lőtt és 29 kapott gólt jelent. Kiemelendő, hogy már a 2007-ben születettek is fontos szerepet kapnak a mérkőzéseken, és ők is szépen megállják a helyüket az egy évvel idősebbek ellen.

A lány U11-es csapat Balassagyarmaton folytatta a szereplését. Bahrim Liliána lányai a Salgótarján ellen 23-2, a Balassagyarmat II. ellen 15-4-re győztek. Három győzelem mellett mindössze egy vereséget szenvedtek el.

A lány serdülők a III. osztályban két nagyarányú győzelmet arattak. Az Abony csapatát 30-8, a Sülysápot pedig 35-19 arányban múlták felül. A Közép-Dél csoportban négy győzelemmel és egy vereséggel a második helyen állnak.

A legkisebb fiúk Temesvári Martin és Varga Zoltán vezetésével Salgótarjánban játszottak az U11-es fordulóban. Mindkét ellenfelük egy kicsit jobbnak bizonyult náluk. A Mezőtúr 15-10-re, a Karaván pedig 16-13-ra múlta felül a gyöngyösi alakulatot.

Az U13-as fiúk is menetelnek tovább. Nagy-Hajdú Benjamin edzővel Hatvanban is megőrizték hibátlan mérlegüket, a Salgótarján ellen 33-15-ös, a Palóc Pumák felett 25-19-es diadalt arattak. A 2006-ban született fiúk közül már négyen is bemutatkozhatnak az U14-es csapatunkban.

Az U15-ös fiúk az országos döntőbe jutás szempontjából sorsdöntő fordulóban vettek részt Kecskeméten. A Pick Szeged ellen 10-0 után kaptak két pontot, mert az ellenfél csak 13 játékost nevezett. A DVTK-Eger ellen igazi rangadót nyertek Kismárton Ádám és Temesvári Martin fiai. A 24-23-as győzelemmel lépéselőnyben vannak a riválisokkal szemben. Tizenegy pontjuk jelenleg néggyel több, mint az utánuk lévő csapatoké.

A serdülők is a DVTK-Eger ellen szereztek fontos győzelmet. 26-23-as diadaluk nagy sikert aratott a szépszámú közönség előtt.

Az ifjúságiak is az Egert verték meg. Közel 200 néző volt kíváncsi a szomszédvárak csatájára. A hatvanperces izgalom után hatalmas örömet szereztek a szurkolóknak a végig nagy akarattal küzdő gyöngyösi fiúk. A felnőtt mérkőzés előtt rendezett találkozót a nagy csapatok játékosai, edzői is megtekintették, és együtt örültek Kiss Dániel és Danyi Bence fiaival.

A következő hétvégén igazi utánpótlás-dömping lesz Gyöngyösön. A Dr. Fejes András Sportcsarnokban a kiemelt bajnokság fiú U14-es bajnokság következő fordulóját rendezzük szombaton. A GYKK 10 órától a Kecskeméttel, 17 órától a Békés csapatával játszik.

Vasárnap a lány U14 bajnoki fordulója lesz ugyanott. 9 órától GYKK - Hajdúnánás, 14 órától GYKK-Debrecen találkozót láthat a közönség.

November 8-án, csütörtökön 14 és 16 órai kezdettel a Békéscsaba lesz az ellenfele a HE-DO B.Braun Gyöngyös serdülő és ifjúsági csapatának. Mindenkit szeretettel várunk, szorítsunk a fiataloknak, megérdemlik!

A HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat valamennyi munkatársának és játékosának támogatása mellett öt kézilabdás döntött úgy, hogy november első napján megszabadul arcszőrzetétől, majd növekedő bajuszát egész hónapban nem vágja le. Milorad Krivokapic, Uros Vilovski, Milan Sajin, Varsandán Milán és Gábori Máté ezzel a gesztussal csatlakozott a MOVEMBER nevű programhoz, amelyben a férfiak figyelmét hívják fel a prosztatamegbetegedésekkel kapcsolatos szűrővizsgálatok fontosságára.

01 movember 12

– Nekem már ott van a képzeletbeli naptáramban az az időpont, amikortól rendszeresen ellátogatok majd a prosztatamegbetegedésekkel kapcsolatos szűrővizsgálatokra. Minden betegséget jobb megelőzni, mint a baj megtörténte után gyógyítani. Ezt tapasztalatból tudom – mondta Milorad Krivokapic, a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I-es férfi kézilabdacsapatának sokszoros szerb-, és magyar válogatott jobbátlövője.

A 38 éves játékos a csapat korelnöke, jó pár évvel ezelőtt egy Veszprém-Szeged meccs közbeni összeütközés után úgy érezte, hogy a lábában elszakadt egy ín, ám a gyors és szakszerű orvosi vizsgálat kiderítette, hogy mélyvénás trombózisa lett, ami egy ideig a pályafutását is veszélyeztette.

– Nagyon régimódinak tartom azt a felfogást, hogy a férfiak egy része attól tartja keményebbnek magát, hogy nem jár szűrővizsgálatokra. Legyen szó bármilyen betegségről, jobb megelőzni azt. Ezt csakis a különböző szűrővizsgálatok rendszeres látogatásával lehet elérni. Ezért sem volt kérdés, hogy a csapaton belül külsőségekben is megmutatom azt, hogy támogatom a Movember programot, azaz levágom a szakállam és a bajuszom nagy részét, majd a bajuszomat egész novemberben növeszteni fogom figyelemfelkeltésül a prosztatarákkal kapcsolatos vizsgálatok fontosságára. Tavaly egy ismerősöm kérésére már részt vettem egyénileg ugyanebben a kampányban, így nem esett nehezemre idén is megválni arcszőrzetem nagy részétől – magyarázta Milorad Krivokapic.

01 movember 03

Rajta kívül a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatából Milan Sajin, Uros Vilovski, Varsandán Milán és Gábori Máté ragadott borotvát, hogy néhány mozdulattal simává varázsolják arcukat.

– Négy éve nem vágtam le a szakállamat, de ezért a nemes célért nem volt kérdés, hogy megszabadulok tőle. Egész jó érzés nélküle – mondta vidáman a borotválkozás után Milan Sajin, a csapat nyáron igazolt balátlövője.

01 movember 04

Az ötvenszeres szerb-, és tízszeres magyar válogatott Uros Vilovski is a kampány mellé állt. – Három gyermekem van, az ilyen figyelemfelkeltő akciókhoz való csatlakozásomkor nekik is példát mutatok – magyarázta a beálló.

– Jó pár éve a gyöngyösi csapat már csatlakozott ehhez az akcióhoz. Akkor is vállaltam, hogy teljesen megborotválkozom és bajuszt növesztek, így örültem az ismételt lehetőségnek, hiszen az előző szezonokban aktuális csapataim nem vettek részt ebben a kampányban – mondta Varsandán Milán.

01 movember 08

A magyar válogatott balszélső elmondta, hogy már nagyon régen borotválkozott meg, hiszen manapság egyre nagyobb divat a jól ápolt szakáll a férfiak körében. Azt is elárulta, hogy régebben volt egy komolyabb felfázása, ami után átesett prosztatavizsgálaton, ahol szerencsére mindent rendben találtak.

– Ettől függetlenül 40 éves korom betöltése után rendszeresen járok majd ilyen szűrésekre, hiszen egyszer már volt is benne részem, nem olyan nagy dolog ez, és a megelőzés mindennél fontosabb – magyarázta Varsandán Milán.

01 movember 10

Gábori Máté jobbszélső elárulta, hogy családja egyik férfitagjának már 40 éves kora előtt voltak prosztataproblémái, így nem is volt kérdés, hogy csatlakozik a Movember kampányhoz. – Persze kikértem a barátnőm véleményét is a dologban, de ő is támogatta a bajusznövesztésemet. Azért, ha pár hét múlva már zavaróan belelóg majd a levesbe, a fazonján igazítok majd egy kicsit – mondta mosolyogva Máté.


TUDTA?

A kifejezés a bajusz szó angol megfelelője (moustache) és az aktuális hónap nevének összeboronálásából született egy komoly témával a háta mögött: hogy felhívja a figyelmet a férfiakat érintő olyan komoly daganatos betegségekre, mint a prosztatarák. Ennek jegyében szerte a világon megszaporodik ebben a hónapban a bajuszt növesztő férfiak száma, amit tekinthetünk a mellrákra fókuszáló rózsaszínszalagos kampány megfelelőjének is.

1. oldal / 109

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 18
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Balatonfüredi KSE 12
  5. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  6. Telekom Veszprém 10
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner